Манний пудинг – 6 рецептів

Ніжний, м’який манний пудинг – це чудове ласощі для дітей і дорослих. Приготувавши його, можна порадувати домашніх спогадами з дитинства. Адже таке частування часто подається на сніданок у дитячому садку вже протягом декількох десятиліть.

Класичний манний пудинг в духовці

Інгредієнти: 160 г манної крупи, половина склянки цукрового піску, півлітра молока середньої жирності, дрібку ванільного цукру, ціле куряче яйце і жовток, вершкове масло.

  • Почати приготування пудингу в духовці потрібно зі змішування сухих компонентів. З’єднуються два види цукрового піску. Сипучі інгредієнти повинні рівномірно змішатися.
  • В окремому посуді молоко доводять до кипіння. Якщо під рукою виявився тільки дуже жирний продукт, його треба злегка розбавити водою.
  • Як тільки рідина почне закипати, у неї засипається суха суміш з першого кроку.
  • При мінімальному нагріві плити крупа вариться 5-6 хвилин при частому помішуванні.
  • Коли густа каша злегка охолоне, в неї вбивається ціле яйце. Далі маса перекладається у форму, змащену вершковим маслом.
  • Поверхню змащують збитим жовтком.
  • Пудинг готується близько півгодини в розігрітій духовці.

    Рецепт, як у дитячому садку

    Інгредієнти: літр молока, 160-180 г манної крупи, 2 курячих яйця, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 4 ст. ложки цукрового піску, трохи солі.

  • Вариться густа манка з крупи і молока. До неї додається ¾ частини від вказаного в рецепті кількості цукру і дрібку солі.
  • З рештою піском яйця збиваються в густу пінку. В цю ж суміш всипається борошно. Інгредієнти обережно вимішуються лопаткою.
  • Маси з першого і другого кулі з’єднуються. Далі можна викладати майбутній пудинг у форму. Бажано попередньо присипати ємність сухарній крихтою.
  • Апетитний манний пудинг як у дитячому садку запікається трохи більше години в добре розігрітій духовці.

    Дивіться також:  Як і скільки варити яйця: курячі і перепелині?

    Пудинг з манної каші в мультиварці

    Інгредієнти: повний стакан манної крупи, літр коров’ячого молока, 2 курячих яйця, 3-4 ст. ложки цукрового піску, шматочок якісного вершкового масла, трохи дрібної солі, ягоди та горіхи для оформлення.

  • Для початку готується основа майбутнього ласощі. Їй стане густа манна каша. Вона вариться на плиті з молока і крупи. Також можна готувати основу в програмі «Молочна каша» пристрою.
  • Коли молоко закипить, в нього додаються сухі компоненти. Крупа всипається дуже тонкою цівкою, при цьому постійно помішуючи складові. Це попередить утворення грудок.
  • Готова каша остуджується, але при цьому вона повинна залишатися теплою. У масу забиваються яйця, додається масло. Можна відразу додати дрібно порізані улюблені фрукти або ягоди.
  • Далі отримана суміш виливається в чашу «розумної каструлі», тонко змащену маслом.
  • У програмі, призначеної для випічки, манний пудинг готується в мультиварці близько півгодини.
  • Перед подачею до столу частування остуджується прямо в чаші. Після цього вона розрізається, присипається будь рубаними горішками і подається до столу.

    Сирно-манний пудинг

    Інгредієнти: 240 г розсипчастого сиру, 1 ст. ложка (з гіркою) манної крупи, 25-35 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукрового піску, велике яйце, жменя світлого родзинок, дрібної кухонної солі.

  • Першим ділом крупа засипається в чашку і залити крутим окропом. Рідини буде достатньо 2/3 склянки. Дуже важливо, щоб манка не вийшла занадто рідкою. Інакше доведеться доводити масу до потрібної консистенції пшеничного борошном, що позбавить пудинг легкості і ніжності.
  • Після перемішування манка в окропі повинна постояти до набухання.
  • В окремій ємності промитий ізюм також заливається окропом.
  • Жовток збивається з цукровим піском. Замість звичного цукру можна взяти його замінник і таким чином отримати по-справжньому дієтичне ласощі.
  • До солодкого жовтка додається сир, туди ж вливається розтоплене масло. Інгредієнти добре вимішуються.
  • На основі викладається злегка обсушенный на рушник родзинки і набрякла крупа.
  • Залишився яєчний білок збивається з невеликою кількістю солі (до появи м’яких піків). Широкої лопаткою білок втручається в «тісто».
  • Дивіться також:  Тефтелі в сметанному соусі – 8 рецептів

    Залишається викласти масу у форму і запікати близько півгодини в добре розігрітій духовці.

    Оригінальний триколірний десерт

    Інгредієнти: склянку молока, 4 ст. ложки якісного вершкового масла, 3 ст. ложки цукрового піску, половину склянки манної крупи, 3 столові яйця, 1 ст. ложка какао-порошку і така ж кількість вишневого варення.

  • Молоко доводять до кипіння, після чого у нього повільно і обережно всипати сухі компоненти, крім какао. Вариться дуже густа каша. Вона заправляється розтопленим маслом і охолоджується.
  • Далі маса з’єднується з сирими жовтками і збитими до щільної піни білками.
  • Суміш, що вийшла, ділиться на три частини. В першу додається какао, у другу – вишневе варення. Третя залишається незмінною.
  • У підготовлену форму всі три частини викладаються по черзі.
  • На водяній бані пудинг готується близько години.
  • Перед подачею до столу частування нарізається на порції і поливається згущеним молоком.

    Шоколадне ласощі

    Інгредієнти: півлітра молока, 90 г манної крупи, 20-25 г вершкового масла, цукор-пісок за смаком, дрібку ванільного цукру, 80 г гіркого шоколаду, 1 ст. ложка коньяку.



  • Молоко добре підігрівається, у нього висипаються всі підготовлені сухі компоненти, крім манки. Відразу ж додається велика частина шоколаду, поламаного на дрібні шматочки, а також олію. Невелика кількість солодкого продукту залишається для оформлення вже готового ласощі.
  • При постійному перемішуванні суміш доводиться до кипіння. На цьому етапі всипається манна крупа. Заважати масу треба досить інтенсивно, щоб не з’являлися грудочки.
  • Вариться шоколадна каша 3-4 хвилини. Помішування при цьому не припиняється. У самому кінці варіння вливається коньяк. Він стане своєрідним підсилювачем смаку.
  • Охолоджена маса перекладається злегка змочену водою силіконову форму.
  • Пудинг прикрашається тертим шоколадом і відправляється для застигання на холод приблизно на годину.

    Дивіться також:  М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів