Манти в мультиварці – 6 рецептів смачного приготування

При слові манти приходить спогад про соковитому, ароматне, м’ясній страві у тоненькому тесті. Цей азіатський варіант пельменів знайомий практично кожному, викликає апетит і бажання спробувати. З допомогою мультиварки можна приготувати манти просто і швидко.

Як приготувати класичні манти в мультиварці на пару

Процес виготовлення здається тривалим і трудомістким.

Ділиться на кілька етапів:

  • заміс тіста;
  • приготування м’ясної начинки;
  • відварювання на парі.

Мультиварка — добрий помічник у приготуванні соковитих мантів. А будь-який з етапів приготування простий, якщо правильно підготуватися і знайти ідеальний рецепт.

Приготування тіста — важливий етап. Тісто для смачних мантів особливе: гнучке і міцне. Воно повинно тримати сік, не порватися в процесі виготовлення.

Щоб приготувати таке тісто знадобляться:

  • просеянная борошно — 4 ст. без гірки;
  • кип’ячена вода — 1 повний ст.;
  • сире яйце — 1 шт.;
  • сіль — 2 ч. л.

Послідовність дій при замісі тесту важлива не менше, ніж пропорції продуктів. Спочатку приготувати яєчну суміш, посолити.

Висипати гіркою 2 ст. борошна, центр влити підготовлену суміш. Акуратно вмішувати борошно від країв до центру. Борошно додавати порціями, добре вмішуючи в тісто. Коли воно стане однорідним, податливим, перестане прилипати, можна гарненько його пром’яти.

Скачати в кулю, загорнути його в плівку і залишити відпочити на 40 хвилин.

Різні моделі мультиварок відмінно справляються з приготуванням смачних мантів.

Redmond (Редмонд)

Для приготування мантів з допомогою мультиварки Редмонд знадобиться два види м’ясного фаршу (яловичий і свинячий), цибулина, тісто.

Цибулю нарізати і перемішати з фаршем. Гарненько присолити, додати перцю і пряних трав. Сформувати манти.

У каструлю вилити 1 л гарячої води. Змастити форму маслом. Включити мультиварку на режим пар/суп/паста на 40 хвилин.

Через належний час з мультиварки можна діставати ароматні манти.

Дивіться також:  Гарбуз у духовці – 9 рецептів запікання

Polaris (Поларіс)

Спосіб приготування мантів з баранини в мультиварці Поларіс дуже простий. Крім самих мантів в Поларисе виходить чудовий соус до них.

Інгредієнти для мантів:

  • баранина — 500 г;
  • курдючний жир — 100 г (можна замінити салом);
  • цибуля — 2 великі головки;
  • спеції.

Спочатку м’ясо, жир (або сало), цибулю дрібно нарізати. Перемішати, додати сіль, спеції.

Для того щоб вийшли манти середнього розміру бажано розгортати вироби розміром 8 — 10 див.

У каструлю налити гарячу воду, кинути лавровий лист і горошини перцю.

У Поларисе є програма «Варка на пару». Час приготування однієї порції — 25 хвилин.

Соус для мантів в 3 кроки:

  • Дрібно нарізану ріпчасту цибулю готувати в олії в режимі «Смаження» 3-5 хвилин.
  • Додати часточки помідорів, сіль, перець, кріп і включити режим «Гасіння» на 15 хвилин.
  • Перекласти в блендер і збити з додаванням базиліка.

Соус буде готовий через 20 хвилин. Він дуже доповнює смак мантів.

Philips (Філіпс)

В мультиварці Філіпс можна зробити манти з вегетаріанським рецептом. Основою буде картопля.

Знадобиться кілька інгредієнтів:

  • картопля — 500 г;
  • цибуля — 3 великі головки;
  • селянське масло — 50 г;
  • спеції.

Почистити картоплю і трохи потримати у воді. Дрібно нарізати картоплю і цибулю. Додати сіль і спеції. В сочень, крім картопляної начинки покласти по шматочку масла.

В мультиварці Філіпс є режим Варіння на пару», і він більше всього підходить для приготування. Через 30 хвилин вийдуть манти з картоплею. Смачніше всього їх є з соусом із сметани і кропу.

Moulinex (Мулинекс)

Манти з беконом, картоплею можна зробити в мультиварці Мулинекс буквально за 15 хвилин. Для начинки знадобляться бекон (копчений в смужках), свіжий картопля, цибуля. Нашаткувати картоплю, змішати з беконом і цибулею. Викласти начинку і міцно скріпити.

Дивіться також:  Брюссельська капуста — 10 рецептів швидкого приготування

Налити гарячу воду, манти помістити в кошик-пароварку і вибрати режим «Швидке приготування» — на 15 хвилин.

Для подачі змішати сметану і соєвий соус.

Panasonic (Панасонік)

Класичні манти в мультиварці Панасонік будуть смачними і соковитими, якщо при подачі додати секретний інгредієнт.

Для приготування знадобиться:

  • свинина — половина кілограма (м’ясо з прошарками сала);
  • цибуля — стільки ж скільки м’яса;
  • спеції.

Шматок м’яса покласти в морозилку на 20 хвилин. Таке м’ясо легше дрібно нарізати, ніж просто охолоджене. До м’яса додати нашатковану цибулю, спеції і сіль.

Манти на пару приготуються за 40 хвилин.

Секретним інгредієнтом буде шинка з смаженою цибулею. Манти перекласти на блюдо і подати зі сметаною і секретним інгредієнтом.

Ледачі манти

Якщо на приготування обіду зовсім мало часу, можна скористатися цікавою модифікацією звичайного рецепту і зробити манти ледачі.

Тісто готується як зазвичай. Начинка так само готується з жирного м’яса, цибулі і спецій.

Можливо, варто дрібніше різати цибулю і м’ясо. А може і скористатися м’ясорубкою.

Тісто розкочується в пласт як на піцу. Начинка розкладається тонким шаром на всю поверхню тіста.

Всю цю красу треба загорнути в акуратний рулет, змастити олією і помістити в кошик для приготування на пару.

Час приготування залежить від моделі мультиварки і займе в середньому 30 хвилин.

Після сигналу про закінчення готування, дістати готовий рулет і знову змастити його олією.

Перед подачею нарізати на порції і подавати зі сметаною і зеленню.

Оскільки в цьому рецепті не потрібно ліпити багато окремих виробів, загальний час приготування зменшується вдвічі.

Як готувати заморожені манти

Бувають ситуації, коли часу на приготування вкрай мало. У такому разі виручають заморожені вироби.

Дивіться також:  М’ясо з чорносливом – 8 смачних рецептів приготування

Заморожені манти в мультиварці готувати дуже просто. Досить додати воду і виставити режим пароварки.

Помістити заморожені манти на решітку і поставити на 40 хвилин.

У підсумку виходить дуже смачна страва без витрат сил і часу.

Приготування класичних мантів процес цікавий і не складний. В залежності від бажання і можливостей можна використовувати будь-який спосіб приготування. Важливо, що який би варіант не був обраний, мультиварка допоможе отримати ідеальний результат.

А саме: смачні, соковиті, ароматні манти.