Маринад для баранини – 7 найбільш смачних рецептів

У країнах Сходу і на Кавказі баранина — це непросто страву, а особливий ритуал. Долучитися до нього можна, знаючи секрети, як замаринувати баранину, щоб вона була м’якою, ароматною і смачною. Якщо приготовлена баранина специфічно пахне, значить, ви не вмієте її маринувати. Правильний маринад для баранини виправить ці помилки і дозволить насолоджуватися смаком м’яса незалежно від того, яким способом воно приготовлено.

Маринад для шашлику з баранини

Необхідні продукти для маринаду:

  • винний оцет;
  • ложка олії;
  • розмарин;
  • солодкий перець;
  • часник;
  • гвоздика;
  • перець чилі;
  • чорний перець;
  • на 1 кг баранини взяти 1-1,2 кг цибулі;
  • сіль.

Принцип приготування:

  • Чорний перець горошком потовкти в ступці або взяти вже подрібнений, але тоді він буде позбавлений яскравого аромату.
  • Додати приправи: розмарин, солодкий і перець чилі. Все перемішати, щоб їх аромати об’єдналися.
  • Налийте в миску масло, змішайте його з оцтом, додайте нарізаний часник.
  • Очистіть і наріжте кільцями ріпчасту цибулю. Лука беремо побільше, від нього залежить, який смак буде мати баранина.
  • Всі разом з’єднати, посолити м’ясо і добре перетерти його руками, щоб цибуля пустив сік.
  • Тримати баранину в маринаді не менше 24 годин.

Цей маринад для шашлику з баранини підійде для будь-якого іншого зі специфічним запахом м’яса — оленини або козлятини.

Для запікання в фользі в духовці

Необхідні продукти:

  • коріандр зернами;
  • ложка винного оцту;
  • 2 ложки олії;
  • 6 ложок меду;
  • розмарин;
  • 1/2 ч. ложки діжонської гірчиці;
  • перець чилі;
  • лавровий лист;
  • чорний перець зернистий;
  • сіль.

Готуємо маринад:

  • В чаші змішати оцет, мед, гірчицю і масло. Додаємо сухі спеції, лавровий лист.
  • Коріандр залишаємо в зернах в поєднанні з дижонской гірчицею, вони будуть красиво виглядати на м’ясі після процесу запікання. Прибирати їх не потрібно, в цьому родзинка цього рецепта.
  • Даємо маринаду настоятися, натираємо шматки м’яса і витримуємо більше 12 годин.
Дивіться також:  Що приготувати з яловичини? 30 рецептів приготування яловичини і телятини

Загорнуту у фольгу баранину, помістити в духову шафу, готувати півгодини, може бути трохи більше (залежить від м’яса).

Щоб баранина в маринаді була м’якою, краще її загорнути у фольгу або рукав для запікання, таким чином, збережуться всі аромати.

Найсмачніший рецепт для смаження на сковороді

Необхідні продукти:

  • оцет;
  • рослинна олія;
  • базилік;
  • часник сушений;
  • паприка;
  • майоран;
  • сіль.

Маринад готується наступним чином:

  • Шматки м’яса посолити, додати сухі спеції, перемішати лопаткою. Руками цього робити не потрібно, або скористайтеся рукавичками, від спецій може з’явитися подразнення на руках.
  • Влити олію і оцет, ще раз перемішати. Поставити під гніт, нехай промаринується 1,5-2 години. В якості гніту використовуйте банку з водою, поставте під низ плоску тарілку.
  • Чим більше м’ясо пустить соку, тим воно смачніше вийде і швидше промаринується.

За цим рецептом можна приготувати не тільки для смаження, а й маринад для запікання баранини в духовці. На грилі теж вийде смачно, не бійтеся експериментів!

Як замаринувати м’ясо швидко

Для приготування потрібно:

  • пляшка мінеральної води, сильногазованою;
  • винний оцет;
  • 3 цибулини;
  • петрушка;
  • спеції для м’яса;
  • сіль;
  • розмарин;
  • ківі.

Принцип приготування:

  • Шматочки баранини просолюємо, присмачую спеціями, вливаємо оцет і перемішуємо лопаткою. Замість винного оцту на Кавказі часто, в маринад ллють вино, від цього воно виграє в смаку.
  • Цибулю подрібнити на тертці або блендер, висипати цю кашку до м’яса. Додати дрібно нарізаний ківі.
  • Залити вміст водою, щоб покрило все м’ясо.
  • Ще раз перемішати, поставити під гніт, щоб м’ясо, щільно прилягаючи, швидше маринувалося.
  • Дайте м’ясу 40 хвилин настоятися. Завдяки газованій воді і ківі, процес маринування скоротиться в кілька разів.

Цей рецепт виручить, коли потрібно швидко приготувати смачне м’ясо. Візьміть собі на замітку.

Дивіться також:  Рис з креветками – 15 рецептів приготування

Маринад з ківі дозволяє м’яса швидше розм’якшуватися. Його можна відразу смажити.

Маринад для баранини в духовці в рукаві

Необхідні продукти:

  • сік лимона;
  • паприка;
  • кінза;
  • майоран;
  • сухий часник;
  • цибуля;
  • сіль.

Готується маринад наступним чином:

  • Всі сухі інгредієнти змішати в чашці, влити туди сік лимона.
  • Подрібнити кінзу, вона подарує баранині приголомшливий аромат. При бажанні, можна додати петрушку і базилік.
  • Посолити м’ясо, залити цим маринадом і настоювати 3-5 годин в прохолодному місці.
  • Щоб прискорити процес, додайте дрібно нарізаний ківі, він добре і швидко розм’якшить м’ясо. Ківі додають не тільки до шашлику, фрукт буде доречний в будь-якому рецепті. Перед запіканням його можна прибрати, щоб не підгорів.
  • В рукав поміщають м’ясо, обкладають його кільцями цибулі і запікають.

М’ясо барана частіше використовують для приготування шашлику. Проте корінні жителі сходу, завдяки спеціям і размягчающим властивостей цибулі, з успіхом запікають його в рукаві і смажать.

Готуємо з оцтом

Необхідні інгредієнти:

  • оцет яблучний;
  • оцет винний;
  • розмарин;
  • хмелі-сунелі;
  • коріандр;
  • перець чилі.

Принцип готування полягає в наступному:

  • Змішати всі сухі інгредієнти, додати сіль.
  • Залити вміст оцтом: яблучним і винним. Два види оцту додадуть продукту оригінальний смак.
  • Залити маринадом баранину, перемішати і поставити під гніт. Завдяки гніту, баранина добре просочиться маринадом.
  • Оцет в маринаді дозволяє м’яса знайти тонкий аромат і позбавляє від специфічного присмаку.
  • Просто замаринуйте в ньому баранину, витримайте 4-5 годин.

Готове блюдо з маринадом володіє яскравим і насиченим ароматом, тому що баранина не боїться спецій, чим їх більше, тим вона соковитіше і смачніше.

Варіант для корейки баранини

Приготуйте наступні продукти:

  • цибуля;
  • петрушка;
  • кінза;
  • базилік;
  • пекучий перець;
  • сіль.

Маринад готується наступним чином:

  • У ступці потовкти спеції, щоб вони размельчились, віддали свій аромат.
  • Нарізати зелень і цибулю, додати до м’яса. Це найсмачніший рецепт, який містить мінімум інгредієнтів.
  • Всипати спеції, посолити, перемішати. Обмазати вмістом шматки баранини.
  • Витримати, поки м’ясо промаринується під гнітом в прохолодному місці.
  • Смажити на багатті або барбекю. Цибулю можна подавати до м’яса, він виходить промаринований і смачний.
Дивіться також:  Молочна риба (ханос): користь, смакові якості, 5 рецептів приготування

По цьому рецепту виходить ароматна корейка. Цей варіант ідеально підходить для пікніка. Не відмовте собі в задоволенні, приготуйте соковиті шматочки баранини на грилі!