Маринад для качки – 8 рецептів приготування

М’ясо качки володіє специфічним смаком і незвичайним ароматом. Для приготування частіше використовується ціла тушка. Тому, щоб м’ясо вийшло ніжніше, соковитіше і смачніше, необхідно просочити його в маринаді для качки.

Класичний маринад для качки з лимоном

Важливо приготувати правильний маринад для качки перед запіканням в духовці. Тоді м’ясо вийде не тільки соковитим, але і м’яким.

Інгредієнти:

  • качка – 2700 м;
  • рослинна олія;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • перець;
  • лимонний сік – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • гірчиця – 3 ст. ложки;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • картопля.

Приготування:

  • Цибульні півкільця смажити в олії. Тушку посолити і присипати перцем.
  • Мед знадобиться рідкий. Цукровий компонент розтопити в мікрохвильовці, але не доводите до кипіння. Залити соком. Додати гірчицю. Розмішати.
  • Отриманим маринадом натерти птицю. Відправити маринуватися на чотири години на холод.
  • Нарізати цибулю і змішати з засмажкою. Підсолити і відправити в черевце качки. Запікати годину в духовій печі (195 градусів).

Маринуємо птицю у вині

Для приготування знадобиться спеціальна форма – гусятниця. Страва вийде оригінальним смаком і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • качка – 1300 м;
  • петрушка – 2 гілочки.
  • вода – 240 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • кріп – 2 гілочки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • чорний перець;
  • часник – 4 зубки;
  • прованські трави;
  • вино – 450 мл;
  • сіль.

Приготування:

  • Нарізати птицю на шматки, які повинні мати порційний розмір. Промокнути паперовим рушником. Присипати перцем і підсолити. Розтерти. Залити вином і потримати три години.
  • Розігріти сковороду. Масло не вливати. Помістити качині шматки (вино залишить, воно ще пригодиться). Потримати до появи скоринки красивого золотистого забарвлення.
  • Овочі знадобляться великими шматками.
  • Відправити в гусятницю засмажене м’ясо. Викласти овочі. Полити жиром зі сковорідки. Помістити часникові шматочки. Залити вином, в якому маринувалася качка. Додати воду. Підсолити. Накрити кришкою і тушкувати на мінімальному вогні три години.
Дивіться також:  Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

Маринад для качки з гірчицею і медом

Щоб позбутися специфічного присмаку качиного м’яса, завжди маринуйте перед приготуванням. Маринад з гірчицею і медом допоможе зробити блюдо ніжніше і наситити чудовим ароматом.

Інгредієнти:

  • вода – 240 мл;
  • качка – 1 тушка;
  • перець;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • гірчиця – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • У мед помістити гірчицю. Розмішати. Посолити тушку. Посипати перцем і добре залити маринадом. Розтерти. Накрити харчовою плівкою і відставити на три години.
  • Помістити на деко. Влити воду. Помістити в духову піч (195 градусів). На приготування їжі буде потрібно годину.

Рецепт приготування на основі меду

Цей рецепт особливо хороший для дикої качки.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • качка – 1950 р;
  • перець;
  • соєвий соус – 5 ст. ложок;
  • сіль;
  • мед – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Для початку обшпарити птицю окропом. Через чверть години повторити процедуру. Попередньо обробити тушку.
  • У соус налити мед. Додати масло. Підсолити і підсипати перець. Перемішати.
  • Отриманим маринадом обмазати птицю. Дати настоятися три години. Запікати в духовій шафі близько двох годин (190 градусів).

Натирати маринадом необхідно промиту і обов’язково просушену тушку. Якщо нанесете на мокру птицю, то вона не просочиться.

Класичний маринад для качки по-пекінськи

Справжня наука – це приготування качки по-пекінськи. Весь результат залежить від правильно приготовленого маринаду. Завдяки ідеальному маринування ви відчуєте смак соковитого, ароматного і ніжного м’яса.

Інгредієнти:

  • соєвий соус – 4 ст. ложки;
  • суміш спецій – 2 ч. ложки;
  • імбир – 5 г кореня;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка;
  • рисовий оцет – 4 ст. ложки;
  • тепла вода – 65 мл;
  • рисове вино – 165 мл;
  • рідкий мед – 4 ст. ложки.
Дивіться також:  Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

Приготування:

  • В оцет влити вино і додати мед, який повинен бути рідким. Розмішати.
  • Подрібнити корінь імбиру. Для цього скористайтесь теркою. Відправити в рідку суміш. Посипати спеціями. Перемішати.
  • Закип’ятити і варити чверть години.
  • Воду змішати з крохмалем. Розмішати. Якщо утворилися грудочки, позбутися від них допоможе блендер або віночок. Залити в проварений маринад. Розмішати. Маса повинна загуснути.
  • Промазати постигла сумішшю тушку. Витримати півдоби в холодильнику.
  • Запікати в рукаві. Режим 180 градусів.

Готуємо з додаванням соєвого соусу

Відмінний варіант маринаду з соєвим соусом і часником, завдяки якому святкове блюдо вийде особливо смачною.

Інгредієнти:

  • качка – тушка;
  • прянощі;
  • яблуко – 5 шт.;
  • сіль;
  • мелений чорний перець – 1 ч. ложка;
  • часник – 4 зубки;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • У майонез влити соєвий соус. Посолити. Насипати прянощі і перець. Розмішати. Пропущений через прес часник додати в маринад. Перемішати.
  • Промазати птицю. Відкласти на три години. Нашпигувати яблуками, які заздалегідь очистили.
  • Потім запікати в духовій печі (190 градусів).

Маринад для качки з яблуками в духовці

Що може бути краще і ефектніше запеченої качки? Це вишукане блюдо підкорить всіх гостей і принесе задоволення смаку. Але щоб страву вийшло таким, як ви задумали, слід правильно приготувати маринад.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 ч. ложка;
  • качка – 2350 м;
  • базилік – 1 ч. ложка;
  • яблуко – 3 шт.;
  • чорний перець – 1 ч. ложка;
  • апельсин – 1 шт.;
  • паприка – 1 ч. ложка;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • оливкова олія – 3 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Помістити в часниковий прес зубки. Видавити. Залити олією. Насипати базилік, перець і паприку. Розмішати. Влити сік з апельсина. Розмішати і настояти годину.
  • Промиту птицю просушити і натерти маринадом. Настояти чотири години.
  • Порізати яблука, збризнути соком з лимона і помістити в черевце. Відправити запікатися. Режим 170 градусів.
Дивіться також:  Рулет з фаршу з яйцем в духовці – 7 рецептів

Апельсиновий маринад для качки

Качка в апельсиновому маринаді виходить особливо ароматною і створює атмосферу свята ще в процесі приготування, адже з перших хвилин запікання по квартирі розлітається дивовижний запах.

Інгредієнти:

  • качка – 2100 м;
  • перець;
  • апельсин – 1 великий;
  • сіль;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • мед – 3 ст. ложки рідкого;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Віджати сік з апельсина. Влити гірчицю. Додати соус з медом.
  • Тушку натерти перцем і сіллю. Помістити в пакет і залити маринадом. Зав’язати і потрясти.
  • Просочити півдоби. Періодично перевертати.
  • Запікати в духовій шафі. Режим 190 градусів.