Маринад для качки – 8 рецептів приготування

М’ясо качки володіє специфічним смаком і незвичайним ароматом. Для приготування частіше використовується ціла тушка. Тому, щоб м’ясо вийшло ніжніше, соковитіше і смачніше, необхідно просочити його в маринаді для качки.

Класичний маринад для качки з лимоном

Важливо приготувати правильний маринад для качки перед запіканням в духовці. Тоді м’ясо вийде не тільки соковитим, але і м’яким.

Інгредієнти:

  • качка – 2700 м;
  • рослинна олія;
  • мед – 3 ст. ложки;
  • перець;
  • лимонний сік – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • гірчиця – 3 ст. ложки;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • картопля.

Приготування:

  • Цибульні півкільця смажити в олії. Тушку посолити і присипати перцем.
  • Мед знадобиться рідкий. Цукровий компонент розтопити в мікрохвильовці, але не доводите до кипіння. Залити соком. Додати гірчицю. Розмішати.
  • Отриманим маринадом натерти птицю. Відправити маринуватися на чотири години на холод.
  • Нарізати цибулю і змішати з засмажкою. Підсолити і відправити в черевце качки. Запікати годину в духовій печі (195 градусів).