Маринад для курячих крилець – 8 рецептів для шашлику на мангалі або в духовці

Вдалий маринад для курячих крилець дозволить зробити цю частину тушки ніжною і смачною. Сьогодні особливою популярністю у досвідчених господинь користуються відразу кілька рецептів. Всі вони опубліковані у збірці.

Класичний маринад для курячих крилець

Класичним рецептом можна назвати варіант з нежирним кефіром. Він відмінно підходить для будь-яких частин крилець. Інгредієнти: 1,5 кг курятини, 1 ст. кефіру, сіль, пучок листя розмарину, суміш перців.

  • У кефір висипаються мелкорубленые листя розмарину, які добре поєднуються з м’ясом.
  • Маса солиться і перчится.
  • Отриманою сумішшю заливаються крильця.
  • В маринаді курятина повинна знаходитися близько півгодини.

    Шашлик з соєвим соусом і медом

    Для такого пряного маринаду потрібно взяти якісний рідкий бджолиний мед. Інгредієнти: велика ложка меду, 3 великі ложки соєвого соусу, 1 кг крилець, пара часникових зубчиків, сіль, щіпка меленого імбиру, 2 великі ложки рослинної олії.

  • Спочатку змішуються всі рідкі компоненти: соус, мед, масло. Далі суміш присипається імбиром, в неї додається роздавлений часник.
  • Крильця миються, обсушиваются і гарненько натираються сіллю.
  • Курка заливається получившимся маринадом.
  • Вже через 3 години настоювання в холодному місці можна готувати шашлик з крилець в маринаді.

    З оцтом і цибулею

    Оцет для такої страви підійде столовий, але особливо смачним виходить маринад на виноградному оцті. Інгредієнти: 4 часникового зубчики, велика ріпчаста цибулина, 1 кг курятини, щіпка чорного меленого перцю, сіль, 2 великі ложки оцту, півсклянки води.



  • Першим ділом в глибоку миску виливається не холодна негазована вода.
  • В рідини розчиняється сіль, додається перець, оцет, роздавлений часник.
  • Цибулю нарізати тонкими кільцями.
  • Крила промиваються, віджимають і викладаються в маринад. Туди ж висипаються цибульні кільця.
  • Після перемішування масу потрібно залишити на годину при кімнатній температурі.
  • Далі страву можна готувати як на шампурах, так і в духовій шафі.

    Дивіться також:  Фахітос з куркою – 7 рецептів приготування страви мексиканської кухні в домашніх умовах

    З томатним маринадом в духовці

    Крильця в маринаді з томатної пасти краще за все запікати в духовці. Вони виходять дуже ароматними та смачними. Інгредієнти: півкіло птиці, 120 г томатної пасти без добавок і 3 великі ложки кетчупу, сіль, гранульований часник.

  • Промиті крильця укладаються у містку каструлю.
  • Туди ж виливається підсолена томатна паста, кетчуп, висипається гранульований часник.
  • При бажанні можна за смаком поперчити масу.
  • У холодильнику крила будуть маринуватися не менше 4 годин. В ідеалі їх варто залишити на всю ніч.
  • Залишиться лише викласти крильця на промаслений лист і запекти до повної готовності.

    Курячі крильця на мангалі в майонезі

    Готується ніжне м’ясо за таким рецептом на спеціальній решітці для мангалу. Головне, попередньо його правильно замаринувати. Інгредієнти: 15 крилець, щіпка каррі, малий. ложка гірчиці, сіль, 3 великі ложки жирного майонезу, пара часникових зубчиків.

  • У широкої чаші змішується майонез з гірчицею. У масу необхідно додати роздавлений часник, сіль і каррі.
  • Заздалегідь підготовлені крила з усіх боків обмащуються приготованим соусом, після чого залишають на нижній полиці холодильника на всю ніч. Важливо не пересолити маринад для курячих крилець на мангалі, адже в майонезі вже присутній цей компонент.
  • Готові крила викладаються на одну частину гриль-решітки і притискаються другий. Готується частування до апетитної рум’яної скоринки. Решітку періодично потрібно перевертати, щоб уникнути підгоряння.

    В гірчично-лимонному соусі в духовці

    Особливо порадує кулінарів, що для такого рецепта знадобиться мінімум продуктів. Інгредієнти: велика ложка гострої зернистої гірчиці, 730 г крилець, 2 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку, сіль, суміш спецій для курятини.

  • Промиті і просушені крила заливаються лимонним соком і добре перемішуються.
  • Маса солиться, присипається обраними спеціями.
  • Залишається додати гірчицю.
  • Маринуватися крильця будуть близько години.
  • Залишається викласти підготовлені продукти на промаслений деко в один шар і запікати в духовці 55-60 хвилин.Достатньо температури 180 градусів.
  • Дивіться також:  Канапе з сиром – 10 рецептів приготування закуски

    Якщо хочеться зробити обговорюване страву ще більш гострим, можна додавати в маринад роздавлений часник і паприку за смаком.

    Кефірний маринад для шашлику

    Кефір для цього варіанти маринаду береться дуже жирний. Відмінно підійде продукт 3,2%. Інгредієнти: півлітра кефіру, 2 середні білі цибулини, 900 г крил, велика дрібка спеціальної шашличної приправа сіль.

  • Промиті і обсушені крила викладаються в глибоку ємність. Бажано вибрати посуд із щільною кришкою.
  • Курятина солиться за смаком і присипається приправою.
  • Зверху виливається не холодний кефір.
  • У миску викласти цибулю, нарізану великими кільцями.
  • Всі складові ємності добре перемішуються і накриваються кришкою.
  • Крильця будуть маринуватися близько 3 годин.
  • Такий шашлик з курячих крилець готуватися досить швидко. В процесі потрібно поливати м’ясо маринадом для соковитості.

    Рецепт гострого соусу з аджикою

    Аджику можна взяти і домашню, і покупну. Головне, щоб вона була досить гострою. Інгредієнти: 850 г крил, 3 часникові часточки, велика ложка аджики, велика голівка цибулі, сіль, пучок петрушки, 3 великі ложки рафінованої олії і стільки ж томатної пасти.

  • Для соусу змішується аджика, масло і томатна паста.
  • В отриману масу додається сіль, роздавлений часник і рубана зелень.
  • Готовим маринадом змащуються промиті і обсушені крильця.
  • В ту ж ємність висипаються тонкі кільця цибулі. Продукти вимішуються.
  • Настоюватися компоненти повинні не менше 2 годин.
  • При бажанні можна посмажити крила в маринаді прямо на сковороді. Смачно додати до такої страви ще й кубики солодкого червоного перчика, а також будь-які інші овочі.