Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

Куряче м’ясо стає неймовірно смачним, якщо його попередньо грамотно обробити. Якісний маринад для курячої грудки — це найважливіший компонент створення ніжного і апетитного страви. Варіацій кращих складів безліч: солодкі, гострі, дієтичні і навіть пряні. Правильно замаринована грудка не залишить байдужим найвибагливішого поціновувача подібних страв.

Маринад з соєвим соусом для курячої грудки в духовці

Цей варіант маринаду додасть грудці соковитість і незвичайний смак. Кращий соєвий соус повинен бути виготовлений без барвників і ароматизаторів. Також варто уникати занадто темного соєвого соусу.

Необхідні продукти:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • 2 часникових зубки;
  • щіпка паприки;
  • пів-ложки бальзамічного оцту;
  • пів-лимона;
  • 1 ст. л. кукурудзяної олії;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Часник дрібно покришити або натерти на тертці.
  • У глибоку миску налити соєвий соус.
  • Додати подрібнений часник і бальзамічний оцет. Все добре перемішати.
  • В одержаний склад вичавити сік половини лимона, додати масло.
  • Всипати в отриманий склад спеції і ретельно з’єднати компоненти маринаду.
  • Залишити суміш настоюватися на 30 хвилин.

Вимочувати курячу грудку в такому соусі слід не довше 4 годин, щоб не отримати занадто насичений смак.