Маринад для курки гриль – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Багатьох господинь цікавить питання, як приготувати маринад для курки гриль самостійно. На перший погляд може здатися, що для цього знадобляться дорогі і рідкісні спеції, а також велику кількість часу. Це не так. Приготувати смачне м’ясо можна з мінімумом інгредієнтів, важливо тільки знати деякі секрети, що здатні перетворити блюдо. Нижче представлені 7 рецептів смачних маринадів, які дуже просто зробити прямо на власній кухні.

Маринад для курки-гриль, як в магазині

Мабуть, найпопулярніше питання, що виникає у переважної більшості господинь: як зробити маринад для курки гриль, щоб за смаком він був таким же, як в магазині?

Рецепт на диво простий, потрібно лише запастися наступними компонентами:

  • 2 літри кип’яченої води;
  • 100 г солі;
  • 1 столова ложка висушеного подрібненого часнику;
  • 2 чайні ложки сухої солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 4 столові ложки рослинної олії.

Маринувати курку потрібно так:

  • Спочатку роблять розсіл, розчинивши сіль в теплій кип’яченій воді. Після цього в отриману рідину опускають тушку так, щоб розсіл повністю покрив її, і залишають на ніч для настоювання.
  • Змішують інші інгредієнти, курку витягують з розсолу, обсушують паперовим рушником, а потім натирають сумішшю масла і спецій. Дають настоятися не менше двох годин.
  • Запікають птицю при температурі 200 градусів. Час випікання буде залежати від маси тушки.

Отримана птах не буде нічим відрізнятися від магазинних курей-гриль, а приготувати її можна в будь-який час.

З майонезом

Такий маринад покликаний зробити м’ясо м’яким і соковитим, запобігти його пересихання при запіканні, а також сформувати хрустку скоринку.

Для даного рецепта підійде тільки високоякісний продукт, найкраще – приготовлений вдома самостійно з свіжих яєць. Тоді готову страву буде ще смачніше.

У даному рецепті рекомендується використовувати готову суміш трав для курки гриль, вони зроблять запечене м’ясо ще смачніше й пахучіше.

Слід запастися наступними компонентами:

  • 1 стакан майонезу;
  • 3 – 4 зубчики часнику;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • суміш для курки-гриль – за смаком.
Дивіться також:  Тушкована капуста з ковбасою — 7 рецептів приготування

Часник потрібно подрібнити, після чого змішати його і інші інгредієнти до отримання однорідної маси. Нею слід ретельно обмазати тушку, а після залишити м’ясо для просочування на ніч у холодильнику.

Запікають курку як зазвичай: температура 200 градусів і час – до готовності, залежно від розміру тушки.

Кращий рецепт з соєвим соусом

Птах по цьому рецепту виходить не тільки м’якою, з хрусткою скоринкою, але і дивно смачною і ароматною. Кількість інгредієнтів слід варіювати в залежності від розміру тушки.

Потрібно запастися наступними компонентами:

  • 6 столових ложок соєвого соусу;
  • 2 столові ложки рідкого прозорого меду;
  • 1 столова ложка часникового порошку;
  • суха паприка, коріандр, чорний перець, імбирний порошок – за смаком.

Маринад в домашніх умовах приготувати дуже просто – потрібно ретельно перемішати всі інгредієнти для отримання складу однорідної консистенції. Цією масою обмазати птицю, покласти її в поліетиленовий пакет, випустити з нього все повітря і залишити маринуватися тушку на 4 години.

Після птицю запікають при температурі 200 градусів до готовності.

Швидкий маринад для курки-гриль

Найшвидший маринад виходить, якщо використовувати мінімум інгредієнтів. Але це не означає, що страва стане менш смачним. Знадобляться 3 компонента – сіль, перець і трохи рослинного масла.

Інгредієнти ретельно перемішують, натирають ними м’ясо, після чого тушку перекладають у пакет з ЗІП-застібкою. З нього випускають все повітря і залишають заготовку в холодильнику на 3 – 4 години. По закінченні цього часу птаха запікають як зазвичай.

З додаванням оцту

Для приготування даного маринаду потрібно тільки девятипроцентный оцет. Більш слабкий розчин не дозволить домогтися потрібного результату, а більш насичена есенція зіпсує м’ясо, зробивши його сухим.

В цілому, при строгому виконанні рецепта, м’ясо виходить смачним і ароматним.

Дивіться також:  Як приготувати перловку смачно – 22 рецепта

Нижче представлено точну кількість необхідних компонентів:

  • 4 столові ложки оцту 9%;
  • 10 столових ложок рослинного масла;
  • 3 очищених і мелкорубленных зубчики часнику;
  • сіль і червоний жгучи перець – за смаком.

Для початку в ємності змішують всі компоненти, крім часнику. Суміші дають настоятися якийсь час, після чого додають подрібнений часник. Птицю обмазують одержаним складом і маринують не більше години, щоб м’ясо не стало грубим. Запікати курку до готовності при температурі 200 градусів.

Маринуємо з часником для гриля в духовці

За цим рецептом можна зробити простий і смачний маринад, який додасть м’ясу насичений смак та приємну пікантність. Для його приготування слід використовувати тільки свіжий часник, так як він має більш насиченим смаком, ніж сушений.

Знадобляться такі компоненти:

  • 1 невелика головка часнику;
  • 100 г вершкового масла;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • трохи рослинного масла.

Готують маринад так:

  • Часник очищають і пробивають у блендері до утворення кашки, після чого змішують з м’яким вершковим маслом для отримання однорідної маси.
  • Окремо сіль змішують з перцем і цією сумішшю ретельно натирають тушку. Важливо обробити не тільки шкіру, але і м’ясо, що знаходиться під нею.
  • Після цього часниково-масляну суміш обережно розподіляють під шкірою, залишками змащують поверхню птиці.
  • Тушку залишають у холодильнику для настоювання мінімум на 12 годин.
  • Перед початком запікання курку змащують невеликою кількістю рослинного масла.

Запікають тушку при температурі 200 градусів до готовності м’яса.

Розсіл для курки-гриль

Цей маринад дозволяє не тільки добре і рівномірно просолити м’ясо. Вхідні в його склад трави додадуть страві апетитний аромат і незабутній смак, при цьому не потрібно використання важкодоступних інгредієнтів.

Все що потрібно, це:

  • 2 літра холодної кип’яченої води;
  • 100 г солі;
  • 60 г цукру;
  • 1 столова ложка сухого часнику;
  • 4 лаврових листки;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • шавлія і чебрець – за смаком;
  • трохи рослинного масла.
Дивіться також:  Свинина в мультиварці – 18 рецептів смачного приготування

Приготувати розсіл дуже просто: потрібно закип’ятити воду, додати всі вищеописані компоненти і трохи проварити. Після того, як суміш охолоне, занурити в нього курку і залишити для просочування мінімум на ніч.

Промаринованную курку обсушити серветкою, змастити рослинним маслом і запікати як зазвичай.

Секрети смаку

Щоб птах вийшла смачною і соковитою, одного смачного маринаду недостатньо.

Важливо знати деякі хитрощі, які допоможуть зробити готову страву по-справжньому апетитним:

  • Недостатньо просто курку очистити від залишків пір’я і забруднень. Обов’язкова умова – ретельно обсушити вимиту тушку за допомогою паперових рушників. Це не тільки допоможе маринаду краще просочувати м’ясо, але і дозволить домогтися хрусткої скоринки.
  • Сумішшю для маринування не просто обмазують птицю, але і обережно відсувають шкіру і обробляють саме м’ясо. Це дозволить домогтися більш інтенсивного смаку.
  • Будь-які вибрані спеції обов’язково потрібно змішувати з рослинним маслом. Даний інгредієнт допомагає краще розкрити їх смак, а також забезпечує рівномірне нанесення маси.
  • Мінімальний час маринування – 4 години. Для цього тушку кладуть в будь-яку неметалеву ємність або герметично закривається пакет. Оптимальний варіант – наполягати курку в спеціях добу. Так, м’ясо добре і рівномірно просочиться ароматом і смаком спецій, сіллю.
  • Курка завжди запікається з розрахунку 1 кг/1 годину. Для маринування краще вибирати невеликі тушки, їх легше обробити, а потім і пропекти.
  • Готовність м’яса можна визначити не тільки за часом, але і трохи надрізав його і натиснувши: якщо поллється світлий бульйон без домішки крові, то птиця готова.

Вищеописані хитрощі не складні для виконання, але здатні значно поліпшити смакові якості запеченої курки.

Приготувати маринад, який здатний перетворити смак м’яса, не так вже складно. Головне – суворо дотримуватися рецептури і слідувати описаним секретів, які допоможуть зробити страву ще більш смачним.