Маринована цибуля — 8 рецептів

Маринований цибулю можна використовувати не просто як закуску, але і в якості інгредієнта для інших страв, наприклад, салатів.

Класичний маринований цибулю в оцті

Цибуля маринована в оцті, – самостійна закуска, яка ідеально підходить до м’яса.

Необхідні продукти:

  • стакан води;
  • близько 50 грам цукру;
  • ложечка солі;
  • 70 мл оцту;
  • 500 грам цибулі.

Процес приготування:

  • Цибулю подрібнюємо на півкільця (так виходить красивіше), заливаємо його звичайною водою і залишаємо на деякий час.
  • В іншій ємності змішуємо цукор з сіллю в оцті і цією сумішшю теж заливаємо цибулю, не забувши перед цим злити з неї воду.
  • Чекаємо близько 40 хвилин, після чого продукт повністю готовий до вживання. За смаком до нього можна покласти ще зелень.

Загрузка...

В лимонному соці

Якщо з якої-небудь причини вам не подобається оцет, то спробуйте замінити його лимонним соком. Такий лук ідеально піде в салат з кальмарами.

Необхідні продукти:

  • по маленькій ложці цукру і солі;
  • одна велика цибулина;
  • лимон;
  • близько 60 мілілітрів води;
  • 20 мілілітрів масла.

Процес приготування:

  • Готувати цю закуску – одне задоволення. Цибулю потрібно подрібнити на півкільця і залити соком одного лимона. Можна зробити його з свіжого фрукта або взяти вже готовий.
  • У склянці змішати воду з вказаною кількістю масла, цукру і солі і цю суміш влити до цибулі.
  • Ємність закрити і дати постояти не менше 30 хвилин, після чого страва готова.

Як зробити маринований цибулю до шашлику?

Готується такий лук ну дуже просто, а в результаті виходить таке блюдо, від якого важко відірватися, особливо в поєднанні з м’ясом. Підійде цей варіант і салат з яловичиною і маринованою цибулею.

Спробуйте також:  Капуста по-гурійськи з буряком - 7 рецептів

Необхідні продукти:

  • велика ложка цукру;
  • 15 грам солі;
  • стакан води;
  • одна велика цибулина;
  • 30 мілілітрів оцту;
  • будь-яка зелень на свій смак.

Процес приготування:

  • Візьміть будь-яку ємність, яку можна закрити і викладіть туди порізану цибулю. Найкраще подрібнити його на кільця, але робіть це на свій розсуд.
  • У склянку з водою помістіть всі інгредієнти, зазначені в рецепті, перемішайте і влийте отриману рідину до цибулі.
  • Закрийте його кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Через це час закуску можна подавати — вона повністю готова.

У винному оцті

Ще один спосіб зробити маринований цибулю, тільки вже не із звичайним, а з винним оцтом.

Необхідні продукти:

  • 30 грам цукру;
  • дві ложки солі;
  • дві цибулини;
  • 130 мілілітрів води і стільки ж винного оцту.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті маринад готується практично, як завжди, але все ж є один нюанс. Необхідно змішати між собою всі продукти, крім цибулі, викласти їх у каструлю і нагріти, так щоб цукор повністю розчинився.
  • Тим, що вийшло, заливаємо нарізаний на кільця цибулю, викладаємо в закриту ємність і прибираємо на 40 хвилин у холодильник.

Маринований червоний лук – швидкий спосіб

Червоний цибулю виходить ще більш смачним, якщо його перед подачею до столу замаринувати.

Він добре підійде до м’яса і каш, а так само його можна використовувати для салату.

Необхідні продукти:

  • три цибулини;
  • ложка цукру;
  • третина ложки солі;
  • 20 мл оцту.

Процес приготування:

  • Червоний цибулю перетворюємо в півкільця, викладаємо в миску, посипаємо невеликою кількістю солі і заливаємо оцтом, який заздалегідь змішуємо з цукром.
  • Приминаем масу руками, щоб виділився сік, прибираємо на 15 хвилин у холодильник і через це час страву можна подавати.
Спробуйте також:  Салат з квасолею і кукурудзою - 12 смачних рецептів

Рецепт маринування цибулі на зиму

Якщо вам подобається така закуска і зовсім не хочеться зайвий раз возитися з нею, то просто зробіть заготовки на зиму і тоді в будь-який час буде досить лише відкрити баночку.

Необхідні продукти:

  • по ложці солі і цукру;
  • 20 мл рослинного масла;
  • стакан води;
  • приблизно 400 грам цибулі;
  • 2 ложки оцту.

Процес приготування:

  • У вказану кількість води викладаємо всі інгредієнти зі списку тільки без цибулі. Нагріваємо суміш на тарілку і даємо трохи покипіти.
  • У цей час ріжемо овоч на кільця і відправляємо їх до маринаду, тримаємо на плиті ще пару хвилин і знімаємо.
  • Готуємо стерильні банки, наповнюємо їх заготівлею, прикриваємо прокип’яченими кришками, чекаємо, поки охолоне, і прибираємо на зберігання. Вже через добу закуска буде готова.

Як замаринувати цибулю без оцту?

Таких способів є кілька і найвідоміший серед них – з лимоном.

Але його ми вже розглядали вище, тому спробуємо інший. Наприклад, з часником.

Необхідні продукти:

  • головка часнику;
  • 300 грам цибулі;
  • по ложці солі і цукру;
  • 130 мілілітрів води;
  • 20 мілілітрів масла рослинного.

Процес приготування:

  • Часник нарізаємо шматочками, перемішуємо з подрібненим на кільця цибулею і все це «під зав’язку» заливаємо маринадом.
  • Його готуємо так: у воду викладаємо всі інгредієнти і доводимо до кипіння. Ще гарячим готовий маринад вливаємо до цибулі.
  • Ємність закриваємо і тримаємо приблизно 12 годин в холодильнику, перш ніж подавати

Для салату

Якщо ви вирішили приготувати салат з маринованою цибулею, то перш за все його необхідно підготувати і вибрати той варіант, який підійде саме вам. Можна використовувати як звичайний лук, так і салатний, але торою варіант в таких стравах виглядає набагато виграшніше.

Спробуйте також:  Капуста червонокачанна - 9 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • приблизно 130 мл води;
  • одна цибулина;
  • дві ложки оцту 9%;
  • по великій ложці солі і цукру.

Процес приготування:

  • Зверніть увагу, що якщо вам потрібно більше цибулі для страви, то кількість інших інгредієнтів теж варто збільшити.
  • Цибулю нарізаємо на кільця чи півкільця, як вам більше подобається, і викладаємо в ємність, яку потім можна буде закрити.
  • Воду вливаємо в каструлю, нагріваємо, засипаємо туди потрібно кількість солі і цукру, чекаємо, поки закипить і вимикаємо вогонь.
  • Туди ж вливаємо оцет, перемішуємо і маринадом заливаємо цибулю. Закриваємо банку і залишаємо остигати. Зазвичай це відбувається досить швидко, але якщо хочете прискорити процес, то закуску можна поставити в холодильник.
  • Коли вона повністю охолоне, її можна використовувати в салаті або просто як доповнення до основної страви.