Щоосені господині роблять заготовки з овочів. Найчастіша – це маринована капуста на зиму. Ця страва ідеально доповнює рибу і м’ясо, а також підходить для будь-якого гарніру.
Класична маринована капуста з оцтом на зиму
Це сама економна варіація, для приготування якої потрібно мінімум продуктів.
Інгредієнти:
- лавр – 3 аркуша;
- оцет – 2 ст. ложки;
- капуста – 3000 м;
- сіль – 2 ст. ложки;
- морква – 2 шт.;
- спеції;
- перець червоний мелений;
- вода – 1000 мл;
- цукор – 140 р.
Приготування:
- Порубати качан (потрібні квадратні шматки). Морквину перетворити на півкільця. Взяти прес, пропустити червоний перець і часник подрібнити.
- Змішати капустяну соломку і моркву. Додати листи лавра і перемішати.
- Закип’ятити воду, додати цукровий пісок і присипати сіллю. Поварити.
- Влити оцет і перемішати.
- Залити овочі. Накрити кришкою і настояти кілька годин. Сховати в холодильник і витримати добу. Зберігається закуска там же.