Маринована капуста на зиму — 12 рецептів приготування

Щоосені господині роблять заготовки з овочів. Найчастіша – це маринована капуста на зиму. Ця страва ідеально доповнює рибу і м’ясо, а також підходить для будь-якого гарніру.

Класична маринована капуста з оцтом на зиму

Це сама економна варіація, для приготування якої потрібно мінімум продуктів.

Інгредієнти:

  • лавр – 3 аркуша;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • капуста – 3000 м;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • морква – 2 шт.;
  • спеції;
  • перець червоний мелений;
  • вода – 1000 мл;
  • цукор – 140 р.

Приготування:

  • Порубати качан (потрібні квадратні шматки). Морквину перетворити на півкільця. Взяти прес, пропустити червоний перець і часник подрібнити.
  • Змішати капустяну соломку і моркву. Додати листи лавра і перемішати.
  • Закип’ятити воду, додати цукровий пісок і присипати сіллю. Поварити.
  • Влити оцет і перемішати.
  • Залити овочі. Накрити кришкою і настояти кілька годин. Сховати в холодильник і витримати добу. Зберігається закуска там же.
Дивіться також:  Варення з волоських горіхів – 6 рецептів, як приготувати. Чим корисне варення із зелених волоських горіхів
Прокрутка до верху