Маринована скумбрія -7 рецептів в домашніх умовах

Ніжна, апетитна, соковита маринована скумбрія буде відмінно виглядати і на святковому і на обідньому столі. Її можна купити в магазині або приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах з вашими улюбленими спеціями. Смак приголомшливий!

Класична маринована скумбрія в розсолі

Вам знадобиться:

  • вода – 1 л;
  • щіпка кмину;
  • три свіжих скумбрії;
  • щіпка коріандру;
  • сіль – 30 гр;
  • гірчиця – 5 гр;
  • цукор – 15 гр;
  • щіпка меленої гвоздики;
  • два лаврових листа;
  • чотири горошини чорного перцю.

Маринуємо рибу покроково:

  • У каструлю наливаємо воду і доводимо її до стану кипіння.
  • У вируючу рідина насипаємо сіль, зазначені вище прянощі і цукровий пісок.
  • Варимо ще 5 хвилин, вимикаємо газ і чекаємо, поки вода охолоне.
  • Рибін промиваємо під краном, видаляємо голову, нутрощі і плавники з хвостом.
  • Складаємо тушки в лоток або каструлю і заливаємо розсолом розсолом.
  • Зверху ставимо що-небудь важке, наприклад, тарілку.
  • Ставимо каструлю на стіл або шафа і залишаємо на 12 годин.
  • Як тільки час мине, ріжемо скумбрію на порційні шматочки і насолоджуємося ніжним, пряним смаком і тонким ароматом. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з цибулею

Склад рецепта:

Для маринаду:

  • мелений імбир – 4 гр;
  • коріандр зерновий – 10 гр;
  • цукор – 4 гр;
  • мелений чорний перець – 3 гр;
  • свіжа скумбрія – 400 гр;
  • оцет 9% — 30 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне – 45 мл

Поетапне приготування:

  • Відрізаємо хвіст, голову і прибираємо внутрішні органи, відмиваємо рибину під краном.
  • Викладаємо її в глибоку чашу або в каструлю.
  • В окрему ємність виливаємо 600 мл води і насипаємо 30 грамів морської солі.
  • Рідина перемішуємо і заливаємо нею каструльку з рибиною.
  • Закриваємо всі харчовою плівкою і ставимо на поличку в холодильник на 24 години.
  • По закінченні часу починаємо готувати маринад.
  • Почищену цибулину шаткуємо тонкими півкільцями.
  • В окремому посуді змішуємо оцет, рослинне масло, цукор, спеції. Маринад готовий.
  • Викладаємо на дно пластикового контейнера жменю цибулевих кілець.
  • Зверху додаємо тушку скумбрії і завантажуємо простір, що залишився цибулею.
  • Заливаємо вміст контейнера маринадом, закриваємо кришку.
  • Струшуємо ємність з рибою, щоб рівномірно розподілити маринад.
  • Закриваємо її в холодильнику на добу.
Дивіться також:  Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів

В банці

Що потрібно взяти:

  • оцет – 30 мл;
  • скумбрія – 2 рибки;
  • одна цибулина;
  • сіль – 45 гр;
  • олія соняшникова – 35 гр;
  • вода – 500 мл

Як замаринувати скумбрію:

  • Насипаємо в простору банку сіль і заливаємо її водою. Ложкою розчиняємо в ній сіль.
  • Рибини розморожуємо, якщо тушки неочищені – обробіть їх традиційним методом і поріжте часточками товщиною 2 див.
  • Викладіть в банку з солоним розчином.
  • Закриваємо кришку і залишаємо ємність в теплому місці на 3 години.
  • Після цього рідина їх банки виливаємо.
  • Очищену цибулину шаткуємо півкільцями.
  • В порожню баночку викладаємо шар цибулі, потім риби, потім знову лука. Чергуємо пасти, поки продукти не закінчаться.
  • Туди ж заливаємо 20 мл рослинного масла і 15 м оцту.
  • Щільно закриваємо кришку і ставимо посуд на полицю в холодильник на 60 хвилин.
  • Ласощі може зберігатися в банку 2 тижні.

Домашній рецепт «Пальчики оближеш»

Список інгредієнтів:

  • риба – 2 шт.;
  • сіль – 20 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 0,3 л;
  • два лаврових листа;
  • оцет 9% — 45 гр;
  • дві часточки часнику;
  • паприка гостра – за смаком;
  • соняшникова олія – 180 мл

Покрокове приготування:

  • Випатрати скумбрії, видалити хвіст і голову з плавниками, промити під струменем води.
  • Порубати їх шматочками, шириною 2 см кожен.
  • У глибоку миску наливаємо воду, додаємо необхідну кількість солі.
  • Розмішуємо рідина ложкою, сіль повинна розчинитися у воді.
  • Опускаємо туди рибні шматочки, кладемо лаврушку.
  • На скумбрію ставимо тарілку, а на неї – важкий предмет, наприклад ємність з водою.
  • Залишаємо рибу на 12 годин на кухні.
  • На наступний день зливаємо розсіл.
  • На шматочки скумбрії виливаємо оцет, цибульні кільця, насипаємо мелений чорний перець і паприку.
  • Очищені зубчики часнику проводимо через прес і додаємо до решти продуктів.
  • Залишилося налити соняшникову олію і перемішати всі продукти.
  • Знову ставимо на блюдо вантаж і закриваємо в холодильнику на 5 годин.
  • Після цього можна дістати ароматну пряну рибку і подавати до столу. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Плов з куркою – 6 смачних рецептів приготування

Як замаринувати свіжоморожену скумбрію?

Вам знадобиться:

  • масло рослинне – 30 мл;
  • цукровий пісок – 8 гр;
  • скумбрія свіжоморожена – 3 шт.;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • три часникового зубчики;
  • перець запашний – 10 гр;
  • цибулини – 3 шт.;
  • оцет – 45 гр;
  • сіль – 15 гр;
  • червоний і чорний мелений перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • Дістаємо морожений продукт. Чекаємо, поки він розтане настільки, щоб його можна було порізати.
  • Виймаємо внутрішні органи, прибираємо хвіст з головою і плавниками.
  • Шаткуємо тушки на рівні шматочки. Вони виходять ідеальними завдяки середньо замороженому станом скумбрії.
  • Цибулю з часником позбавляємо від лушпиння.
  • Шаткуємо цибулину на товсті півкільця, а часник подрібнюємо в крихту.
  • Готуємо маринад для скумбрії. Для цього в ємність з оцтом наливаємо рослинне масло, додаємо лаврове листя, насипаємо сіль, перець і цукор. Все перемішуємо.
  • Рибні шматочки викладаємо в просторий посуд, насипаємо подрібнені овочі і заливаємо все приготованим маринадом.
  • Ємність прибираємо в холодильник на 14 годин.

Скумбрія, засолена шматочками

Шматочки промаринуются швидше, і смак буде більш насиченим.

Інгредієнти для рецепта:

  • свіжа рибка – 350 гр;
  • мелений чорний перець – 8 гр;
  • оцет за смаком;
  • цукор – 8 гр;
  • сіль – 15 гр;
  • олія соняшникова – 30 мл

Готуємо шматочками:

  • Видаляємо з риб’ячої тушки непотрібні нам хвіст, внутрішні органи, плавники і голову.
  • Те, що залишилося від скумбрії гарненько промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками.
  • В тарілці з’єднуємо мелений перець, цукор і сіль. Інгредієнти перемішуємо і обвалюють у них рибні шматочки.
  • Викладаємо рибку в скляний посуд дуже щільно один до одного.
  • Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин.
  • На наступний день огляньте шматочки. Якщо на них занадто багато солі – змийте її водою.
  • Підсушіть рибку і укладіть в іншу банку, залити сумішшю оцту і рослинного масла.
  • Через дві години пряні ароматні шматочки скумбрії можна подавати на стіл зі свіжим цибулею. Блюдо ефектно виглядає, зручно для порціонної подачі. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Гуляш з яловичини – 7 покрокових рецептів гуляшу з яловичини

«Швидкий» рецепт

Якщо часу до обіду залишилося зовсім мало, ви можете приготувати скумбрію всього за 2 години.

Список продуктів:

  • сіль – 20 гр;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • одна скумбрія;
  • вода – 350 мл;
  • 7 горошин чорного перцю;
  • цибуля – 1 шт.

Алгоритм дій:

  • У мисці доводимо воду до кипіння.
  • Почищену цибулину ріжемо на четвертинки і кидаємо в киплячу рідину, додаємо сіль, перець і лаврушку.
  • Ставимо вогонь на мінімальну потужність і готуємо розсіл 10 хвилин.
  • Тепер займемося скумбрією. Обробляємо тушку стандартним способом, ріжемо порційними шматками.
  • Викладаємо їх в банку, заливаємо розсолом, маринадом і закриваємо в холодильнику на 2 години.
  • Після цього готову рибку можна подавати на стіл. Дуже смачно і швидко!