Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах

Маринувати звичайні яйця люди навчилися більше двох століть тому. Продукт спочатку відварюють круто, а потім витримують у звичайному оцті або спеціально приготованому розсолі. В залежності від складу суміші та особливостей технологічного процесу мариновані яйця набувають певний смак. Так, і виглядають вони після цього по-різному.

Мариновані яйця по-американськи

Спочатку маринування було лише способом забезпечення тривалого зберігання яєць. Пізніше у багатьох країнах цю технологію почали використовувати для приготування оригінальної закуски. Особливо популярно це блюдо в Америці. Тут його можна замовити в будь-якому питному закладі.

Щоб самому приготувати яйця «по-американськи», знадобляться наступні компоненти:

  • 1 десяток курячих яєць;
  • по 1 склянці води і оцту;
  • 10 грам солі;
  • 25 грам цукру;
  • 2 чайні ложки будь-яких сумішей для маринування.

Готується така закуска поетапно:

  • Спочатку яйця відварити (обов’язково круто).
  • Потім їх слід очистити і скласти в стерилізовану скляну банку.
  • Для приготування маринаду всі інші інгредієнти за рецептурою помістити в сотейник і довести до кипіння. Потім зробити вогонь мінімальним, і поварити суміш під кришкою 10 хвилин.
  • Маринад процідити, використовуючи сито або звичайну марлю.
  • Гарячим розчином залити яйця.
  • Банку щільно закрити кришкою і поставити її після остигання, як мінімум, на 2 дні в холодильник.

Щоб яйця придбали бажаний смак, краще витримати їх в такому розсолі приблизно два тижні.