Мариновані зелені помідори – 8 дуже смачних рецептів приготування

Деякі вважають, що маринувати можна тільки червоні томати. Але це не зовсім так. Щоб переконатися в зворотному, можна спробувати приготувати мариновані зелені помідори. Є кілька цікавих рецептів, які допоможуть з цих недостиглих плодів отримати чудові оригінальні закуски.

Класичні зелені помідори мариновані

Найпростіший варіант – це холодне маринування. Його зручно використовувати, коли потрібно законсервувати велика кількість плодів.

По класичній технології для роботи знадобляться наступні інгредієнти:

  • свіжі зелені томати;
  • 8 літрів чистої води;
  • 1 ст. цукру;
  • 4 ст. столового оцту;
  • 300 грамів кухонної солі;
  • 10 таблеток аспірину;
  • кілька листів лавра і перець-горошок.

Як слід правильно робити зелені мариновані помідори:

  • Спочатку томати потрібно відсортувати, видалити пошкоджені плоди й ті, в яких є ознаки псування. Потім їх слід гарненько промити.
  • Укласти плоди у підготовлені ємності.
  • Туди ж покласти спеції і прянощі.
  • Для приготування маринаду у воду додати залишилися компоненти (сіль, оцет, аспірин і цукор). Ретельно їх перемішати.
  • Приготовленим розчином залити овочі так, щоб вони були повністю прикриті рідиною.
  • Ємності закупорити і поставити в прохолодне місце.

Буквально через два тижні ароматні мариновані помідори вже можна буде пробувати.