Мармелад в домашніх умовах – 8 рецептів

Приготовлений своїми руками в домашніх умовах мармелад – кращий варіант ласощі для малюків. Він готується з натуральних корисних продуктів. До складу такого десерту не входять консерванти, барвники, ароматизатори та інша «хімія».

Простий мармелад в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • будь сік з фруктів і ягід (не пакетований!) – 300 мл;
  • заморожені ягоди малини – 2/3 ст.;
  • якісний желатин – 4 десертні ложки;
  • бджолиний мед – 2 десертні ложки.

Приготування:

  • Желатин розвести по інструкції. Досить буде 1/2 ст. теплої води. Суміш змішалась виделкою, поки сухий інгредієнт не розбухне.
  • У невеликій каструлі з’єднується половина натурального фруктово-ягідного соку і вся желатинова маса. Ємність відправляється на вогонь і гріється 3 – 4 хвилини.
  • Окремо з’єднуються розморожена малина і залишився сік. Масу слід пюрировать, потім процідити через марлю, додати мед і гріти до повного розчинення останнього на водяній бані.
  • З’єднати желатинову і малинову маси. Розлити суміш по формочках.

Дочекатися застигання ласощі, відправивши його в прохолодне місце.

Загрузка...

Апельсинове ласощі

Інгредієнти:

  • солодкі соковиті апельсини – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1 повний стакан;
  • якісний желатин – 35 р.

Приготування:

  • Розвести вибраний желатин кип’яченою холодною водою по інструкції з пакування продукту.
  • З апельсинів дрібної теркою зняти цедру. В процесі потрібно постаратися не торкнутися м’яку білу частину, інакше готове ласощі може гірчити.
  • З фруктів ретельно сік віджимається. Якщо не вдалося отримати потрібну кількість (200 мл), можна розвести рідину водою.
  • Сік відправляється в сотейник разом з солодким піском. Туди ж викладається вся цедра. Маса кип’ятити 3 – 4 хвилини на невисокому вогні.
  • Вміст сотейника злегка остуджується і проціджують.
  • Отримана маса розливається по формах і відправляється в прохолоду.

Готовий апельсиновий мармелад можна обваляти в цукрі або пудрі.

Спробуйте також:  Рулет з маком - 7 смачних рецептів

З агар-агару

Інгредієнти:

  • агар-агар – 1 ч. л.;
  • будь свіжий фруктово-ягідний сік (не з пакету!) – 1 ст.;
  • цукор-пісок – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Сік змішати з агар-агаром. Спочатку продукт може скочуватися грудочками, але при частому активному помішуванні вони швидко розчиняються.
  • Додати цукор. Його кількість можна збільшувати по своєму смаку.
  • Залишити суміш на 40 хвилин, після чого довести її до закипання і відразу зняти з вогню.
  • Розлити масу по формах і залишити застигати.

Можна перемістити заготовки в холодильник. Але навіть при кімнатній температурі мармелад на агарі застигає досить швидко.

Натуральний мармелад з варення

Інгредієнти:

  • якісний желатин – 2,5 десертні ложки;
  • будь-яке домашнє варення – 1 ст.;
  • лимон – ½ шт;
  • вода – 1,5 склянки

Приготування:

  • Налити в піалу 1/3 теплої води. Додати желатин. Перемішати і залишити набухати.
  • Залишилася воду вилити в окрему каструльку. Перекласти в неї все варення, відправити масу на вогонь і довести до кипіння, часто помішуючи.
  • Ввести набряклий желатин. Продовжувати прогрівати ще пару хвилин, не припиняючи помішування.
  • Вміст миски перелити в чашу блендера. Збити злегка остигнула масу, поступово додаючи в неї видавлений з половинки цитруса сік.
  • Процідити суміш через марлю.
  • Перелити в загальну форму і відправити в прохолоду.
  • Готове ласощі порізати на шматочки.

 

Тепер ви точно знаєте, як зробити мармелад без особливих фінансових затрат. Підійде для приготування ласощів і торішнє засахарившееся варення.

Яблучний десерт

Інгредієнти:

  • солодкі яблука – 1 кг;
  • питна вода – 3 ст. л.;
  • цукор-пісок – 1 повний стакан;
  • мелена кориця – щіпка;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Всі фрукти ретельно вимити. Видалити насінну коробку. Частину, що залишилася, разом з шкіркою порізати тонкими скибочками.
  • Помістити яблука в чашу мультиварки. Відправити туди ж воду.
  • Активувати режим гасіння і готувати фрукти в кухонній «помічниці» 50 – 60 хвилин.
  • Отриману яблучну масу пюрировать будь-яким зручним способом, а потім протерти через марлю або дрібне сито, щоб вона набула однорідність і гладкість.
  • Повернути пюре в каструлю. Додати корицю. Якщо маса вийшла занадто солодким, можна виправити ситуацію за допомогою соку лайма/лимона.
  • Активувати режим гасіння ще на 50 – 60 хвилин. За цей час зі складу зникне зайва волога.
  • Засипати в масу цукор. Гасити її ще 90 – 120 хвилин до загусання.
  • Розлити суміш по формочках, змазаним мінімальною кількістю масла.
  • Залишити мармелад застигати при кімнатній температурі на 4 – 10 днів.
Спробуйте також:  Тульські пряники - 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Щоб прискорити процес, рецепт можна додати желатин або агар-агар.

Корисний мармелад з гарбуза

Інгредієнти:

  • соковита стигла гарбуз – 1 кілограм;
  • цукор-пісок – півкіло;
  • лимон – ½ шт.

Приготування:

  • Овоч очистити від шкірки і всього зайвого. Залишити тільки м’якоть. Порізати її невеликими кубиками.
  • Гарбуз відварити до м’якості. Води додавати до неї мінімальна кількість, щоб рідина лише злегка покривала овочеві шматочки.
  • Пюрировать овоч, засипати до нього цукор і відправити варитися при частому помішуванні.
  • Через півгодини додати сік половинки лимона, проціджений від кісточок.
  • Варити ще близько півгодини, поки на масі не почнуть залишатися смужки після проведення ложкою.

Розкласти майбутній домашній мармелад по формочках ще в теплому вигляді. Залишити сушитися при кімнатній температурі на 1 тиждень.

Готуємо з айви

Інгредієнти:

  • стиглі плоди айви – 1,5 кіло;
  • цукор-пісок – 1,2 кіло;
  • лимон – 1 шт. (великий).

Приготування:

  • Добре промити всю айву. Видалити з кожної серцевиною, після чого дрібно порізати решту частини. Відразу покласти подрібнені плоди у воду.
  • Додати шматочки ретельно вимитого лимона зі шкіркою. Головне, заздалегідь вибрати з його м’якоті кісточки.
  • Перемістити обидва інгредієнта в зручну для варіння каструлю. Варити під кришкою трохи менше півгодини після закипання.
  • Злити воду. Її можна використовувати для приготування різних солодких домашніх напоїв. Залишилися плоди пюрировать і протерти через сито.
  • Додати цукор. Довести до закипання, після чого варити ще 70 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Як тільки на поверхні маси почнуть з’являтися бульбашки, її потрібно переставити в духовку і готувати при 200 градусах від 2 до 3 годин. В результаті суміш повинна легко відставати від стінок. Важливо часто помішувати.
  • Розкласти отриману масу на деку, застеленому фольгою, або в силіконові формочки.
Спробуйте також:  Яблучний крамбл — 7 рецептів пирога

Залишити солодкість доходити в теплому місці від 2 до 7 днів.

Як зробити жувальний мармелад

Інгредієнти:

  • будь-яке фруктове желе – 90 – 100 г;
  • якісний желатин – 4,5 десертні ложки;
  • цукор – 3 десертні ложки;
  • «лимонка» (кислота) – ½ ч. ложки;
  • питна вода – 130 мл.

Приготування:

  • Всі сипучі компоненти змішати в загальній посуді.
  • В окремій ємності довести воду до кипіння. Засипати в неї суху суміш, активно розмішуючи віночком, щоб не з’явилися грудки.
  • Поварити масу 3 – 4 хвилини.
  • Перелити в широку ємність з невисокими бортиками. Дати майбутньому мармеладу охолонути і відправити в прохолоду.

Через 3 – 4 години порізати солодкість тонкими смужками. Обсипати цукровою пудрою.

Можна дуже довго перераховувати, з чого роблять мармелад сучасні господині. Це всілякі фруктові, ягідні, овочеві соки. Використовується для приготування ласощів навіть газований напій кока-кола. Шукайте свій улюблений варіант і насолоджуйтеся самим процесом пошуку. Адже це так смачно!

Загрузка...