Мармуровий кекс – 8 рецептів смачного приготування

Чашечка кави, шматочок ароматного найніжнішого кексу і кульку вершкового пломбіру — чудовий сніданок! Приготувати просто. Кілька перевірених рецептів, з різними відтінками смаку, які виходять завжди.

Класичний мармуровий кекс

Цей десерт готують у Німеччині та Австрії. Знають його і багато російські господині. Любов до цього кексу з’ясовна. Він смачний, ефектний і просто готується. Набір продуктів стандартний. Є секрети, завдяки яким цей класичний кекс завжди виходить.

М’яке масло (250 г) змішати з цукром (200 г). Додати ванілін (1 ч. л.) і трохи рому (2 ч. л.). Додавання рома не обов’язково, але дуже бажано, оскільки надасть потрібну текстуру і аромат.

Білки (5 шт.) відокремити від жовтків і збити. Жовтки вмішати в масляну суміш.

Борошно (350 г), сіль (1 щіпку) і розпушувач (2 ч. ложки) змішати і просіяти. Змішати з тестом, невеликими порціями. Акуратно додати білкову піну.

Для того щоб шоколадний шар вийшов повітряним, 1 ст. ложку какао розчинити в теплому молоці з додаванням 1 ст. л. цукру.

Какао порошок має властивість вбирати вологу. Якщо його додати в сухому вигляді шоколадний шар суші і більш щільним, ніж світлий.

Підготувати форму для випічки. Для цього необхідно пензликом з рослинним маслом пройтися по дну і бортикам форми або форму застелити пекарським папером. Частина тесту перекласти у форму. Тісто змішати з розведеним какао і викласти поверх світлого тесту.

Для формування красивого мармурового малюнка вилкою або дерев’яною паличкою короткими рухами підняти нижній шар вгору.

Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати близько години. Перевірити зубочисткою або готовність дерев’яною паличкою. Коли кекс готовий, паличка — суха.

Щоб вийняти з форми і не пошкодити, треба дати кексу трохи охолонути.

Ароматний ніжний кекс поєднується зі свіжими ягодами і вершковим пломбіром.

Ефектніше подавати цей десерт, розрізавши на шматки, щоб було видно мармуровий малюнок на розрізі.