Медальйони з яловичини – ніжні і м’які: 7 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Медальйони з яловичини вважаються народним стравою французів. Назву вони отримали з-за своєї круглої форми, а робляться ці соковиті м’ясні шматочки із свіжої та якісної яловичої вирізки. При цьому подаватися медальйони можуть разом з різними овочами, ароматними грибами та квасолею.

Медальйони з яловичини в духовці

Незважаючи на те, що страви з м’яса користуються великим попитом, не багато знають, як приготувати в духовці хороший шматок м’яса, котлети або ті ж медальйони. Але якщо слідувати всім рекомендаціям, то результат буде чудовим!

Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти:

  • Стейк філе міньйон – 4 шт.
  • Оливкова олія – 35 грам.
  • Твердий сир – 75 грам.
  • Майонез – 3 ст. ложки.
  • Базилік – 1 ч. ложка.
  • Соєвий соус – 50 грам.
  • Лимонний сік – 10 грам.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка.

Алгоритм дій такий:

  • Для приготування потрібно відразу свіже м’ясо відбити і натерти його соєвим соусом з базиліком. Потім додати лимонний сік і відкласти заготовки просочуватися в холодильник на півгодини.
  • Після того, як яловичина просочилася, необхідно розігріти сковороду і злегка обсмажити в ньому м’ясо на повільному вогні (але не довше 5 хвилин).
  • В цей час включаємо духовку до 220°С і прогріваємо форму для нашого страви. Потім її необхідно змастити оливковою олією і викласти на нього медальйони.
  • Поверх м’яса потрібно покласти кільця цибулі, скріпивши їх з м’ясом з допомогою шару майонезу і тертого сиру.

Запікати в духовці медальйони протягом 20 хвилин, а потім при подачі прикрасити страву свіжою петрушкою.