Медальйони з індички – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді

Як зробити нашу гастрономічну життя яскравішим, приємніше, веселіше? Немає нічого простіше! Купуємо ніжне м’ясо птиці, вивчаємо добірку кращих рецептів приготування в духовці або на сковороді і отримуємо неймовірно апетитні медальйони з індички. У цій страві є все — комплекс корисних властивостей, чудовий смак і вишуканість оформлення.

Медальйони з індички в духовці

Спекотні умови печі прекрасні для термічної обробки м’яса. Причому можна практично не побоюватися за отримання ідеального результату.

Склад інгредієнтів:

  • олія (соняшникова чи оливкова) — 25 мл;
  • сир (бажано твердих сортів) — 200 г;
  • м’ясо індички — 1 кг;
  • стиглий помідор;
  • сметана домашня (можна замінити несолодким йогуртом) — 50 р;
  • базилік, спеції.

Спосіб приготування:

  • Насамперед, займемося соусом. Подрібнюємо свіжий базилік, кладемо в чашу. При бажанні використовуємо сушену траву. Додаємо сметану, трохи солимо склад, добре перемішуємо.
  • Звільняємо помідорів від шкірки, шаткуємо тонкими кружечками.
  • Застеляємо деко фольгою, залишаючи запас для упаковки запекающихся продуктів. Обробляємо папір маслом оливи.
  • Дістаємо м’ясо з холодильника. Ретельно промиваємо індичку, поділяємо м’якоть на невеликі круглі пласти, що нагадують медальйони. Густо змащуємо м’ясні скибочки приготованим соусом, зверху розміщуємо по кружечку томату.
  • Накриваємо оформлене блюдо вільної частиною фольги і відправляємо заготовку на 45 хвилин в духову шафу, нагріту до 180 °C. За 10 хвилин до завершення процесу відкриваємо страву посипаємо кожну порцію дрібно тертим сиром.

Подаємо гарячі медальйони з індички в красивій сервіровочної посуді.