Медальйони зі свинини – 10 рецептів приготування

Найбільше досягнення кулінарії світу — медальйони зі свинини. Ці смачні мясні шматки припадуть до смаку всім любителям свинячих страв.

Медальйони зі свинини — класичний рецепт

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати медальйони найпростішим і поширеним варіантом.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 620 г;
  • сіль;
  • гриби – 260 г білі;
  • оливкова олія;
  • коньяк – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка – 5 гілок;
  • запашний перець – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • чорний перець – 1 ч. ложка горошин;
  • вершки – 130 мл.

Приготування:

  • Нарізати медальйонами вирізку. Товщина три сантиметри. Відбити. Потовкти горошини в ступці. Порубати часникові зубки.
  • Посипати свинину сіллю. Поперчити. Промаринувати годину.
  • Порубати цибулю. Нарізати гриби. Прогріти сковорідку. Влити олію. Помістити цибулю і гриби. Засмажити.
  • Окремо обсмажити м’ясні шматки. Додати засмажку. Посипати нашаткованої петрушкою. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять.
  • Перемістити на блюдо. Влити коньяк у сковорідку. Закип’ятити. Потомити три хвилини. Залити вершками. Прогрівати хвилину. Підсолити і перемішати. Полити м’ясо.

Як смачно посмажити на сковороді

Медальйони зі свинини на сковороді урізноманітнюють раціон і сподобаються всій родині.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свиняча вирізка – 550 г;
  • пшеничне борошно – 7 г;
  • сирої бекон – 14 скибочок;
  • вершки – 160 мл;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • паприка – 1 ч. ложка;
  • солодкий перець – 2 шт.

Приготування:

  • Нарізати на сім шматків вирізку. Відбити. Натерти сіллю і перцем. Загорнути в бекон.
  • Промазати маслом сковороду. Помістити заготовки. Засмажити.
  • Перець нашаткувати. Підсмажити. Присипати паприкою. Влити вершки. Нагріти. Підсолити. Насипати борошно. Перемішати і закип’ятити. Полити заготовки.

Соковиті медальйони зі свинини в духовці

Щоб зберегти форму медальйона, помістіть м’ясні шматки у фольгу. Приготовлені таким чином заготовки вийдуть соковитими і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинина – 550 г вирізки;
  • лаврове листя – 3 аркуша;
  • апельсин – 1 шт.;
  • розмарин – 0,5 ч. ложки;
  • часник – 16 зубков;
  • перець;
  • вершкове масло – 25 р.
Дивіться також:  Як ліпити біляші – 9 способів

Приготування:

  • Нарізати порційно вирізку. Товщина кола 2,5 сантиметра. Нарізати смужки з фольги. Загорнути м’ясні заготовки.
  • Помістити на деко і відправити в духову шафу. Запікати півгодини.
  • Зрізати цедру з цитрусового. Нарізати соломкою. Закип’ятити воду і помістити цедру. Потримати півхвилини і перекинути в холодну воду.
  • У сковорідку вичавити сік з апельсина. Помістити часникові шматочки. Посипати спеціями. Додати вершкове масло. Потомити чверть години. Додати цедру і перемішати.
  • Дістати з фольги медальйони. Полити сиропом.

Рецепт приготування з грибами

Рецепт з грибами відрізняється від інших варіантів особливим ароматом і насиченим смаком.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 350 г;
  • кріп;
  • оливкова олія;
  • сметана – 5 ст. ложок;
  • сіль;
  • печериці – 220 г;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо на шматки упоперек волокон. Товщина півтора сантиметра.
  • Прогріти духовку (200 градусів). Розстелити фольгу. Натерти заготовки сіллю і перцем. Викласти на фольгу. Збризнути маслом. Загорнути фольгою. Запікати півгодини.
  • Порізати гриби. Смажити на сковорідці в олії. Нашаткувати цибулю і відправити до грибів. Прожарити. Підсолити. Присипати кропом. Насипати борошно. Розмішати. Потомити п’ять хвилин.
  • Влити сметану. Загасити п’ять хвилин.
  • Дістати медальйони. Змастити соусом.

Медальйони зі свинини в беконі

Оригінальна подача страви прикрасить вечерю і порадує смаком.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • філе свиняче – 2 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сіль;
  • зелень рубана – жменя;
  • сирокопчений бекон – 10 шт.;
  • суміш перців – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Нарізати на шматки м’ясо. Посипати сіллю і сумішшю перців. Залити майонезом. Присипати посіченою зеленню. Перемішати. Настояти три години.
  • Це блюдо готуємо в беконі. Для цього загорнути в бекон кожен шматок. Відправити в прогріту сковороду з маслом. Засмажити.
  • Коли заготовки зарум’янилися перемістити в духову шафу, який до цього моменту має температуру 180 градусів. Потомити чверть години.
Дивіться також:  Омлет в мікрохвильовці – 9 рецептів приготування

Як приготувати з ананасами

Медальйони зі свинини з ананасами – це солодкувате, ніжне блюдо, яке підкорює всіх з першого шматочка.

Інгредієнти:

  • зелень – 3 г;
  • свинина – 270 г вирізки;
  • рослинне масло – 35 мл;
  • черрі – 15 г;
  • перець;
  • сир – 120 г натертого;
  • сіль;
  • майонез – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Відбити. Посипати сіллю і перцем. Розтерти. Змастити майонезом.
  • Викласти на деко, який заздалегідь промазали маслом. Вкрити кільцями ананаса.
  • Присипати сирної стружкою і відправити запікатися. Режим 180 градусів. Час – чверть години. Прикрасити черрі і зеленню.

Готуємо у вершковому соусі

Неймовірно просте блюдо здатне прикрасити будь-який стіл, порадує вишуканим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • свинина – 950 г вирізки;
  • перець чорний – 0,2 ч. ложки;
  • печериці – 320 г;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2 ч. ложки;
  • вершки – 420 мл

Приготування:

  • Вирізку нарізати. Повинні вийти медальйони. Товщина максимум півтора сантиметра.
  • Нашаткувати цибулю. Гриби нарізати.
  • Обсмажити свинину з усіх боків у маслі на сковорідці.
  • Засмажити цибульні кубики. Додати гриби. Прожарити. Посипати борошном. Потомити три хвилини. Залити вершками. Посолити. Поперчити. Потомити п’ять хвилин.
  • Залити готові медальйони соусом.

На медальйони завжди використовують тільки вирізку. Саме ця частина легко ріжеться на необхідні за формою шматочки. Нарізати суворо поперек волокон.

Медальйони зі свинини в мультиварці

Ніжне страва нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • свинина 750 г вирізки;
  • рослинне масло – 55 мл;
  • томатний сік – 210 мл;
  • приправа для м’яса – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложки.

Приготування:

  • Нарізати на шматки м’ясо. Натерти сіллю і приправою. Залити соком. Настояти три години.
  • Включити прилад. Вибрати режим «Смаження». Влити в чашу масло. Віджати м’ясо. Помістити в чашу. Засмажити.
Дивіться також:  Як швидко зварити квасолю червону і білу без замочування?

Рецепт в апельсиново-імбирному соусі

Ніжний цитрусовий аромат і приємний смак імбиру допоможуть зробити блюдо ідеальним.

Інгредієнти:

  • апельсин – 0,5 шт.;
  • сіль;
  • демі-глас – 5 м;
  • імбир – 25 г кореня;
  • свинина – 550 г вирізки;
  • рослинна олія – 5 мл;
  • соєвий соус – 1 ч. ложка;
  • апельсиновий сік – 170 мл;
  • часник – 5 р.

Приготування:

  • За допомогою самої дрібної терки подрібнити корінь. Зняти цедру з апельсина. Нарізати і обсмажити пару хвилин.
  • Залити соком і додати порубані часникові зубки. Закип’ятити.
  • Помістити імбир. Налити соус. Видавити сік з половини апельсина. Підсолити. Додати демі-глас. Закип’ятити. Заважати необхідно постійно.
  • Нарізати м’ясо. Підсолити і засмажити. Готові медальйони полити соусом.

Медальйони зі свинини з помідорами і сиром

Для приготування знадобляться шпажки або зубочистки.

Інгредієнти:

  • свинина – 370 г вирізки;
  • сіль;
  • бекон – 55 г;
  • суміш перців;
  • сир – 55 г;
  • картопля – 210 г;
  • майонез – 25 г;
  • томат – 1 шт.;
  • шпинат – 65 г;
  • бальзамічний оцет – 12 мл;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • Нарізати медальйонами м’ясо.
  • Розжарити сковорідку. Влити масло, і засмажити заготовки до красивого золотистого кольору. Розрізати на дві частини.
  • Обсмажити бекон, які нарізали дрібними смужками. Нарізати кружечками помідор.
  • Кожну половинку медальйона промазати майонезом.
  • Помістити смужку бекону і вкрити томатом. Викласти другу частину медальйона. Вкрити помідором. Накрити тонким шматочком сиру. Проткнути наскрізь шпажкою.
  • Викласти на деко. Відправити в духову піч (200 градусів). Запікати до рум’яного кольору сиру.