Медовик з заварним кремом – 6 рецептів приготування торта

Медовик — це один із широко відомих, дуже смачних десертів. Медовик з заварним кремом має ніжну текстуру. Його можна приготувати в домашніх умовах до будь-якого свята.

Класичний медовик з заварним кремом

Класичний рецепт торта Медовик з заварним кремом освоїть навіть новачок. Нижче представлено поетапне опис торта.

Коржі:

  • борошно — 350 гр;
  • слив. масло — 100 гр;
  • яйце — 2 одиниці;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • мед — 2 ч. л.;
  • сода не гашене — 1 ч. л. без гірки.

Крем:

  • молоко — 1 скл.;
  • цукор — ½ скл.;
  • борошно — 2 стіл. л.;
  • слив. масло — 100 гр.

Приготування коржів:

  • Спочатку розтоплюємо масло з цукром і невеликою кількістю меду на повільному вогні, помішуючи лопаткою.
  • Збиваємо яйця. Тонкою цівкою вливати в олійно-цукрову суміш, безперервно помішуючи лопаткою, щоб маса була однорідною і яйця не почали згортатися із-за гарячої температури масла. Через кілька хвилин маса стає світлою і трохи густий. Даємо їй трохи охолонути.
  • Просіваємо борошно до підготовленої маси. Вимішуємо тісто спочатку в каструлі, потім — на столі. Не варто занадто сильно забивати тісто борошном — воно повинно вийти в міру тугий, при цьому м’яким, не буде липнути і не растекающимся по робочій поверхні. Даємо півгодини охолодитися в холодильній камері, покривши кульку тесту плівкою.
  • Тісто ділимо на 8 частин. Кожну частину формуємо коржик, після розкочуємо качалкою, проколюємо виделкою по всій поверхні і печемо протягом 3-4 хвилин.
  • Готові коржі складемо стопкою, кладемо відповідного діаметру страва/кришку зверху і ножем зрізаємо нерівні краї, щоб вони вийшли рівними, одного розміру. Решту частини викласти на деко і підсушити 2-3 хвилини в духовці, щоб вони злегка потемніли і подсушились.
  • Далі приступаємо до крему:

  • Половину молока виливаємо в каструльку з товстим дном. Змішуємо з цукром і розмішуємо до розчинення останнього. Прогріваємо на повільному вогні.
  • У другій частині молока розмішуємо крохмаль. Тонким струменем вливаємо його в солодкий молочний сироп, безперервно перемішуючи.
  • Як тільки крем досить загусне, відставимо застигати.
  • Масло збиваємо міксером.
  • Збиваємо добре остиглу масу кілька хвилин міксером. Після потроху вводимо масло і збиваємо.
  • Коржі і крем готові. Залишилося лише зібрати торт, укладаючи коржі один на одного і кожен, промазуючи кремом. Підсушені обрізки подрібнюємо в крихту і посипаємо зверху і з боків вийшов тортик.

    На замітку. Мед краще брати гречаний — він більш ароматний, надає надзвичайно приємний смак коржам.

    Шоколадно-кавова просочення

    Цікаву смакову нотку Медовик додасть шоколадно-кавова просочення. Завдання просочення — зробити коржі злегка вологими, що робить десерт ще більш ніжним і смачним.

    Складові для шоколадно-кавової просочення:

    • какао хорошої якості — 1 ст. л.;
    • вода — 100 мл;
    • кава розчинна — 2 ч. л.;
    • цукор — 2 ч. л.

    Першим ділом кип’ятимо чайник. Беремо півсклянки окропу, розчиняємо в ньому каву і цукор, потім додаємо какао. Все добре перемішуємо і залишаємо остигати. Отриманої просоченням користуємося для готових коржів перед змазуванням кремом. Найзручніше просочувати коржі силіконової пензликом.

    На замітку. При бажанні в просочення можна додати столову ложку горілки або мигдального лікеру. Кавово-лікерна просочення хороша для шоколадних тістечок, при цьому какао можна не додавати в саму просочення.

    З сирним заварним кремом

    Заварний крем на основі сиру готується за наступним рецептом:

    • слив. масло — 120 гр;
    • сах. пудра — 100 гр;
    • м’який сирний сир — 300 гр;
    • ванілін — пакетик.

    Спочатку змішуємо міксером масло і пудру, перетворюючи в однорідну масу. Потім перекладаємо до солодкої масляної маси сир, ванілін і ще раз опрацьовуємо хвилини 3-4 міксером на середній швидкості. Таким чином, отримуємо дуже ніжний, смачний, добре застигає крем. Відправляємо його в холодильник на півгодини-сорок хвилин, щоб крем охолодився. Після його можна використовувати для змазування коржів.

    На замітку. В шар крему в середині торта можна додати подрібнені горіхи, шоколадну крихту або шматочки фруктів/ягід — вишні, абрикос, персик, сливу.

    З вареним згущеним молоком

    Заварний крем на молоці дуже смачний, особливо якщо використовувати згущене молоко — крем виходить солодким, його по достоїнству оцінять ласуни.

    Складові солодкого крему на згущеному молоці:

    • 500 мл молока;
    • 2 яйця;
    • 100 гр цукру;
    • 1 стіл. л. борошна;
    • 1 стіл. л. крохмалю;
    • 250 мл згущеного вареного молока;
    • 125 гр злив. масла.

    Починаємо приготування з збивання яєць з цукром. Поки йде процес, молоко повинно прогріватися на дуже повільному вогні. Яєчна маса добре посвітлішає, після чого можна припиняти збивання.

    Солодку яєчну масу тонкою цівкою вливати в тепле молоко, не знімаючи його з плити. Вміст каструльки потрібно швидко і постійно помішувати. Через хвилину-іншу вогонь вимкнути, вміст додати згущене молоко і перемішати віночком до однорідності. Залишити остигати.

    Тим часом масло збити міксером, після невеликими порціями ввести в охолоджений крем. Перемішати лопаткою.

    На замітку. Крем відмінно підходить не тільки для Медівника, але і для еклерів, трубочок і інших різновидів домашніх десертів.

    Загрузка...

    Медовик з кремом на сметані

    Дуже ніжний крем виходить на сметані.

    Рецепт нереально простий, але від цього не менш смачний:

    • цукрова пудра — 2-4 стіл. л.;
    • сметана 20 % жирністю — 400 мл;
    • ванілін — 2 гр.

    Кількість використовуваної пудри можна регулювати самостійно — за смаком і впливу на його консистенцію. Якщо хочеться більш солодку і густу додаємо більше.

    Сметану збиваємо з пудрою і ваніллю. Чим довше збивається крем, тим він вийде щільніше. В ідеалі консистенція нагадує збиті вершки.

    На замітку. Ванілін можна замінити краплею-двома ванільного екстракту.

    З заварним кремом з цедрою

    Пропонуємо використати для Медовика заварний крем з апельсиновим смаком. Коржі рекомендується використовувати з першого рецепта.

    Для приготування апельсинового крему підготувати:

    • 4 яйця;
    • 180 мл апельсинового соку;
    • цедра 1 апельсина;
    • 100 гр цукру;
    • 2 стіл. л. крохмалю;
    • 300 гр злив. масла.

    Необхідну кількість соку можна самостійно приготувати. Для цього знадобиться три апельсина. Можна обійтися звичайним магазинним соком.

    З’єднуємо сік і цедру, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.

    Тим часом збиваємо яйця з цукром. Коли цукор частково розчиниться, вводимо крохмаль і знову опрацьовуємо віночком так, щоб маса стала однорідною.

    Сік повинен вийти майже гарячим. Тонкою цівкою, постійно помішуючи яєчну масу, вливаємо в неї половину соку. Від цієї кількості гарячого соку маса нагріється, і надалі яйця не згорнуться від гарячої температури.

    Залишки соку поставити на плиту і влити в нього змішану апельсиново-яєчну масу, постійно помішуючи вміст в каструльці. Прогріваємо крем так, щоб він почав густіти. Як тільки це почне відбуватися, зняти з вогню і перекласти в окрему ємність. Затягнути плівкою і залишити остигати.

    Коли кремова основа охолоне, збиваємо міксером. Окремо збиваємо масло, по частинах вводимо його в крем невеликими порціями. Збиваємо до однорідності.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...