Медово-гірчичний соус — Рецепт з фото

Мед і гірчиця відрізняються своїми неповторними смаковими особливостями, але їх злиття в одному соусі може гармонійно об’єднати гострий, кислий, солодкий і пекучий смак. Таке поєднання підійде практично будь-якої страви.

Соус з гірчиці і меду можна застосовувати для рибних, м’ясних, овочевих страв, салатів, а також для страв з морепродуктів.

Продукти для створення медово-гірчичного соусу можна приготувати заздалегідь. Гірчицю краще використовувати вже готову, а з порошкової не завжди вийде те, що треба. Тим більше що завдяки різноманітності видів готової гірчиці можна легко експериментувати зі смаком готується соусу.

Рецепт соусу з меду і гірчиці

 

Інгредієнти для соусу:

  • — 2 столові ложки баночною гірчиці;
  • — 2 столові ложки меду;
  • — 2 столові ложки довільного рослинного масла;
  • — 1 столову ложку лимонного соку;
  • — 1-2 зубчики часнику;
  • — щіпку мускатного горіха.

 

Як приготувати соус медово-гірчичний, покроковий рецепт:

 

  • Якщо мед дуже зацукрувався, то його можна розплавити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • Сорт меду також може вплинути на смак подальшого соусу.
  • У глибоку посудину треба покласти спочатку мед, потім додати гірчицю і гарненько розмішати.
  • У цю суміш додають лимонний сік. Його можна використовувати як вже готовий покупної, так і підготувати самостійно.
  • Для цього потрібно один лимон, його опускають в окріп буквально на кілька секунд, потім розсікають на дві половинки і вичавлюють сік.
  • Рослинне масло додають слідом за лимонним соком.
  • Суміш ретельно розмішують, щоб вийшла кремоподобная консистенція. Слідом, додають подрібнений часник і порошок мускатного горіха.
  • Медово-гірчичний Соус готовий!
  •  

    Загрузка...

    Рецепт Медово-Гірчичного соусу


    За рецептом медово-гірчичний соус можна зробити більш гострим, якщо додати свіжий імбир. Сам процес приготування такий же, тільки в кінці приготування додають подрібнений імбир, а рослинне масло замінюють оливковою.
    Готовий соус перед подачею краще потримати трохи в прохолодному місці, таким чином, компоненти краще розчинятися один в одному.

    Спробуйте також:  Карась запечений в духовці. Рецепт з фото.

    Свинина, Курка, Реберця, крильця, качка, грудка, індичка в медово-гірчичному соусі та інші страви з м’яса і дичини

     
    Для страв з м’яса і дичини краще підійде більш густий і насичений соус. Щоб його приготувати потрібні:

    • — мед, гірчиця, оливкова олія – в однакових кількостях;
    • — 1 лимон;
    • — часник і 1 цибулина.

     

     

    Цибулину потрібно порізати як можна дрібніше або навіть натерти на тертці. Це слід зробити для того, щоб отримати найбільш розкритий цибульний смак.
    Окремо в ємності змішують спочатку мед і гірчицю, потім додають цибулю і часник, оливкова олія та лимонний сік. Все перемішують, щоб з’єднати компоненти, а потім, використовуючи віночок або блендер потрібно збити до одержання густої повітряної консистенції.
    Кількість і додаткові компоненти можна використовувати виходячи зі свого смаку. Однак сумісне застосування мускатного горіха, імбиру може зіпсувати смак соусу. Цей соус чудово підходить до запеченої або смаженою на сковороді курці, а також до фаршированого гусака.

     

     

    Давайте подивимося відео про приготування курки в медово-горчином соусі:

    Загрузка...