М’ясні чіпси – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

М’ясні чіпси являють собою тоненькі слайсы сушеного м’яса. При купівлі подібних виробів у магазині часто можна натрапити на неякісний продукт містить велику кількість солі, барвників та консервантів. Але якщо скористатися одним з зображень нижче рецептів, то можна приготувати домашні м’ясні чіпси, які будуть корисними і натуральними.

М’ясні чіпси із яловичини в духовці

Свіжоприготовані чіпси з м’яса своїми руками – це прекрасна закуска як для великого застілля, так і для легкої вечері або походу на природу.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 1 мл меду;
  • по 5 г сушених цибулі та часнику;
  • червоний/чорний мелений перець;
  • по 150 мл соєвого соусу і соусу Ворчестер;
  • трохи паприки.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивається, обсушивается і нарізається тонкими пластами.
  • В піалі змішуються суха суміш овочів з меленим перцем.
  • У мисочці побільше змішуються соуси, до яких додаються вміст піали і рідкий мед.
  • Кожна м’ясна смужка добре змочується в маринаді і викладається в миску, в якій м’ясо відправляється в холод маринуватися.
  • Після 4 годин м’ясні пласти розкладаються по паперового рушника.
  • Щоб зайва волога вбралася, в процесі сушіння серветки змінюються не менше 2 разів.
  • Далі смужки яловичини викладаються на решітку, яка поміщається на 3-4 години в духовку, де вони набувають гарний коричневий колір.
  • Готове м’ясо ділиться на квадрати у формі чіпсів.

Як зробити з курки

У порівнянні з яловичим м’ясом курятина є більш доступним продуктом, який можна знайти практично в кожному холодильнику.

Щоб насолодитися ароматними чіпсами з популярного сорти м’яса (600 г) необхідні:

  • стопка соєвого соусу;
  • стільки ж води;
  • 3 г червоного меленого перцю;
  • трохи коріандру;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 15 мл рослинного масла.

Черговість дій:

  • Промите і обсушенное філе нарізати тонкими смужками, які викладаються шарами в глибоку миску.
  • Кожен шар посипається спеціями і поливається заливкою з соусу з водою.
  • Курка відправляється в холод для маринування.
  • Через 12 годин курячі смужки просушуються на паперових рушниках і викладаються на решітку, попередньо покриту пергаментом.
  • Курка посипається рубаною зеленню і поливається залишками маринаду.
  • Процес сушіння здійснюється злегка прочиненими духовці при 60°C близько 4 годин, під час яких м’ясо один раз перевертається.
Дивіться також:  Картопля фрі в мультиварці – 5 рецептів в домашніх умовах

В сушарці для овочів

В’ялене м’ясо, приготоване з свіжого промаринованного продукту шляхом висушування при невисокій температурі, дуже популярне в США, що підтверджується його включенням в раціон астронавтів НАСА.

Для приготування оригінальних виробів в сушарці будуть потрібні:

  • 1 кг яловичини;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • такий же обсяг ворчестерського соусу;
  • у два рази менше томатного соусу;
  • каррі, часниковий порошок і чорний мелений перець.

Хід роботи:

  • Злегка підморожене м’ясо нарізати пластинками товщиною 5 мм
  • З решти інгредієнтів готується маринад, яким у глибокій мисці заливається підготовлене м’ясо.
  • Маринується основний продукт 8 годин, після чого відкидається на друшляк.
  • На нижній лоток сушарки ставиться суцільний піддон, захищає основу пристрою від попадання залишків маринаду.
  • Сушиться м’ясо при 60°C близько 8 годин.
  • По закінченні половини зазначеного часу яловичі шматочки обов’язково перевертаються.

Дієтичні м’ясні чіпси за Дюкану

Всесвітньо відомий дієтолог з великим досвідом роботи, який на сьогоднішній день є найбільш читаним у всіх куточках планети, ділиться порадами з приготування корисних страв. Худнути можна смачно, якщо підготувати лишь1 кг дієтичного м’яса і трохи спецій.

Як зробити м’ясні чіпси, багаті білком:

  • М’ясо злегка підморожувалася і нарізане тонкими слайсами, які викладаються на деко і злегка приправляються спеціями.
  • Духовка розігрівається до 200°C.
  • В гарячій духовій шафі скибочки готуються по 7 хвилин з кожного боку.
  • Після охолодження чіпси за бажанням ламаються на маленькі шматочки.

Смачна закуска до пива

В жарку погоду, коли перед пінним прохолодним напоєм встояти практично неможливо, в домашніх умовах можна приготувати оригінальну закуску з:

  • 600 г м’ясної м’якоті;
  • 70 г коричневого цукру;
  • 4 зубків часнику;
  • 30 мл оцту;
  • 50 мл устричного соусу;
  • такого ж обсягу соєвого соусу;
  • лайма;
  • коріандру;
  • каррі;
  • ½ Пучка петрушки.
Дивіться також:  Засолювання скумбрії в домашніх умовах – 15 рецептів

Етапи підготовки закуски:

  • Шматочок м’яса підморожувалася і нарізається тонкими пластами, які злегка відбиваються для більшої тонкощі.
  • В піалі змішуються всі інгредієнти для маринаду, включаючи часникову кашку і рубану зелень.
  • Поки заготовки чіпсів маринуються, розігрівається духовка до 100°C.
  • Сушаться вироби 45 хвилин, за які вся волога повинна випаруватися, а м’ясо добре пропектися.

Готуємо в мультиварці

Рецепт приготування м’ясних чіпсів в мультиварці досить простий, але при такому виконанні м’ясо виходить більше смаженим, ніж сушеним.

Щоб подати до столу ситну закуску, яка чудово поєднується з прохолодним пінним напоєм, знадобляться:

  • 1 кг філе курки;
  • по 100 мл устричного і соєвого соусів;
  • улюблені спеції.

Спосіб приготування виробів полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Щоб з м’яса можливо було підготувати тонкі слайсы, воно злегка підморожувалася – до 10 хвилин.
  • Соуси змішуються в невеликій піалі, куди також всипати пряні спеції і гострий перець за бажанням.
  • М’ясні шматочки ретельно перемазуються маринадом і складаються в миску, яка відправляється в холодильну камеру, де витримується не менше 8 годин.
  • По закінченні вказаного часу заготовки чіпсів викладаються на паперовий рушник.
  • Коли вологи майже не залишиться, тонкі пластинки обсмажуються в розігрітій чашу мультиварки при постійному помішуванні таким чином, щоб вони не стикалися.
  • Готові чіпси викладаються на паперові серветки для видалення виділеного жиру.

М’ясні чіпси зі свинини

Ароматні вироби можна не тільки подавати до пива, але і використовувати в якості перекусу з м’якою хрусткою булкою, брати з собою в дорогу, оскільки вони відмінно зберігаються без холодильника.

Для втілення рецепта у життя необхідно мати під руками:

  • 1 кг м’якоті;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 15 мл меду;
  • трохи імбиру;
  • головку часнику;
  • 2 щіпки солі, коріандр і мелений перець.
Дивіться також:  Як приготувати перловку смачно – 22 рецепта

Готується закуска наступним чином:

  • Свинина в підмороженому стані нарізається тонкими пластинками поперек волокон.
  • Часник давиться і заливається соусом, після чого до маринаду додаються тертий імбир, мед і інші спеції за бажанням.
  • М’ясо в маринаді відправляється в холод на 4 години, після яких заготовки чіпсів викладаються на решітку.
  • Під останньою встановлюється деко, на який будуть стікати залишки розсолу.
  • Сушаться чіпси 6 годин при одноразовому перевертанні, коли пройде половина часу.
  • Температура духовки встановлюється на значення в межах 50-70°C.

М’ясні чіпси, які давно завоювали серця американців, сьогодні все частіше з’являються на наших столах, даруючи яскравість смаку і пряний аромат.