М’ясні чіпси – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

М’ясні чіпси являють собою тоненькі слайсы сушеного м’яса. При купівлі подібних виробів у магазині часто можна натрапити на неякісний продукт містить велику кількість солі, барвників та консервантів. Але якщо скористатися одним з зображень нижче рецептів, то можна приготувати домашні м’ясні чіпси, які будуть корисними і натуральними.

М’ясні чіпси із яловичини в духовці

Свіжоприготовані чіпси з м’яса своїми руками – це прекрасна закуска як для великого застілля, так і для легкої вечері або походу на природу.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 1 мл меду;
  • по 5 г сушених цибулі та часнику;
  • червоний/чорний мелений перець;
  • по 150 мл соєвого соусу і соусу Ворчестер;
  • трохи паприки.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промивається, обсушивается і нарізається тонкими пластами.
  • В піалі змішуються суха суміш овочів з меленим перцем.
  • У мисочці побільше змішуються соуси, до яких додаються вміст піали і рідкий мед.
  • Кожна м’ясна смужка добре змочується в маринаді і викладається в миску, в якій м’ясо відправляється в холод маринуватися.
  • Після 4 годин м’ясні пласти розкладаються по паперового рушника.
  • Щоб зайва волога вбралася, в процесі сушіння серветки змінюються не менше 2 разів.
  • Далі смужки яловичини викладаються на решітку, яка поміщається на 3-4 години в духовку, де вони набувають гарний коричневий колір.
  • Готове м’ясо ділиться на квадрати у формі чіпсів.