М’ясний пиріг – 16 рецептів, як приготувати в духовці або в мультиварці

Великою популярністю в багатьох сім’ях користується м’ясний пиріг. У різноманітних видах його можна зустріти в кулінарів всього світу. Пропонуємо найсмачніші варіації приготування.

Класичний м’ясний пиріг в духовці

Багато люблять ароматні пиріжки, але на їх приготування потрібно багато часу. Тому пропонуємо традиційний варіант пирога, який порадує чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • велика сіль;
  • м’ясо – 320 г;
  • борошно – 320 г;
  • картопля – 320 г;
  • цибуля – 160 г;
  • перець;
  • вода – 160 мл

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Шматки необхідні максимально дрібного розміру. Чим дрібніше ви їх зробите, тим смачніше буде кінцевий результат.
  • Порізати картоплю. Повинні вийти пластинки.
  • Вид м’яса не грає ролі. Головне, щоб було нежирне і без сала. Нарізати. Чим менше вийдуть шматки, тим швидше приготується випічка.
  • Змішати картопляні пластинки з цибульними і м’ясними кубиками. Посипати перцем. Підсолити. Перемішати. Якщо бажаєте отримати більш насичений смак, то відставте заготовку на пару годин. Якщо часу немає, то можна продовжувати приготування пирога.
  • Підсолити борошно. Залити водою. Вимісити. Розкачати два прямокутника.
  • Перший викласти на деко. Помістити м’ясну заготовку.
  • Накрити залишилися прямокутником. Защипнути краю. Відправити запікатися на годину в духову піч. Режим 180 градусів.

З картоплею в мультиварці

У запропонованій варіації ви дізнаєтеся, як приготувати м’ясний пиріг в мультиварці, щоб він вийшов соковитим.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • борошно – 600 г;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • кунжут – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 150 г для тесту;
  • сіль;
  • свинина – 320 г;
  • рослинне масло – 1 ч. ложка;
  • чорний перець;
  • картопля – 320 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло для начинки – 60 г;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Масляний шматок знадобиться в замороженому стані. Промазати чашу маслом.
  • У борошно насипати соду і посолити. Порубати масло і закинути в борошняну суміш. Засипати в чашу блендера. Збити. Повинна вийти крихта. Цей процес можна провести і без техніки, перетерши руками.
  • Влити яйце. Залити кефіром. Трохи білка залишити для промазування поверхні випічки.
  • Замісити щільну масу. Перемістити в пакет і прибрати в морозильну камеру. Залишити на півгодини.
  • Подрібнити картоплю. Нашаткувати цибулю. Нарізати м’ясної шматок. Змішати. Посипати сіллю і поперчити. Перемішати.
  • Розрізати тісто. Перший шматок повинен бути більше другого. Більшу частину помістити в чашу. Розподілити. Бортики потрібні високі. Проткнути виделкою.
  • Викласти начинку. Розкачати другу частину маси. Накрити начинку. Краї защипнути.
  • Промазати відставленим білком. Присипати кунжутом.
  • Встановити режим. Для пирога потрібно «Випічка». Таймер – 90 хвилин.
  • Після сигналу приладу знадобиться перевернути випічку. Для цього викласти пиріг на спеціальну підставку, яка призначена для готування на пару. Перевернути на блюдо. Вкрити чашею і перевернути.
  • Виставити режим. Таймер – 20 хвилин. Відключити прилад і не відкриваючи настояти випічку 13 хвилин.

М’ясний пиріг з листкового тіста

Якщо хочете швидше поласувати випічкою, то можна використовувати готове тісто для м’ясного пирога.

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • листкове тісто – упаковка;
  • сіль;
  • свиняча шия – 320 г;
  • цибуля – 140 г;
  • морквина – 140 г;
  • рис відварний – 130 р.

Приготування:

  • Нарізати свинячий шматок. Підсолити. Перемішати.
  • Нашаткувати цибулю. Натерти моркву. Змішати. Смажити в олії. Присолити. Перемішати.
  • Розкачати два прямокутника з готового тіста. Викласти перший у форму. Розподілити м’ясні кубики. Вкрити засмажкою. Викласти відварені заздалегідь рисові зерна.
  • Закрити другим шаром. Зробити проколи вилкою. Краї защипнути.
  • Запікати годину при 185 градусах.

Простий і швидкий рецепт з фаршу

Найшвидший варіант – з купленого тесту. Якщо м’ясний шматок замінити на фарш, то пиріг значно швидше зможе пропектися.

Інгредієнти:

  • дріжджове готове тісто – 750 г;
  • фарш змішаний – 520 г;
  • сіль;
  • перець;
  • картопляне пюре – 200 р.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духову піч.
  • Розкачати два пласта тіста. Перший помістити на деко. Розкласти фарш. Посипати сіллю. Поперчити. Розподілити пюре. Посипати перцем.
  • Накрити залишилися пластом. Проколоти в декількох місцях. Відправити у піч. Запікати годину (180 градусів).
Дивіться також:  Яблука, запечені в духовці з медом – Рецепт з фото

Перед тим як поставити заготівлю пирога в піч, необхідно зробити проколи по всій поверхні. Це допоможе виходити образовывающемуся всередині випічки пару.

Заливний пиріг на кефірі

Представляємо швидкий варіант приготування.

Інгредієнти:

  • перець;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • кефір – 200 мл;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля – 3 шт.;
  • фарш – 310 р.

Приготування:

  • Залити кефіром соду. Перемішати і відставити на 3 хвилини.
  • Влити яйця. Посолити. Збити з борошном.
  • Порубати цибулю. Перемішати з фаршем. Посолити і поперчити. Перемішати.
  • Вилити половину тіста у форму. Розмістити фарш. Залити залишилася масою.
  • Духова піч необхідна розпечена (170 градусів). Помістити заготовку. Витримати годину.

Як приготувати з лаваша

Значний плюс приготованої страви – це соковитість. Завдяки готовій основі значно скорочується час на підготовку.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • зелень;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • перець;
  • сир – 210 г;
  • вершкове масло – 45 г;
  • кефір – 360 мл;
  • лаваш;
  • свинина – 420 г;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Порізати м’ясо. Посипати перцем і присолити.
  • Нашаткувати цибулю. Натерти моркву. Смажити в олії. Закинути м’ясні шматки. Потомити. Влити пасту. Перемішати. Перемістити до м’ясорубку. Подрібнити. Остудити.
  • Нашаткувати зелень. Натерти сир. Додати охолоджену м’ясну масу. Перемішати.
  • Розстелити на деку два лаваша. Викласти половину начинки.
  • В яйце влити кефір. Порвати лаваш. Вмочити в кефірну масу. Пом’яти і викласти в смятом вигляді на фарш. Накрити залишилися фаршем. Закрити двома лавашами.
  • Залишками кефірної маси промазати верхній шар лаваша. Нарізати вершкове масло і розподілити по поверхні заготовки.
  • Помістити в прогріту духову піч заготовку. Режим 240 градусів. Час – 17 хвилин.

З тіста на сметані і майонезі

Найпоширеніший варіант – це пиріг в закритому вигляді. Такий метод приготування дозволяє зберегти соковитість начинки, і кінцевий результат порадує насиченим смаком і дивним ароматом. Для приготування використовувати нежирні сорти м’яса.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • майонез – 250 г;
  • перець;
  • сметана – 250 г;
  • картопля – 420 г;
  • сіль;
  • борошно – 345 г;
  • м’ясо – 320 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • У майонез залити сметану. Перемішати. Насипати соду. Засипати борошно. Розмішати. Вийде рідка маса.
  • Нашаткувати цибулину. Нарізати подрібніше м’ясної шматок. Подрібнити картоплю. Змішати. Посипати перцем і присолити. Перемішати.
  • Промазати маслом підготовлену форму. Занурити у воду руки. Зачерпнути половину тіста і покласти на дно форми. Викласти зверху м’ясо. Знову занурити руки в рідину, зібрати залишки тіста і накрити начинку. Розрівняти.
  • Прибрати в духову піч, яка до цього часу має температуру 185 градусів.
  • Випікати годину.

М’ясний пиріг «Хризантема»

Для пирога можна приготувати здобне тісто за улюбленим рецептом або скоротити час приготування, скориставшись готовим напівфабрикатом.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • перець;
  • сир – 110 г;
  • часник – 1 зубок;
  • дріжджове готове тісто – 1 кг;
  • фарш – 420 г;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • сіль;
  • вершкове масло – 40 г;
  • молоко – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Розкачати тісто. Вирізати кружечки. Викладати стопками один на одного не забуваючи припудрювати борошном.
  • Натерти сир. Підсолити фарш. Посипати перцем. Перемішати. Взяти підготовлений кружечок. Маленькою ложкою зачерпнути фарш. Викласти на гурток. Присипати сирної стружкою. Згорнути навпіл і закріпити краю.
  • Повторити процес з усіма підготовленими колами. По колу розкласти заготовки у форму, формуючи зовнішній вигляд хризантеми. Накрити рушником. Відставити, поки тісто не збільшиться.
  • У залити молоко жовток. Розмішати. Силіконову кисть змочити в підготовленої суміші. Промазати заготовку.
  • Помістити в духову піч. Запікати 40 хвилин(180 градусів).
  • Розтопити вершкове масло і промазати готову випічку.
Дивіться також:  Рецепт крем-брюле в домашніх умовах

З вареним м’ясом

Ідеальний варіант для святкового застілля.

Інгредієнти:

  • борошно – 480 м;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • перець;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло – 220 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія;
  • яловичина – 1100 м;
  • сметана – 210 мл;
  • сода – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Нарізати яловичину. Проварити.
  • Нашаткувати цибулину. Підготовлені цибульні кубики відправити на сковорідку. Залити оливкова олія і засмажити.
  • Засмажку і відварне м’ясо відправити в сковороду. Перемолоти. Посолити. Посипати перцем. Розмішати. Для соковитості налийте кілька великих ложок бульйону, що залишився після варіння м’яса.
  • Розтопити вершкове масло. Остудити. У сметану насипати соду. Перемішати. У білки насипати цукор. Збити. Влити жовтки. Перемішати. Помістити сметану. Розмішати. Залити вершкове масло.
  • Насипати в пишну масу борошно. Вимісити. Тісто вийде м’яким. Розрізати навпіл.
  • Розкачати. Застелити деко. Розподілити фарш. По краях залиште вільне місце близько сантиметра.
  • Розкачати шматок, що залишився. Накрити фарш. Защипнути краю.
  • Відправити запікатися. Режим духовий печі 180 градусів. Час 45 хвилин. Вживають випічку в холодному вигляді.

З дріжджового тіста

Смачний варіант приготування, з яким необхідно повозитися. Якщо хочете скоротити час на підготовку продуктів, можна придбати готове тісто.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 110 г;
  • молоко – 0,5 літра;
  • жовток – 2 шт.;
  • борошно – 6 склянок;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • м’ясний бульйон – 210 мл;
  • сухі дріжджі – 12 м;
  • яйце – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • свинина – 850 р.

Приготування:

  • У воду закинути порзане м’ясо. Відварити. Знадобиться приблизно півгодини.
  • Нагріти молоко не доводячи до кипіння. Половину відлити. Помістити маленьку ложку цукру і засипати дріжджі. Розмішати. Дочекатися поки маса підніметься.
  • Розтопити вершкове масло. Остудити.
  • Підсолити яйце. Залити молоко, що залишилося. Влити вершкове масло. Додати цукор і опару. Перемішати. Засипати борошном. Вимісити. Вкрити пакетом і залишити підніматися.
  • Дістати м’ясо. Помістити в м’ясорубку. Подрібнити. Нашаткувати цибулину. Смажити в олії. Помістити фарш. Залити бульйон. Загасити 8 хвилин.
  • Розрізати на кілька частин готове тісто. Більшу частину розкачати і вкрити деко. Розмістити засмажку. Накрити другим розкатаним пластом.
  • У жовтки влити пару маленьких ложок води. Перемішати і промазати поверхню заготовки. Запікати годину. Режим 180 градусів. Духова шафа рекомендується прогрівати заздалегідь.

Відкритий м’ясний пиріг

У пирога виходить хрустка і дуже ніжна основа, яка тане в роті.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 2 шт. для начинки;
  • картопля – 200 г;
  • сир – 70 г;
  • оливкова олія;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт. для тіста;
  • вершкове масло – 60 г;
  • сіль;
  • м’ясний фарш – 420 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • капуста – 220 р.

Приготування:

  • Проварити картопляні бульби.
  • Нашаткувати капусту. Помістити в сковороду з рослинним маслом і підсмажити.
  • Нашатковану цибулю змішати з фаршем. Відправити в сковороду. Підсмажити. Додати капусту.
  • Перетворити картоплю в пюре. Влити яйце. Помістити вершкове масло. Розмішати. Засипати борошном. Замісити. Розкачати і застелити форму. Обов’язково сформуйте краю.
  • Помістити начинку. Розрівняти. У сметану влити яйця. Перемішати і залити фарш.
  • Нарізати помідори і накрити начинку. Натерти сир. Посипати стружкою заготовку.
  • Духова піч повинна бути прогріта. Режим 200 градусів. Час – 45 хвилин.

Пиріг з м’ясним фаршем і грибами

Ідеальне поєднання фаршу і грибів допомагає зробити блюдо чудовим.

Інгредієнти:

  • сода – 2 г гашене;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • борошно – 260 г;
  • сіль;
  • яйце – 4 шт.;
  • прянощі;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • гриби – 210 г;
  • фарш – 260 г;
  • сир – 110 г;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Натерти сир. Помістити в яйця. Засипати борошно. Залити майонез, потім сметану. Насипати соду. Перемішати.
  • Нашаткувати цибулину. Прожарити. Заздалегідь не забудьте налити олію. Покласти нарізані гриби. Підсмажити до рум’яного кольору. Помістити фарш. Посипати сіллю і прянощами. Смажити 7 хвилин.
  • Промазати маслом форму. Залити більшу частину тіста. Викласти начинку. Залити рештою тестом.
  • Запікати в духовій печі. Режим включити на 185 градусів. Час півгодини.
Дивіться також:  Мариновані стрілки часнику, рецепт як маринувати

З пісочного тіста в мультиварці

Поживний пиріг, який послужить відмінним перекусу протягом дня.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 110 г;
  • сіль;
  • яйце – 3 шт.;
  • фарш – 320 г;
  • борошно – 3 гуртки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • В м’яке масло залити яйця і підсолодити. Розмішати.
  • Насипати розпушувач. Підсипати муку. Розмішати. Підсолити фарш. Розкачати частку тіста і накрити дно форми. Розкласти начинку. Накрити другою частиною тіста.
  • Відправити запікатися в духову піч. Потрібно півгодини, температура 180 градусів.

Пиріг з м’ясом на сирному тісті

Дивно смачна закуска, яка вгамує голод і подарує дивні смакові відчуття.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • сир – 260 г;
  • олія – 60 мл рослинна;
  • маргарин – 130 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вершкове масло – 45 г;
  • перець мелений;
  • розпушувач – 1 ст. ложка;
  • сир – 60 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • кріп;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2,5 гуртки;
  • малосольні огірки – 6 шт.;
  • курячий фарш – 320 р.

Приготування:

  • Подрібнити огірки соломкою. Нарізати цибулю.
  • Розтопити вершкове масло в сковороді. Додати цибулю. Засмажити. Закинути огірки. Тушкувати до випаровування рідини. Помістити фарш. Обсмажити. Остудити. Посипати сирної стружкою. Розмішати.
  • Підсолодити сир. Посолити. Додати яйця. Посипати розпушувачем. Перемішати. Полити розтопленим маргарином. Розмішати. Засипати борошном. Вимісити. Розділити на дві частини.
  • Розкатаний пласт тіста відправити на деко. Зробити бортики. Викласти засмажку. Накрити другим пластом. Зафіксувати краю.
  • Випікати в гарячій духовій печі (170 градусів). Коли скоринка стане рум’яною – пиріг готовий.

Готуємо по-грецьки

Греки дуже люблять різні пироги та м’ясної не виняток. Пропонуємо приготувати ідеальну грецьку випічку.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 550 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • листкове тісто – 500 г;
  • зелена цибуля – 7 пір’я;
  • бринза – 260 г;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • перець;
  • кріп – 4 гілочки;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Половину від загальної норми масла залити в сотейник. Викласти фарш. Засмажити. В процесі перемішувати і розбивати грудки. Маса повинна вийти сипучої. Прибрати в окрему ємність.
  • Влити масло, що залишилося в сотейник. Порубати цибулю. Помістити до маслу. Засмажити.
  • Подрібнити бринзу. Нашаткувати зелень. Додати у фарш. Залити яйця. Перемішати. З’єднати з цибулевої засмажкою. Посипати перцем і присолити.
  • Розкачати тісто. Вийти два прямокутника. Накрити деко. Розкласти підготовлену м’ясну масу. Закрити другим прямокутником. Краї зафіксувати. Зробити проколи на поверхні за допомогою шпажки.
  • Відправити запікатися в духову піч (190 градусів) на півгодини.

Лінивий м’ясний пиріг

Пропонуємо спрощений і смачний варіант приготування.

Інгредієнти:

  • свинина – 450 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • сметана – 110 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • вершкове масло – 50 г нарізане;
  • майонез – 110 мл;
  • картопля – 5 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 260 р.

Приготування:

  • Закинути в м’ясорубку м’ясної шматок. Перекрутити. Нарізати цибулю. Сильно подрібнювати не треба, підійдуть півкільця.
  • Включити духову піч. Для приготування ідеальна температура – 180 градусів.
  • Нарізати картоплю. Сильно великими скибочки бути не повинні, інакше не встигнуть підготуватися.
  • У майонез влити яйця. Залити сметаною. Насипати соду і слідом борошно. Перемішати.
  • У форму насипати картоплю, половину від норми. Підсолити. Вкрити частиною цибулі. Розмістити фарш. Вкрити маслом.
  • Викласти картоплю і знову шаром цибулю. Залити тестом.
  • Запікати близько години. Орієнтуйтеся по зовнішньому вигляду. Випічка повинна стати красивого рум’яного відтінку.