М’ясний рулет з яйцем – 8 покрокових рецептів

Витончено оформлений м’ясний рулет з яйцем – це шедевр кухарського мистецтва. Універсальне блюдо можна доповнити грибами, сиром, рисом або будь-якими іншими складовими. У будь-якому випадку страва буде ситним і апетитним.

М’ясний рулет з яйцем в духовці

Що потрібно:

  • триста грам яловичини;
  • стільки ж свинини;
  • один яєчний білок;
  • цибулина;
  • 5 курячих яєць;
  • пара столових ложок сухарів;
  • сіль зі спеціями;
  • можна додати свіжу зелень.

Процес приготування:

  • Потрібно зварити яйця.
  • Відбиваємо фарш, приготований із м’яса, цибулі і білка. Додаємо сіль і спеції. Якщо використовуєте зелень, то її порубати як можна дрібніше і теж додати в фарш.
  • Туди ж відправляються панірувальні сухарі і все добре вимішується.
  • На деко стелиться харчова плівка і зверху викласти фарш. Товщина його шару – 1,5-2 див.
  • На середину друг за дружкою викладаються яєчка.
  • За допомогою плівки краю м’ясного шару потрібно підняти вгору і загорнути, формуючи м’ясний рулет з фаршу. Важливо! Перед тим, як відправляти в піч, рулет перевернути так, щоб він лежав швом вниз.
  • Запікати страву близько години при температурі 200 градусів.

Таке страву потрібно подавати холодним, розрізаємо на порційні гуртки. Рулет підійде до будь-якого гарніру. Також його можна поєднувати зі свіжими або маринованими овочами.

Рулет з фаршу з яйцем всередині

Компоненти:

  • пів кіло м’ясного фаршу;
  • 6 яєць;
  • одна цибулина;
  • морква;
  • часник – три зубки;
  • пара скибочок хліба;
  • сіль, перець.

Як готувати:

  • У першу чергу потрібно змішати фарш з парою яєць, подрібненою цибулею і часником. Додати туди ж попередньо замочений хліб.
  • Потім викладаємо фарш на фольгу. У середину кладуть яйця, і, як і в минулому рецепті, формується сам рулет.
  • Перші сорок хвилин страва запікається у фользі. Потім ще хвилин двадцять без неї, тоді вийде красива рум’яна кірочка.
Дивіться також:  Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів

Це блюдо для всієї родини. Готується рулет з яйцем всередині досить просто, і цілком може скласти конкуренцію традиційним котлет.

Як зробити з сиром

Що потрібно:

  • 800 г свинини (можна яловичини);
  • 5 яєць;
  • 3 плавлених сирка (бажано використовувати сир «Дружба»);
  • сіль, перець.

Як готувати:

  • М’ясо перекрутити у фарш, посолити, поперчити, перемішати з одним яйцем.
  • Інші чотири яйця зваріть і очистіть від шкаралупи.
  • М’ясний фарш перекладіть на харчову плівку так, щоб вийшов прямокутник 20 на 30 див. Його товщина буде приблизно півтора сантиметра.
  • Далі, як і в попередніх рецептах викладаються яйця, потім нарізаний на кубики плавлений сир.
  • Формується рулет аналогічно. Запікається страву при 200 градусах.

Страва має свою неповторну родзинку. Такий варіант допоможе урізноманітнити меню.

М’ясний рулет з яйцем і цибулею

Інгредієнти:

  • фарш з будь-якого м’яса – 400 грам;
  • пара шматочків підсушеного білого хліба;
  • 70 мл молока;
  • головка цибулі;
  • одне сире яйце, два варених;
  • зелена цибуля;
  • сіль.

Як готувати:

  • Першим ділом розмочуємо і віджимаємо хліб.
  • До м’ясної суміші додаємо сире яйце і подрібнену ріпчасту цибулю. Все це добре перемішуємо і відбиваємо.
  • Далі фарш викласти на харчову плівку шаром товщиною близько двох сантиметрів.
  • Варені яйця і довільно цибулю подрібнити і викласти на фарш.
  • Потім сформуйте рулет.
  • Щоб у готовій страві не було тріщин, перед запіканням його потрібно проколоти в декількох місцях.
  • Якщо є бажання, змастіть страва яйцем, можна присипати сухарями.
  • Щоб не утворилася тверда скоринка, і страва не підгоріло, на деко можна налити трохи води, грам 50.
  • Температура запікання — 220 градусів. Через півгодини — проконтролювати процес. Якщо з’явиться золотава скоринка, рулет готовий.

Страву подають порційно. Рулет чудово доповнює молочно-сметанний соус.

З додаванням грибів

Склад:

  • 700 г яловичини;
  • пів кіло грибів;
  • головка цибулі;
  • 5 курячих яєць;
  • сухарі;
  • сіль, перець;
  • трохи рослинного масла.
Дивіться також:  Свинина в горщиках – 5 рецептів приготування

Варто зазначити, що для цієї страви ідеально підходять печериці, опеньки краще не використовувати, оскільки вони в холодному вигляді погано поєднуються з яловичиною.

Процес приготування:

  • Для страви краще купувати об’ємний шматок м’яса, його легше різати на пласти. Товщина кожного шматка повинна бути близько сантиметра. Різати упоперек волокон.
  • Шматочки злегка відбити, підрізати жилки.
  • На харчовій плівці розкладаємо напівфабрикат так, щоб шматочки утворили єдиний пласт. Класти внапуск.
  • Зверху накрити харчовою плівкою і ще раз відбити, тоді шматочки краще скріпити між собою.
  • Після цього верхній шар харчової плівки прибирається, а м’ясо посипається сіллю, перцем і сухарями.
  • Відварені яйця розрізати навпіл і викласти по одному краю м’ясного пласта.
  • На невеликій відстані від яєць викладаються попередньо обсмажені гриби.
  • Таке м’ясо набагато простіше згорнути в рулет, ніж фарш.
  • Блюдо кілька разів обмотується харчовою плівкою і закріплюється шпагатом.
  • У форму для запікання налити води, причому так, щоб рулет занурився в неї наполовину. Все це накривається фольгою і поставити в духовку, розігріту до 160 градусів. Піч страва довго, три години, постійно контролюючи процес.

Таку страву подають як в холодному, так і в гарячому вигляді. Його чудовий смак задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.

Рулет з перепелиними яйцями

Що потрібно:

  • кіло яловичого фаршу;
  • два яєчних білка;
  • 18 перепелиних яєць;
  • головка цибулі;
  • одна морква;
  • пара шматочків хліба;
  • зелень;
  • сіль зі спеціями.

Технологія виконання:

  • М’ясний фарш змішати з білковою масою, зеленню і, попередньо подрібненими і обсмаженими овочами. Посолити і поперчити.
  • З отриманої суміші сформувати ковбаску і, загорнувши її в пекарську папір, відправити в холодильник.
  • Варені перепелині яєчка утрамбовували у фарш.
  • Запікати страву при температурі 200 градусів сорок хвилин.
Дивіться також:  М’ясо по-албанськи зі свинини – 7 рецептів приготування

Це найпростіший варіант рецепту, так як рулет не потрібно скручувати, але від цього він не стає менш смачним.

М’ясний рулет з яйцем і рисом в духовці

До складу входять:

  • яловичина – пів кіло;
  • рисова крупа – пів склянки;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • одне сире і чотири варених яйця;
  • столова ложка вершкового масла;
  • пара скибочок білого хліба.

Готуємо рулет:

  • Приготувати фарш з м’яса, розмоченого хліба, цибулі, сирі яйця і зелені. Все посолити і поперчити.
  • Змішуємо попередньо відварений рис з нарізаними на кубики яєчками. Щоб начинка придбала особливий смак, її можна злегка обсмажити, буквально пару хвилин. Приправити.
  • А далі дії повторюються. На харчовій плівці в пласт з фаршу викладається начинка, і формується рулет. Час приготування – близько години. Температура запікання – 200 градусів.

Це блюдо відрізняється від інших тим, що в начинці не цілі яйця, а подрібнені. Багатьом воно доводиться до душі саме завдяки цій особливості.

Блюдо з овочами

Склад:

  • фарш асорті – пів кіло (можна більше);
  • морква – 1-2 штуки;
  • пара цибулин;
  • 2-3 томати;
  • пара болгарських перців;
  • 4 варені яйця;
  • твердий сир – 300 г;
  • пучок зелені;
  • борошно – пара столових ложок;
  • стільки ж майонезу;
  • сіль зі спеціями.

Як готувати:

  • Варені яйця, помідори і перець нарізати кубиками. Моркву і сир натерти на тертці. Зелень з цибулею порубати на дрібні шматочки. Все перемішати.
  • До фаршу додати майонез, борошно, половину зелені і цибулю. Все перемішати і зробити з фаршу пласт на харчовій плівці.
  • Викласти начинку і сформувати рулет. Готується страва при температурі 180 градусів. Час – годину.

Всі м’ясні рулети готуються за одним принципом, але кожен має свою унікальну особливість. Потрібно спробувати все, щоб вибрати той, який припаде до душі вашій родині.