М’ясо Гармошка – 6 дуже смачних рецептів

М’ясо-гармошка – це не тільки смачне, але і красиве блюдо, гідний будь-якого святкового столу. Буйство яскравих соковитих фарб овочів і сиру робить таку страву апетитним і вишуканим. Готове м’ясо можна прикрасити зеленню, подати з запеченими грибами або молодою картоплею.

Класичне м’ясо-гармошка та свинини в духовці у фользі

М’ясо, оформлене гармошкою, – справжнє святкове страву, при цьому готувати його досить легко. Для виконання такого рецепта бажано взяти свинину (вирізку) і спеції, щоб швидко замаринувати м’ясо.

Інгредієнти:

  • 650 г свинини;
  • 165 г сиру;
  • по 30 мл гірчиці і соєвої приправи;
  • ч. л. меду.

Спосіб приготування:

  • В піалі змішуємо мед з гірчицею, соусом, сіллю і перцем.
  • Відступаючи один сантиметр, робимо на вирізці розрізи («кишеньки»).
  • Вирізку змащуємо маринадом, в «кишеньки» кладемо пластини сиру, загортаємо заготовку у фольгу і відправляємо запікатися на годину (температура – 200 °С).
  • Якщо ви хочете підрум’янити м’ясо, то за 10 хвилин розгорніть фольгу.

Якщо у вас немає меду, то можна використовувати звичайний цукор, гранули якого пом’якшують волокна м’яса і покращують його смак.

З помідорами і сиром

М’ясо-гармошку можна приготувати з будь-якої частини свинини, головне, щоб у ній не було плівочок і жив. Для такої страви відмінно підходить корейка або окіст, а з інших компонентів – томати та сир твердих сортів.

Інгредієнти:

  • кіло свинини;
  • по 220 г томатів та сиру;
  • пару часточок часнику;
  • ч. л. гірчиці;
  • 25 г топленого масла.

Спосіб приготування:

  • Беремо свинячий окіст і робимо на ньому надрізи.
  • В піалі з’єднуємо пропущений через прес часник, гірчицю, сіль і перець. Приготованою сумішшю натираємо м’ясо і маринуємо протягом години.
  • Помідори ріжемо кружальцями, сир – пластинами.
  • У кожен розріз кладемо по одному слайсу овоча і сирного скибочці. Викладаємо м’ясо на фольгу, зверху розкладаємо шматочки топленого масла. Загортаємо заготівлю і ставимо в піч рівно на годину (температура – 200 °С).
  • Потім дістаємо м’ясо, розгортаємо, поливаємо соком, що виділився і продовжуємо готувати відкритим 20 хвилин. Але якщо вам скоринка не цікава, то знову закриваємо майже готову «гармошку» фольгою.
Дивіться також:  Домашня локшина – 7 рецептів приготування

З додаванням грибів

Приготувати м’ясо «Гармошка» з свинини можна не тільки з томатами та сиром, але і з грибами. Вони відмінно поєднуються з м’ясом і надають страві аромату. Для рецепту також беремо кіло свинячої вирізки.

Інгредієнти:

  • три томата;
  • 110 г сиру;
  • шість печериць;
  • трохи масла топленого;
  • по 35 мл соєвої приправи, гірчиці та олії оливок.

Спосіб приготування:

  • За допомогою кухонного ножа перетворюємо шматок свинини в «гармошку».
  • Робимо маринад з гірчиці, соусу, олії, даємо м’яса просочитися не менше години.
  • Гриби ріжемо на пластини й обсмажуємо в топленому маслі, попередньо посоливши, пару хвилин.
  • Помідори нарізаємо кружечками, сир – пластинами.
  • «Кишеньки» заповнюємо томатами, сиром і грибами. Загортаємо всю цю красу у фольгу і запікаємо протягом години (температура – 200 °С).

Якщо у вас не дуже великий шматок м’яса і розрізи вийшли не глибокими, то просто подрібніть всі інгредієнти для начинки змішайте і наповніть «кишеньки» одержаним складом.

М’ясо-гармошка з овочами

М’ясо «Гармошка» виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним завжди. Але особливо, якщо запекти свинину з овочами. Для рецепту можете використовувати будь-які плоди, які вам найбільше подобаються.

Інгредієнти:

  • 1,3 кг свинини (карбонад);
  • невеликий кабачок;
  • три томата;
  • по одній моркві і солодкого перцю;
  • 130 г сиру;
  • ч. л. імбиру;
  • дві ложки гірчиці;
  • два часникового зубчики;
  • по три ложки олії оливи й соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Щоб м’ясо вийшло ніжним і ароматним, його потрібно замаринувати і краще протримати свинину в маринаді всю ніч.
  • Для пряного складу треба змішати гірчицю, соус, рубаний часник і імбир. Зробити на свинині надрізи і ретельно обмазати її отриманою сумішшю.
  • Кабачок, перець, моркву і помідори нарізаємо на кружечки, а сир – на пластини.
  • М’ясо викладаємо на фольгу, між «хутрами» вставляємо овочеві і сирні слайсы. Якщо у вас залишаться овочі, то їх можна просто розкласти на вільне місце.
  • Загортаємо заготівлю і відправляємо запікатися на 80 хвилин (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Різотто з морепродуктами – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Як зробити з соєвим соусом

Соєву приправу часто використовують для м’ясних страв. Ось і зараз пропонуємо запекти м’ясо «Гармошка» в духовці у фользі з картоплею і соєвим соусом. Для рецепту також візьмемо свинячий карбонад вагою 1,3 кг.

Інгредієнти:

  • три томата;
  • 130 г сиру;
  • кіло картоплі;
  • по дві ложки соєвого заправки, гірчиці та олії оливи;
  • два зубці часнику.

Спосіб приготування:

  • В чаші змішуємо соєвий соус, гірчицю і масло, приправляємо маринад сіллю і перцем.
  • М’ясо з «кишеньками» натираємо отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися.
  • На лист фольги викладаємо котлети, розрізи наповнюємо кружечками помідорів і пластинами сиру, а навколо розкладаємо картопляні часточки.
  • Прикриваємо «музичний інструмент» фольгою й запікаємо протягом години (температура – 180 °С). Потім дістаємо майже готову страву, відкриваємо фольгу і готуємо його ще 15 хвилин.

М’ясо-гармошка з свинини з чорносливом

М’ясо і чорнослив – це чудове поєднання смаків. Сушений фрукт додає м’ясу особливу пікантність. Свинину ми будемо запікати у фользі, що дозволить зберегти більшу частину вітамінів як самого м’яса, так і сушеної сливи.

Інгредієнти:

  • кіло свинячої вирізки;
  • 135 г чорносливу;
  • 170 г сиру;
  • дві ложки сметани;
  • дві ч. л. гірчиці;
  • трохи кропу;
  • два зубці часнику;
  • ч. л. будь-яких приправ для м’яса.

Спосіб приготування:

  • Ложку сметани змішати з гірчицею і будь-якими приправами для приготування м’ясних страв.
  • Свинину нарізаємо гармошкою і обмазуємо сметанним маринадом. Залишаємо на півгодини.
  • Сухофрукти замочуємо у воді на десять хвилин, потім віджимаємо і ріжемо дрібними шматочками.
  • Сир тремо на тертці і змішуємо з нарізаною сушеної сливою. Сушені фрукти обов’язково потрібно замочувати, інакше в процесі запікання вони витягнуть усю соковитість м’яса.
  • Приготованою начинкою заповнюємо розрізи, запаковуємо м’ясо у фольгу і відправляємо запікатися на 1 годину 15 хвилин (температура -180 °С). За чверть години до кінця запікання м’ясо можна відкрити.
Дивіться також:  Гарбузова каша з рисом – 8 рецептів приготування вдома

Не менш смачним і ароматним виходить м’ясо, запечене з ананасами. Для цього заповніть «кишеньки» шматочками сиру і кільцями фрукта, а для маринаду змішайте ложку соку лимона з ложкою сиропу з банки і додайте звичайні спеції.

Так ми зібрали в цій добірці цей «оркестр» смачних «гармонії». Вибирайте свою і виконаєте шедевр на власній кухні!