М’ясо під шубою в духовці – 7 рецептів

Використання духової шафи для різних страв (від гарячого до десерту) має багато плюсів. По-перше, продукти зберігають свої корисні речовини. По-друге, скорочує час перебування біля плити. Ну і, звичайно, запечена скоринка надає апетитний вигляд. Приготоване м’ясо під шубою в духовці, виходить дуже соковитим. Кожна господиня намагається додати щось новеньке, щоб здивувати свою сім’ю.

М’ясо під сирною шубою в духовці

Найпростіший спосіб – запекти відбивні шматки м’яса. Навіщо робити сирну скоринку? Щоб зберегти м’ясний сік.

Підготуйте такі продукти:

  • м’якоть свинини – 600 г (розраховано на 4-х чоловік);
  • 2 цибулини;
  • 2 ч. л. соєвого соусу;
  • сир – 250 г;
  • 6 ст. л. майонезу;
  • приправи.

Розрізаємо шматок м’яса обов’язково поперек волокон на 4 рівні частини, відбиваємо спеціальним молоточком. Маринуємо в суміші приправ, соєвого соусу і цибулі, порізаного кільцями. Залишимо в прохолодному місці на півгодини.

Сир подрібнити за допомогою великої терки і змішати з майонезом. Викладаємо відбивні на змащене деко, зверху посипаємо маринованою цибулею і покриваємо сирною сумішшю. Ставимо в жарову шафу, який заздалегідь прогріли до 180°. Вистачає зазвичай 35 хвилин і можна подавати на стіл з будь-яким гарніром або овочами.

При бажанні можна додати шар нарізаної картоплі.

Рецепт приготування з грибами

Цей рецепт буде нагадувати м’ясо по-французьки. Але, тут ми будемо готувати не щільним шаром, а окремими порційними шматочками. Давайте спробуємо запекти курку.

Візьмемо:

  • 600 г грудинки (зазвичай це обидві частини від однієї птиці);
  • 500 г печериць;
  • 150 г сиру;
  • 6 ст. л. сметани;
  • чорний перець;
  • 2 ст. л. коров’ячого масла.

М’ясо курки досить ніжне. Тому його тільки промиємо, наріжемо, зовсім трохи відіб’ємо. Кожен шматочок солимо, посипаємо перцем. Викладаємо на лист.

Дивіться також:  Тріска в клярі – 7 покрокових рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. На сильному вогні обсмажуємо помиті, різані пластинками гриби, додаємо цибулю кубиками. Готову суміш рівними порціями викладаємо на грудинку, поливаємо сметаною і посипаємо сиром.

Ставимо в жаровню на півгодини. М’ясо з грибами можна подавати на стіл.

З додаванням помідорів

При випіканні томати додають соковитості, віддаючи сік. Цей спосіб прекрасно підійде до яловичині.

Підготуйте:

  • 500 г м’якоті яловичини;
  • 4 томата;
  • лимон;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • прянощі;
  • 100 г сиру;
  • сіль;
  • 100 р майонезу.

М’ясо промиваємо під струменем води, обтираем паперовими рушниками. Зрізаємо плівку і ділимо на порційні шматки. Обов’язково ретельно відбиваємо кожен і опускаємо в підготовлений маринад, який робимо, змішуючи сік від лимона, оливкова олія, прянощі. Накрийте і поставте в холодильник мінімум на годину.

Не соліть м’ясо заздалегідь, так як воно передчасно почне віддавати свій сік.

Вже на аркуші яловичину підсолюємо, поверх розкладаємо кругляш помідорів. Змащуємо майонезом і присипаємо сиром.

М’ясо під картопляної шубою

Свинина, приготовлена таким способом, повністю збереже весь свій сік.

Нам знадобиться:

  • картопля середнього розміру – 4 шт.;
  • філе – 700 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • майонез – 120 г;
  • часник – 5 зубчиків;
  • помідори – 2 шт.;
  • сир – 260 р.

Покроковий рецепт приготування м’яса під картопляної шубою:

  • Миємо та очищаємо картоплю.
  • Натираємо її на крупній тертці, солимо і залишаємо на кілька хвилин, щоб утворився сік. Його необхідно віджати за допомогою друшляка або марлі.
  • Додаємо сюди часник, пропущений через прес, майонез і добре перемішуємо.
  • М’ясо споліскуємо, підсушуємо і нарізаємо впоперек волокон.
  • Всі шматочки відбиваємо, приправляємо, солимо.
  • Починаємо збирати м’ясо під картопляної шубою на аркуші.
  • Першим викладаємо шар тертої картоплі, розміром з відбивну.
  • Зверху кладемо м’ясо, цибулю півкільцями і кругляш томату.
  • Всі покриваємо другим шаром картоплі.
  • Посипаємо сиром.
Дивіться також:  Риба сом – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

При бажанні вмішують рубану зелень.

Через 30 хвилин запікання при 220 градусах блюдо буде готово.

Готуємо в духовці з ананасами

Цей фрукт чудово доповнює м’ясний смак.

Склад інгредієнтів, необхідних для приготування:

  • 550 г свинячої вирізки;
  • 2 помідори;
  • 2 цибулини;
  • банку ананасів;
  • ½ Банки маслин (без кісточок);
  • 200 мл йогурту;
  • 100 г сиру.

Підготовка триватиме не довго, тому відразу змащуємо глибокий невелике деко.

Чистий шматок м’яса наріжемо на порції і відіб’ємо молоточком. Посипаємо сіллю, а потім перцем. Викладаємо у форму недалеко один від одного.

Покриваємо шаром цибулі, який попередньо очистили від верхніх листків і порізали півкільцями. Помідори споліскуємо, обдаємо окропом, зняти шкірку. Надаємо форму пластин і викладаємо на лист до решти продуктів.

Далі йде шар ананасів, порізаних кубиками. Заливаємо все густим йогуртом. Тертий сир закінчить підготовку. У духовку ставимо, тільки розігрів її. Через 35 хвилин з’явиться гарна скоринка.

Даємо трохи постояти, і викладаємо по тарілках.

З огірками в гірчично-майонезному соусі

Візьмемо пів кілограма хорошою свинячої вирізки для приготування цієї страви та інгредієнти:

  • 100 г сиру;
  • 2 огірочків (маринованих);
  • пара ст. л. майонезу і гірчиці;
  • сіль і мелений перець.

Підготуємо м’ясо згідно всім правилам для відбивних. Змастимо деко рослинним маслом і відправляємо їх туди, посипавши чорним перцем, змастити гірчицею і посоливши.

Готуємо шубу. Скориставшись великою теркою, подрібнюємо огірки і сир. Змішуємо з майонезом. Заливаємо свинину.

Є варіант, коли готують м’ясо, загорнувши шматочки у фольгу.

Через 40 хвилин кличте домашніх і гостей до столу.

М’ясо під шубою з болгарським перцем

У цьому рецепті не будуть використовуватися жирні соуси і м’ясо. Тому він повинен сподобатися людям, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своєю фігурою.

Дивіться також:  Фаршировані кальмари – 6 смачних рецептів

Купуємо:

  • курячу грудинку – 0,5 кг;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • сир – 0,2 кг;
  • зелень;
  • сіль.

Підготуйте рівно стільки шматочків фольги, на скільки частин поділіть м’ясо. Грудинку нарізаємо, приправляємо спеціями і сіллю.

Перець звільняємо від плодоніжки, промиваємо. У формі кубиків викладаємо на курку. Зверху підуть пластинки томатів, які присипаємо рубаною зеленню.

Загортаємо у фольгу і ставимо в гарячу духовку на 25 хвилин. Після чого розриваємо вгору і посипаємо тертим сиром. Чекаємо, коли він розплавиться, утворюючи рум’яну скоринку.