М’ясо по – французьки – 7 рецептів

Незважаючи на свою назву – це страва з російським корінням. Вперше воно було приготовлено для графа Орлова, який проживав у Парижі. За багато років рецепт практично не змінився, зникли тільки гриби, хоча багато господинь зараз стали їх знову додавати. Страву готували тільки з телятини. М’ясо по-французьки добре поєднується з усіма салатами і овочами.

Класичний рецепт м’яса по-французьки

Нарізати м’ясо і слід викладати шарами, зберігаючи форму «шуби». Головна деталь – це золота скоринка, яка з’являється в момент приготування. Якщо не буде цього шару, то буде просте м’ясо, приготоване з картоплею і цибулею.

У духовці

Якщо хочете, щоб м’ясо стало соковитіше, перед тим як помістити його в духовку, обсмажте з двох сторін на сковороді, без додавання солі.

Інгредієнти:

  • сир Гауда – 300 гр.;
  • перець мелений запашний;
  • помідори – 2 шт.;
  • майонез;
  • сіль;
  • свинина – 900 гр.

Приготування:

  • Для приготування краще всього використовувати шийну частину. М’ясо в цій частині м’яке і соковите. Свинину промити. Взяти паперовий рушник, просушити. Прибрати, якщо є, плівку і жилки.
  • Нарізати скибками.
  • Відбити кожен шматок. Змастити перцем і сіллю.
  • Викласти на деко.
  • Сир натерти. Розмір терки не має значення.
  • Помідор нарізати колами.
  • Змастити шию майонезом. Зверху розмістити помідор. Третій шар – сир.
  • Помістити в духову шафу. Готувати 45 хвилин.
  • В мультиварці

    М’ясо по-французьки в мультиварці залишається соковитим завдяки рівномірно розподіленої температурі в чаші. Якщо готувати страву в духовці, то необхідно постійно спостерігати за процесом приготування, щоб не пересушити. В мультиварці свинина залишиться соковитою з красивою золотою скоринкою.



    Інгредієнти:

    • морква – 2 шт.;
    • сіль;
    • цибуля – 1 цибулина;
    • свинина – 600 гр.;
    • томат – 4 шт.;
    • перець чорний;
    • майонез;
    • сир – 200 гр.

    Приготування:

  • Свинину вимити. Обсушити, для прискорення процесу можна промокнути рушником з паперу.
  • Нарізати пластами, тонкими за розміром.
  • Відбити спеціальним кухонним молотком.
  • Майонез змішати з сіллю і перцем.
  • Кожен шматок окремо натерти майонезним соусом.
  • Чашу промазати маслом.
  • Помістити м’ясо.
  • Поставити режим «випічка». Час — півгодини.
  • З моркви зняти верхній шар. Натерти.
  • З лука прибрати лушпиння. Нашаткувати.
  • Помідори нарізати кружальцями.
  • Сир натерти.
  • М’ясо перевернути.
  • Зверху покласти моркву, цибулю, помідор.
  • Насипати сир.
  • Той же режим включити на півгодини.
  • На сковороді

    Щоб блюдо, приготоване на сковороді, залишилося соковитим в процесі приготування, використовуйте тільки свіже м’ясо, яке не піддавалося заморожуванню. Якщо хочете приготувати із замороженого продукту, то розморожуйте тільки в холодильнику, заздалегідь перемістивши його з морозильної камери.

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Свинина – 550 гр.;
    • Перець;
    • Вода – 100 мл;
    • Цибуля – 110 гр.;
    • Олія рослинна;
    • Сир – 220 гр.;
    • Майонез – 160 мл

    Приготування:

  • М’ясо промити. Висушити. Можна вмочити звичайним рушником або паперовим;
  • Нарізати стоїть проти волокон. Ширина шматка повинна бути один сантиметр;
  • Відбивати слід тупою стороною молотка. Щоб бризки не розліталися по кухні, м’ясо варто накривати поліетиленовою плівкою або пакетом;
  • Натерти Перцем свинину. Залишити просочитися;
  • Шкірку видалити з лука. Нашаткувати. Повинні вийде кільця;
  • У терки повинні бути отвори малого розміру. Натерти сир;
  • Взяти пензлик силіконову і розтерти масло на сковороді;
  • Розмістити цибулю;
  • Зверху накрити м’ясом;
  • Розсипати сіль по верхній поверхні м’яса;
  • Ложкою розмазати по поверхні майонез. Якщо хочете отримати менш жирне блюдо, то використовуйте сметану;
  • Насипати сир;
  • Налити воду;
  • Накрити кришкою;
  • Включити Конфорку на мінімальний режим;
  • Готувати півтори години. Слід регулярно спостерігати за приготуванням. Якщо свинина стала підгоряти, то додати невелику кількість молока.
  • Щоб приготувати на сковороді, необхідно більше часу ніж в духовці. Але за смаком і виглядом страва буде таким же, як і приготована в духовій шафі.