М’ясо по-французьки в духовці – 9 рецептів

М’ясо по-французьки в духовці – смачне святкове блюдо. Існує декілька варіантів його приготування.

М’ясо по-французьки в духовці – класичний рецепт з свинини

Від французів в цьому рецепті мало чого залишилося. Спочатку склад продуктів був іншим, але менш смачним від цього блюдо не стало.

Необхідні інгредієнти:

  • грам 500 хорошою свинини;
  • близько 150 грам сиру;
  • одна невелика цибулина;
  • приправи;
  • рослинна олія і майонез.

Процес приготування:

  • Почніть з м’яса. Для початку його потрібно добре помити під прохолодною водою, потім зробити шматки так, щоб вони нагадували стейки.
  • Побийте їх з двох сторін, щоб вони вийшли більш м’якими. Зробити це можна спеціальним молотком або зворотною стороною ножа. Не забудьте про спеції, обсипте ними м’ясо по своєму смаку.
  • Візьміть форму, в якій будете готувати, і покладіть туди м’ясні шматки. Тепер потрібно покрити їх цибулею і засипати все сиром з майонезом.
  • Інгредієнти у формі накрийте фольгою і поставте в гарячу духовку. Готувати при 180 градусах, а за часом — близько 50 хвилин.
  • Рецепт приготування з курки

    Варіант для тих, хто не любить свинину або сидить на дієті, адже куряче м’ясо набагато менш калорійне.

    Необхідні продукти:

    • кілька курячих філе;
    • близько 150 грам твердого сиру;
    • одна велика цибулина;
    • перець, сіль і рослинне масло;
    • приблизно 100 грам майонезу.

    Процес приготування:

  • Для початку наріжте цибулину так, щоб вийшли півкільця.
  • Потім натріть сир на крупній тертці, а філе розріжте на шматки.
  • М’ясо потрібно злегка відбити. Робіть це обережно, так як курка ніжна і може легко порватися. Додайте до м’яса спеції.
  • Підготуйте деко або форму, намажте маслом і викладіть перший шар з лука, потім м’яса, змащеного майонезом, і завершіть всі тертим сиром.
  • Готуйте до утворення красивою золотистої скоринки близько 40 хвилин при температурі не менше 160 градусів.
  • Готуємо з яловичини в духовці

    Цікава варіація популярного страви. За смаком не гірше, ніж класичний рецепт.

    Для приготування знадобиться:

    • м’ясо яловиче – близько 700 грам;
    • твердий сир можна взяти будь. Кількість – на свій смак;
    • сметана або можна використовувати майонез;
    • невелика цибулина;
    • приправи, сіль.
    Дивіться також:  Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів

    Процес приготування:

  • М’ясо по-французьки в духовці з яловичини готується досить просто. Вимийте м’ясо прохолодною водою і обробіть його: видаліть жили і плівку. Потім наріжте на стейки або пластини і відбийте молотком або ножем.
  • Шматок фольги змастіть маслом і покладіть туди підготовлені шматки м’яса. Зверху посипте спеціями і приправами.
  • Засипте м’ясо півкільцями лука, а зверху полийте майонезом.
  • Завершальним шаром – сир. На запікання буде потрібно годину при температурі 200 градусів.
  • Запечене з картоплею

    М’ясо по-французьки з картоплею в духовці — ароматне, красиве і найголовніше – дуже ситне блюдо, яке виходить у всіх.

    Необхідні інгредієнти:

    • близько кілограма картоплі;
    • два зубчики часнику;
    • два невеликих помідора;
    • 600 г свинини;
    • велика банка сметани вагою близько 400 грам;
    • будь сир, але головне – твердий;
    • різні приправи.

    Процес приготування:

  • Підготуйте м’ясо: наріжте його на смужки товщиною в один сантиметр. Зверніть увагу, що різати треба впоперек волокон. Відбийте, для м’якості.
  • Додайте приправи і спеції і приготуйте заливку. Для цього змішайте сметану з тиском часником, сіллю, перцем.
  • Картоплю і помідори поріжте на гуртки, а цибулю повинен вийти півкільцями. Не забудьте натерти картоплю спеціями, інакше він буде прісним.
  • Візьміть форму, змастіть її і викладіть туди першим шаром картоплю, так щоб він був суцільним, без проміжків. Залийте невеликою кількістю соусу.
  • Другим шаром піде цибулю, а третім м’ясо. Потім знову залийте соусом з сметани.
  • Останніми шарами покладіть цибулю і картоплю, які залишилися, а потім помідори і знову заливку.
  • Покрийте майбутнє блюдо фольгою і поставте готуватися в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Час приготування-40 хвилин. Коли все буде майже готове, акуратно зніміть фольгу, посипте сиром і залиште випікатися ще хвилин 15.
  • Страва з фаршу в духовці

    Якщо немає кускового м’яса, але дуже хочеться чогось смачного, то цей рецепт найкраще рішення. Готувати м’ясо по-французьки в духовці можна з фаршу.

    Необхідні продукти:

    • фарш зі свинини або яловичини – 600 грам;
    • п’ять картоплин;
    • два помідора і цибулина;
    • маленька баночка сметани;
    • одне яйце;
    • грам 100 твердого сиру;
    • спеції за смаком.
    Дивіться також:  Як приготувати відбивні з яловичини?

    Процес приготування:

  • Починати приготування варто з підготовки овочів: картоплю наріжте кружальцями не дуже товстими, а цибулю півкільцями.
  • Обрану форму промажте маслом і щільно заповніть її картоплею. Додайте сіль та інші спеції на свій смак. Другим шаром покладіть цибулю.
  • Далі акуратно покрийте все фаршем. Не забудьте попередньо змішати його зі спеціями для смаку. Покрийте м’ясо гуртками з помідор.
  • Приготуйте соус для страви. Сметана змішується з яйцем і приправами, добре збивається. Отриманою сумішшю заливаються інші інгредієнти.
  • Форма ставиться в розігріту духовку і готується близько півгодини при температурі 180 градусів.
  • Коли страва майже готова його треба посипати сиром і довести до утворення золотої скоринки – приблизно 15 хвилин.
  • М’ясо по-французьки з грибами

    Класичний рецепт знайомий всім, а ось з грибами – зовсім інша справа! Можна здивувати гостей цим простим стравою.

    Продукти для приготування:

    • свинина – півкілограма;
    • одна середня цибулина;
    • твердий сир – близько 150 грам;
    • трохи майонезу;
    • приблизно 100 грам грибів, можна печериць;
    • спеції на свій смак.

    Процес приготування:

  • Візьміть шматок м’яса, промийте його, трохи відбийте і обваляйте в спеціях.
  • Підготуйте форму: викладіть на неї фольгу або спеціальний папір, а потім м’ясо.
  • Далі – шарами викладаємо інші продукти. Спочатку цибулю півкільцями, потім печериці, попередньо злегка обсмажені на сковороді.
  • Посипте все сиром і промажте майонезом.
  • Поставте блюдо готуватися в гарячу духовку. Робоча температура – 200 градусів. А час приготування приблизно 30 хвилин. Визначити готовність можна по смачного аромату, красивою скоринці і розплавленого сиру.
  • Покроковий рецепт з помідорами і сиром в духовці

    Найголовніше – правильно викладені інгредієнти і тоді страва вийде смачним і соковитим.

    Необхідні продукти:

    • дві цибулини невеликого розміру;
    • близько 200 грам твердого сиру;
    • 600 г свинини;
    • пара ложок рослинного масла;
    • приправи на свій смак;
    • трохи майонезу або сметани.

    Процес приготування:

  • Гарне м’ясо – запорука смачної страви. Ретельно промийте свинину, краще всього брати шийку і поріжте її на шматки, не занадто товсті.
  • Всі отримані шматки, відбийте, щоб вони стали більш м’якими. Додайте приправи.
  • Форму або лист намажте маслом і викладіть туди м’ясо.
  • Покрийте шаром порізаної цибулі, а потім помідорами.
  • Все гарненько промажте майонезом або сметаною і покрийте шаром тертого сиру.
  • Розігрійте духовку і готуйте м’ясо приблизно 25 хвилин при температурі не менше 180 градусів.
  • Коли все буде готово, не виймайте страву відразу. Дайте йому постояти ще хвилин 10.
  • Дивіться також:  Кускус – 8 рецептів приготування кус-куса

    Смачний спосіб приготування з ананасами

    Цікавий рецепт, який ідеально підійде для святкового столу, особливо для Нового року. Готується м’ясо точно так само як і в класичному рецепті. Але є одна відмінність — до нього потрібно додати консервовані ананаси. Можна використовувати і свіжі.

     

    Всі інгредієнти викладаються шарами. Ананаси потрібно класти на м’ясо і змащувати майонезом. Випікати все приблизно 30 хвилин на 180 градусах.

    Під соусом бешамель в духовці

    Відмінний варіант для тих, хто не сприймає майонез. Такий соус додасть страві м’якості і ніжності.

    Необхідні інгредієнти:

    • кілька картоплин;
    • дві цибулини;
    • 600 мл молока;
    • 600 г свинини;
    • трохи вершкового масла;
    • три ложки борошна;
    • мускатний горіх та інші приправи;
    • твердий сир на свій смак;
    • кілька яєць.

    Процес приготування:

  • Зробіть шматки свинини м’якшими за допомогою молоточка і обсипте м’ясо різними приправами.
  • Залиште м’ясо і займіться підготовкою овочів. Для цього їх потрібно нарізати. Найкраще якщо вони будуть кільцями.
  • Тепер всі продукти викладаються шарами в форму, в якій ви вирішили готувати. Починати потрібно з картоплі, потім йдуть м’ясо і цибулю. Не забудьте посолити всі інгредієнти, інакше смак буде прісним.
  • Далі – приготуйте соус бешамель. Для цього змішуємо в холодному молоці масло і сюди відразу ж додаємо мускатний горіх. Всі солиться і перчится.
  • Поставте отриману суміш на повільний вогонь. Дочекайтеся моменту, коли масло повністю розчиниться в молоці, додайте трохи борошна. Найголовніше – не забувайте помішувати, щоб була однорідна маса. Доведіть її до густоти і вимкніть вогонь.
  • В отриманий соус розбийте яйця і натертий сир.
  • Цією сумішшю залийте м’ясо і овочі. Готуйте 40 хвилин при 180 градусах.