М’ясо по-французьки в духовці зі свинини – шість рецептів

Насправді ніякого відношення до Франції ця страва не має: воно бере початок від пристрасного обожнювача полювання графа Орлова і його улюбленої їжі — м’яса дичини з грибами, і називалося – орловскі. Смак був вишуканим, так що страва отримала велике визнання у гурманів. Мабуть, пізніше саме ця тонкість і дала назву «м’ясо по-французьки», що поширилося на багато способів приготування будь-якого м’яса, в тому числі і свинини.

Класичний варіант страви

М’ясо по-французьки в духовці з свинини цінують не тільки професійні кулінари, але і звичайні господарки. По-перше, його можна подати на обід або вечерю в будь-який день. По-друге, зробити красивим смачним центром святкового столу. По-третє, всі компоненти страви недорогі і завжди доступні. І, по-четверте, не потрібно володіти сверхмастерством, щоб порадувати домочадців соковитим і ніжним частуванням. Що знадобиться для приготування «класики» з свинячого м’яса?

  • свиняче філе: 350 – 400 грамів;
  • не дуже велика цибулинка;
  • печериці: 250 – 300 грамів;
  • твердий сир вашого улюбленого сорту: 200 – 250 грамів;
  • сіль і перчик;
  • від трьох до п’яти ложок майонезу.

Починаємо готувати.

  • Чистимо і промиваємо грибочки, нарізаємо їх шматочками. Після цього опускаємо в холодну воду.
  • М’ясо теж ріжемо: досить великими фрагментами (де-то10 х 10 см), але не товстими (до сантиметра).
  • Кожен шматочок гарненько солимо, натираємо перцем. Кладемо на деко (перед цим ми змарнували його маслом).
  • М’ясо ховаємо під грибами (злегка посоленными). А їх вкриваємо цибульними полуколечками.
  • Слідом йде сир (його ми переробили на тертці). Потім – майонез.
  • Деко з заготівлею повинен не менше 25 хвилин – півгодини провести в духовці (при 200 С). Після можна дістати і смачно нагодувати сім’ю.