М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів

Вигляд у цієї страви неймовірно апетитний, а аромат запечених м’яса і сиру, приправлених прянощами, роблять м’ясо по-французьки з курки завжди бажаними за будь-яким святковим і повсякденним столом.

Класичний рецепт м’яса по-французьки з курки в духовці

Спочатку, в часи графа Орлова, м’ясо для цієї страви бралося виключно ніжна телятина, з якою шеф-кухар – француз готував «м’ясну запіканку». У нас прижилася назва «м’ясо по-французьки», а м’ясо використовується будь-яке (свинина, індичка, курка).

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Курча (філейна частина) – 0,8 кг
  • Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
  • Сирки плавлені – 2 шт по 100 гр
  • Цибуля-ріпка – 3 середні головки
  • Часник – 3 зубч.
  • Майонез – 100 гр або 2 ст. л.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Сіль, перець за смаком

Поетапне приготування:

  • Відокремити від кісток м’якоть або скористатися готовими шматочками філе. Звільнити від шкірки, прожилок, добре промити м’ясо. Просочити зайву рідину серветками.
  • Запакувати філейні шматочки в целофанові кульки або харчову плівку, для того щоб при отбивании не розприскувався сік і не розвалилися шматочки м’яса.
  • Ніжно відбити молоточком всі приготовані філейні шматочки з обох сторін.
  • Окремо у маленькій мисці змішати олію соняшникову, перець і сіль. І цим маринадом дбайливо промазати кожен шматочок. Дати трохи постояти, щоб філе просякло маринадом.
  • Щоб приготувати суміш для змащування м’яса потрібно миска, в якій необхідно ретельно перемішати і збити плавлені сирки, майонез, пропущений через прес часник, перець і сіль. Текстура повинна бути кремова.
  • Очищену цибулю промити, нарізати найтоншими кільцями. Розкласти його по листу рівномірно.
  • Промариновані шматочки філе викласти щільно один до одного на цибулю.
  • Підготовленою пастою з плавленого сиру зі спеціями рясно промазати шар курячого філе.
  • Сир (твердий) потерти на крупній тертці. Посипати його зверху на промазанное м’ясо.
  • Деко з підготовленими інгредієнтами поставити в духову піч, розігріту до 180 ° с і випікати 40-45 хвилин. Готовність страви визначається відсутністю рідини на поверхні дека, що виділяється м’ясом, і золотистої сирною скоринкою.
  • Рецепт в мультиварці


     

    М’ясо запечене, з курячого філе в мультиварці виходить таким же ніжним і соковитим, як приготовлена в духовці.

    Необхідні інгредієнти:

    • Курча (філейна частина) – 0,6 кг
    • Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
    • Сирки плавлені – 2 шт по 100 гр
    • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
    • Часник – 2 зубч.
    • Майонез – 100 гр або 2 ст. л.
    • Олія соняшникова – 70 мл
    • Спеції, перець, сіль за смаком

    Покроковий кулінарний процес:

  • Охолоджену філейну частину курки розділити ножем на середні шматочки, видалити прожилки і добре промити. Обтерти м’ясо від рідини паперовим рушником.
  • Запакувати філе в поліетиленові пакетики або харчову плівку.
  • Молотком для відбивання обробити кожен шматочок так, щоб товщина м’яса залишалася не менше 2 див.
  • Сумішшю рослинного масла, солі і перцю обтерти все філе і залишити на півгодини, щоб просочилося.
  • Щоб приготувати суміш для змащування м’яса потрібно миска, в якій необхідно ретельно перемішати і збити плавлені сирки, майонез, пропущений через прес часник, сіль, перець. Текстура повинна бути кремова.
  • Очищену цибулю промити. Нашаткувати у вигляді цілих кілець або половинок.
  • Укласти підготовлені продукти по черзі в чашу мультиварки. На дно – цибульні кільця, на них — відбиті шматочки філе, розташовані щільно один до одного. Промазати м’ясо соусом з плавлених сирків, а зверху посипати сиром, подрібненим на тертці.
  • Таймер встановити на позначці 40 хвилин, а режим «Випічка».
  • Подача звукового сигналу нагадає про те, що смачна страва готова!
  • Дивіться також:  Креветки смажені в соєвому соусі – 8 рецептів приготування

    Класичний рецепт на сковороді

    Якщо немає можливості або бажання випікати м’ясо по-французьки з курки в духовці або мультиварці можна скористатися сковородою.

    Потрібні такі інгредієнти:

    • Курча (філейна частина) – 0,6 кг
    • Сир (твердих сортів) – 0,15 кг
    • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
    • Часник – 1 зубч.
    • Сметана – 150 мл або 2 ст. л.
    • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

    Покрокове приготування:

  • Очищені цибулини промити і нашаткувати найтоншими кільцями і півкільцями.
  • На дно великої сковороди, бажано з антипригарним покриттям, викласти шаром цибульні кільця.
  • Куряче філе промити, підсушити паперовим рушником і розрізати на середні шматочки.
  • Обернути м’ясо в целофан і потихеньку відбити з двох сторін.
  • Кожен шматочок посолити, поперчити і викласти поверх цибулі на сковороду.
  • Для приготування заливального соусу необхідно змішати сметану з водою (1ст.л.), часник, продавлений через прес, сіль.
  • Залити сметанним соусом м’ясо курки, зверху посипати тертий сир.
  • Поставити сковороду на плиту, щільно закрити кришкою і готувати на маленькому вогні близько 40 хвилин.
  • М’ясо по-французьки з помідорами

    Додавання цього червоного, соковитого овоча зробить блюдо ще більш пікантним і апетитним.

    Необхідно підготувати наступні інгредієнти:

    • Курча (філейна частина) – 0,8 кг
    • Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
    • Томати – 0,7 кг
    • Цибуля-ріпка – 3 головки середні
    • Часник – 2 зубч.
    • Майонез – 200 гр
    • Олію (соняшникову або вершкове) – 30 мл
    • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

    Покрокове приготування страви:

  • Очищений від лушпиння цибулі, промиваємо та нарізаємо прозорими кільцями.
  • З помідорів зняти шкірку, для цього занурити кожен овоч на півхвилини в киплячу воду. Очищені помідори порізати тонко на часточки.
  • Для приготування маринаду узяти майонез, змішати його з подрібненими зубчиками часнику, додати сіль і перець.
  • Філейну частину курки поділити на красиві середні шматочки, відбити молоточком з двох сторін.
  • Деко або іншу велику вогнетривку форму змастити олією.
  • Нижнім шаром викласти відбивні, м’ясні, змастити їх рясно майонезним соусом, розкласти рівномірно цибулю, вище помідорні часточки і зверху посипати тертим сиром.
  • Поставити деко в розігріту до 180С духовку і випікати 40-50 хвилин.
  • Готового блюда дати трохи охолонути і подавати це дуже смачне м’ясо до столу!
  • Дивіться також:  Котлети з квасолі – 8 простих і смачних рецептів

    Як готувати м’ясо по-французьки з курячим фаршем?



     

    Якщо під рукою не виявилося частина філе курочки, то її вигідно зможе замінити курячий фарш, на який підуть шматочки різної величини, а готову страву буде м’якше і соковитіше.

    Знадобляться наступні продукти:

    • Фарш курячий – 0,4 кг
    • Картопля – 4 бульби
    • Томати – 4 шт.
    • Сир (твердих сортів) – 0,2 кг
    • Сметана або майонез – 200 мл
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
    • Масло вершкове – 30 гр
    • Спеції, перець мелений, сіль за смаком

    Покроковий кулінарний процес:

  • Необхідно підготувати всі шари для запікання окремо. Очищену цибулю гострим ножем ріжемо на тоненькі кільця.
  • З томатів знімаємо шкірку, для цього в кип’ячену воду кладемо помідор на півхвилини і виймаємо. Ріжемо тонкими часточками.
  • Бульби картоплі очистити, промити і нашаткувати скибочками, щоб просвічувалися.
  • Для м’ясної заливки необхідно сметану перемішати з курячим яйцем, меленим перцем, сіллю.
  • У деко, заздалегідь змащений маслом, викладаємо на дно скибочки картопляних бульб, солимо, перчимо. Верхнім шаром розкладаємо рівномірно цибулю.
  • Курячим фаршем закриваємо цибульні кільця.
  • Шматочки помідорів розподіляємо по всій поверхні фаршу.
  • Вміст дека заливаємо сметанним соусом.
  • Температуру в духовій печі виставити 190С і випікати 45 хвилин.
  • Витягнути деко, присипати запечену масу тертим сиром і відправити запікатися до утворення золотистої скоринки.
  • Смачне, соковите блюдо подається гарячим або трохи остившім.

    Куряче філе з ананасом та сиром по-французьки

     

    Є бажання приготувати м’ясо по-французьки з «родзинкою», щоб здивувати і порадувати гостей? На допомогу прийде тропічний фрукт – ананас, смак якого гармонує з будь-яким м’ясом.

    Необхідно підготувати наступні продукти:

    • Курча (філейна частина) – 0,5 кг
    • Ананаси (консервовані) — 1 банка (500 гр)
    • Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
    • Сметана або майонез – 100 мл
    • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
    • Вершкове масло – 30 гр
    • Спеції, мелений перець, сіль за смаком
    Дивіться також:  Тісто для біляшів з сухими дріжджами – 6 швидких рецептів на молоці і на воді

    Покрокове приготування:

  • Консервовані ананаси (кільця чи півкільця) дістати з банки і порізати уздовж навпіл, щоб з одного шматочка вийшло два.
  • Очищений цибулю тонко нарізати півкільцями. Є три види використання лука це – у сирому вигляді, маринованому і обсмаженому. Маринад приготувати так: оцет 9% розвести водою 1/1 і додати сіль, нарізану цибулю промаринувати 10 хвилин.
  • Щоб приготувати соус, необхідно сметану змішати з меленим перцем і сіллю або використовувати майонез.
  • Филейное м’ясо порізати на порційні шматочки, акуратно відбити. Кожен шматочок промазати сумішшю солі і спецій.
  • Вершковим маслом промазати велику форму для запікання.
  • Нижнім шаром викласти рівномірно цибульні кільця.
  • На цибулю розмістити курячі відбивні щільно один до одного.
  • М’ясо промазати сметанним соусом або майонезом.
  • Анансовими прикрасити часточками кожен шматочок курячого філе.
  • Зверху посипати тертим сиром.
  • Температуру духовий печі вибрати 190С, і залишити продукти випікатися 40 хвилин.
  • Готове м’ясо порізати на апетитні шматочки і можна подавати в гарячому або теплому вигляді.

    Рецепт з курки з картоплею

    Це блюдо назвемо «два в одному», гарнір упереміш з м’ясом. Виходить шарувата і оригінальна запечена маса.

    Знадобляться наступні інгредієнти:

    • Курча (філейна частина) – 0,4 кг
    • Картопля – 4 бульби
    • Сир (твердих сортів) – 0,1 кг
    • Сметана або майонез – 200 мл
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Цибуля-ріпка – 2 середні головки
    • Соняшникова олія – 40 гр
    • Спеції, мелений перець, сіль за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Шматочки м’яса з філейної частини курки ніжно відбити молоточком. М’ясо перед відбиванням можна загорнути в харчову плівку, так воно залишиться цілим, і не буде розбризкуватися сік.
  • З суміші рослинної олії, солі і меленого перцю зробити маринад і промазати їм всі шматки м’яса. Маринуватися відбивні повинні не менше 10 хвилин.
  • Очищену картоплю порізати тонкими часточками, щоб в процесі приготування він не був сируватим.
  • Цибулю подрібнити на тонкі півкільця.
  • Деко, заздалегідь промазанный маслом, розкласти нарізаний картопля. Присипати його сіллю і меленим перцем.
  • Зверху на картоплю викласти весь подрібнену цибулю.
  • Закрити шари цибулі і картоплі м’ясними промаринованными відбивними, викладеними щільно один до одного.
  • Промазати всю масу щедро майонезом або сметаною і випікати в духовці, розпеченій до 180С на 30 хвилин.
  • Припечену масу присипати сиром, подрібненим на тертці і повернути в духовку.
  • Через 10 хвилин розплавився сир покриється золотистою скоринкою. Це означає, що м’ясо по-французьки з картоплею можна подавати до столу.
  • Приємного апетиту!