М’ясо по-тайськи – рецепт як приготувати з овочами, огірками та кисло-солодким соусом

Рецепт м’яса по-тайськи дозволить навіть молодої господині приготувати дивно смачне і екзотичне блюдо. Воно виходить гострим, пікантним, ароматним, тому відмінно підійде і для повсякденного сімейного обіду, і для святкового столу.

Головна особливість такого частування – незвичайна м’якість і ніжність м’яса

Курка в кисло-солодкому соусі по-тайськи

Найчастіше в тайської кухні використовується куряче м’ясо. Воно дозволяє зробити блюдо ще й бюджетних. Найкраще для такого частування взяти куряче філе (300 р.). Крім нього, потрібні інгредієнти: по 1 шт. моркви, цибулі, свіжих огірків, болгарського перцю, 50 г соєвого соусу, кетчупу, перець чилі, по 1 ст. л. 5% оцту і цукрового піску, сіль, масло, борошно для обвалювання м’яса.

  • Всі овочі очистити і нарізати великими шматочками (окрім чилі). Наприклад, моркву можна подрібнити кружечками, перець – смужками. Актуально використовувати в цьому рецепті всілякі фігурні терки. Особливо, якщо страва планується подавати до святкового столу.
  • Дуже важливо з помідорів при нарізуванні видалити всю вологу внутрішню частину. Гострий перець максимально подрібнюється.
  • Куряче філе нарізати середніми шматочками.
  • Для заправки змішується соєвий соус, кетчуп, цукор.
  • Куряче філе солиться, укладається в сковороду з розігрітим рослинним маслом і послідовно обсмажується спочатку з однієї, потім з іншої сторони до апетитної скоринки. М’ясо при цьому не перемішується, а лише акуратно перевертається.
  • Курка перекладається на окрему тарілку, а в маслі, що спочатку обсмажується подрібнений часник і червоний перець, а потім до них надсилаються інші овочі.
  • Через 5 хвилин в сковороду повертається м’ясо і заливається заздалегідь приготований соус. Залишилося готувати страву близько 7-10 хвилин, акуратно помішуючи.
  • Існує хитрість, яка дозволяє зробити зовнішній вигляд страви особливо апетитним і ніби «глянцевим» (як в ресторані). Для цього 1 ч. л. картопляного крохмалю розмішується в 50 мл холодної води. Отримана рідина виливається до м’яса з овочами за пару хвилин до готовності.