М’ясо в духовці — 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Щоб приготувати смачне м’яке м’ясо в духовці, не потрібно багато сил і часу. Досить грамотно підійти до процесу, підібравши різні овочі, соуси, маринади, спеції, і відправити продукти в духову шафу. Результат подібних кулінарних експериментів завжди виявляється вдалим.

Свинина, запечена по-французьки

Інгредієнти: півкіло свинячий м’якоті, 2 цибулинки, по півсклянки класичного майонезу і сметани, півкіло картоплі, сіль, спеції, 180 г напівтвердого сиру.

  • Картопля ріжеться кружечками, цибуля – півкільцями.
  • М’ясо нарізати великими шматками, приблизно в 1 см завтовшки. Свинина відбивається під плівкою, натирається сіллю і спеціями. Зверху шматочки покриваються сумішшю зі сметани і майонезу (половиною). В такому вигляді вони повинні полежати, поки готуються інші компоненти.
  • Картопля в розігрітому маслі смажиться до напівготовності. На ній повинна утворитися легка скоринка. Інакше, поки картопля розм’якшиться в духовці, є велика ймовірність пересушити свинину.
  • М’ясо розкладається по листу. Зверху розташовується цибулю і шматочки коренеплоду. Розмазується залишився соус з сіллю.
  • Блюдо присипається тертим сиром і запікається в гарячій духовій шафі до готовності м’ясного компонента.

М’ясо по-французьки за бажанням можна доповнити томатами. У такому разі слайсы свіжих помідорів розташовуються між картоплею і сиром.

Загрузка...

Яловичина з грибами в листковому тісті

Інгредієнти: кіло яловичої вирізки, 2 мал. ложки кам’яної солі, шматочок злив. масла, цибулина, 270 г печериць, 80 г сушених білих грибів, заздалегідь розмочених у воді, суміш перців, 70 мл хересу, пачка магазинного листкового тіста (на 400 м), велике яйце.

  • М’ясо цілим шматком солиться, перчится, обв’язується нитками, щоб яловичина зберегла форму в процесі смаження.
  • На дуже сильному вогні м’ясної шматок засмажується з усіх боків до скоринки. На весь процес піде 7 – 9 хвилин.
  • У тій же сковороді на вершковому маслі смажаться шматочки грибів (і сушених і свіжих) з цибулею. Маса солиться. До компонентів вливається херес. Вони нудяться на вогні до випаровування всієї рідини.
  • Тісто розкочується на горизонтальній поверхні. Посередині заготовки розсипається половина постигла грибний піджарки. На неї укладається м’ясо цілим шматком (вже без ниток). На яловичину висипаються залишилися гриби.
  • Над м’ясом скріплюються краї тіста. Шов добре защипывается.
  • Заготівля забирається в холод на годину.
  • Яловичина переміщається на деко, застелене фольгою, швом донизу. Зверху тісто змащують збитим сирим яйцем.

М’ясо запікається в дуже гарячій печі трохи менше години.

Печеня з баранини в горщиках

Інгредієнти: кіло реберець і кусочків грудинки (яловичина), 6 картоплин, 4 ст. л. пасти з помідорів, сіль, 2 морквини, спеції для м’яса, велика цибулина.

  • Картопля чиститься і ріжеться шматочками. Овоч обсмажується до легкої рум’яності на сковорідці з будь-яким жиром.
  • У маслі, що готуються полуколечки кружальця цибулі і моркви.
  • У тій же сковороді в останню чергу готується м’ясо з сіллю і спеціями. Воно повинно вийти з легкої апетитною скоринкою.
  • На дно горщиків відправляється цибулю. Далі йде яловичина. І, нарешті, картоплю і моркву.
  • Паста з помідорів розлучається невеликою кількістю води з сіллю. Рідина повинна бути гарячою. Вона розливається по горщикам.

Частування запікається під кришками при 220 градусах 45 – 55 хвилин.

Свинина-гармошка з овочами і сиром

Інгредієнти: кіло свинячої м’якоті без кісток, 7 великих печериць, 3 помідора, 5 зуб. часнику, 80 г сиру, сіль, 4 ст. л. олії оливи і соєвого соусу, спеції, 2 ст. л. гірчиці. Як приготувати м’ясо з овочами, сиром і грибами, розповідається далі.

  • Рівний м’ясної прямокутник не до кінця надрізається по всій поверхні (за принципом гармошки). Товщина отриманих шматочків має бути 1,5 – 2 див Шматок викладається на блискучу сторону фольги.
  • Масло змішується з гірчицею і соусом.
  • Свинина натирається сіллю, обраними спеціями, поливається маринадом.
  • Покриття загортається і в цьому вигляді м’ясо залишають на 3 – 3,5 години в прохолоді.
  • У цьому час помідори і гриби ріжуться тонкими пластинками. Сир нарізати невеликими прямокутними шматочками.
  • Між м’ясної гармошкою викладаються підготовлені в попередньому кроці інгредієнти. Свинина начиняється цими продуктами довільно. Далі шматок знову щільно обертається фольгою.

М’ясо-гармошка в духовці печеться близько години при високій температурі.

Соковита яловичина, запечена у фользі шматком

Інгредієнти: шматок м’яса на 700 – 800 р, 85 мл соєвого соусу, 2 ст. л. рафінованої олії, по 1 ч. л. солодкої меленої паприки, сухого часнику і каррі, сіль.

  • Всі сухі компоненти з’єднуються, заливаються соєвим соусом.
  • Маринад добре втирається в промитий і підсушений рушниками з паперу цілий шматок яловичини.
  • М’ясо поливається маслом і маринується 3 години.
  • Далі яловичина щільно покривається фольгою і печеться близько години при 220 градусах.

Готову страву у фользі розгортається і розрізається тільки після повного остигання.

Свинина на шпажках, запечена в банку

Інгредієнти: кілограм свинини, склянку довгого рису, 4 цибулини, 180 г копченого сала, 4 ст. л. яблучного оцту, приправа для свинини, сіль.

  • Свинина ріжеться середніми кубиками. Цибулю – кільцями.
  • М’ясо змішується з цибулею, залити яблучним оцтом з приправами. Воно залишається в такому вигляді приблизно на годину, після чого солиться за смаком.
  • Копчене сало, нарізане тонкими пластинками.
  • Свинина нанизується на дерев’яні шпажки. М’ясо чергується з пластинками сала.
  • На дно двох трилітрових банок висипається по половині рису. Зверху викласти цибулю з маринаду, встановлюються конструкції з м’ясом вістрям вгору.
  • Горлечка ємностей обмотуються фольгою.

Спочатку блюдо запікається близько години при 230 градусах. Потім запечене м’ясо нудиться в остигає духовці ще 20 хвилин.

М’ясо в гірчично-майонезному соусі

Інгредієнти: кіло свинини, по великій ложці жирної сметани і майонезу, 2 мал. ложки гострої гірчиці, сіль, пряні трави, сухий часник.

  • М’ясо миється і сушиться цілим шматком.
  • Залишилися компоненти з’єднуються в загальній мисці.
  • Свинина покривається получившимся маринадом, після чого переміщається на промаслений лист.
  • 20 хвилин м’ясо готується в дуже гарячій печі.
  • Потім воно обертається фольгою і запікається ще 80 хвилин, але вже при 190 градусах. На деко при цьому наливається трохи води.

Важливо! З готового шматка свинини при проколі повинен виділятися прозорий сік.

Яловичина з картоплею в рукаві

Інгредієнти: 1,2 кг яловичини, 7 – 8 шт. чорносливу, 10 зуб. часнику, 5 ст. л. олії, 2 гілочки м’яти, щіпка сухого базиліка, сіль, кіло картоплі. Як смачно приготувати яловичину в рукаві, описується далі.

Спробуйте також:  Закуски на день народження дітям і дорослим — 26 рецептів простих і смачних

  • У шматку м’яса роблять невеликі надрізи, в які вставляються часточки часнику (6 шт).
  • З решти компонентів, крім картоплі і чорносливу, готується маринад. Решті часник для нього пропускається через прес.
  • Сухофрукти промиваються і викладаються в рукав разом з кружечками картоплі. Зверху розподіляються м’ясні шматочки, і виливається весь маринад.
  • Рукав з двох сторін зав’язується.
  • Частування запікається 80 – 90 хвилин при середній температурі.

Готовність картоплі з м’ясом перевіряється зубочисткою.

Запікаємо м’ясо з чорносливом

Інгредієнти:730 г свинячого ошийка, 1 ст. л. російської гірчиці і стільки ж французької, 130 г чорносливу без кісточок, 4 зубчики часнику, сіль, перець, 6 ст. л. майонезу.

  • Вимитий чорнослив на 15 хвилин заливається гарячою водою.
  • Гірчиця двох видів, сіль, майонез і перець змішуються. До них додається роздавлений свіжий часник. Продукти перемішуються віночком.
  • М’ясо, розрізане не до кінця «гармошкою» натирається маринадом з попереднього кроку. Воно укладається на фольгу.
  • В прорізі вставляються шматочки чорносливу.
  • Фольга щільно згортається, і свинина «відпочиває» в прохолоді з вечора до ранку.

Вранці м’ясо з чорносливом відправляється в дуже гарячий духовий шафа на 50 хвилин. Після розгортаючи фольги, страва печеться ще хвилин 15 – 17.

Свинина в горщиках з картоплею в духовці

Інгредієнти: 1 кг картоплі та свинини без сала, 2 цибулини, морква, 2 ст. л. кетчупу, сіль, суміш перців.

  • Цибулю з морквою довільно ріжуться і обсмажують на розігрітому маслі.
  • Потім до овочів викладаються шматочки м’яса. Обсмажування триває ще 8 – 9 хвилин.
  • Вміст сковороди розкладається по п’яти невеликим горщикам. Зверху висипаються кубики сирої картоплі.
  • Продукти заливаються водою з сіллю, перцем і кетчупом.

Запікається свинина в горщиках з картоплею в духовці до готовності овочів. На цій піде трохи менше години.

Рецепт запікання з ананасом

Інгредієнти: 720 г свинини, 9 кілець консервованих ананасів, 230 г сиру, кам’яна сіль, перець.

  • Цілий шматок свинини промивається, обсушивается і ріжеться на 9 однакових шматочків.
  • Кожен шматочок через плівку або пакет відбивається молоточком.
  • М’ясо перекладається на деко, застелене фольгою. Воно натирається сіллю і перцем.
  • Зверху кожного шматочка поміщається кільце ананаса.
  • Заготовки посипаються сиром і переміщуються в духовку на 50 – 55 хвилин.

Такий рецепт з ананасами можна удосконалити на свій смак, додаючи в нього різні соуси і ароматні трави.

Баранина, запечена в вершково-грибному соусі

Інгредієнти: 230 г баранини, 160 г свіжих печериць, склянка жирних вершків, цибулина, 60 г пармезану, сіль, пахучі трави.

  • М’ясо разом з цибулею нарізати дуже маленькими шматочками.
  • Баранина з овочами обсмажується до золотистого кольору на будь-якому розігрітому жирі і перекладається в окрему миску.
  • У тій же сковороді до готовності смажаться шматочки грибів. До них додаються вершки, сіль, ароматні трави, тертий сир. Коли маса почне густіти, вона знімається з вогню.
  • У велику жароміцну ємність викладаються шматочки м’яса. Зверху виливається соус з минулого кроку.

М’ясо в духовці з грибами печеться 15 – 17 хвилин. Достатньо температури 180 – 190 градусів.

Свинячий шашлик на шпажках в духовці

Інгредієнти: 830 г свинячої шиї, суміш перців, 3 ріпчасті цибулинки, сіль, 360 мл жирного кефіру.

  • М’ясо нарізати невеликими шматками. Розмір кожного з них вийде приблизно 4 на 4 див.
  • Лук ріжеться кружечками.
  • Свинина з’єднується з овочем, присипається перцем, сіллю, вимішується прямо руками.
  • Зверху виливається підсолений кефір.
  • Ємність з продуктами покривається пакетом. Маринуватися заготовки будуть мінімум 4 години.
  • Далі свинину потрібно нанизати на довгі дерев’яні шпажки і викласти на деко.
  • Духовка прогрівається заздалегідь до 250 градусів.

З кожної сторони шашлик готується за 9 – 12 хвилин.

М’ясо, запечене з помідорами і сиром

Інгредієнти: 2 великих стиглих помідора, велика біла цибулина, 440 г свинячої корейки без кістки, 120 – 140 г сиру, 1 – 3 зубчики часнику, по 2 ст. л. оливкової майонезу і сметани, щіпка суміші італійських трав, сіль.

  • Промита свинина ретельно з усіх боків підсушується паперовими рушниками. Шматок м’яса ріжеться порційними шматками – плоскими і широкими. Оптимальна товщина для них – 1 див.
  • Найлегше нарізати свинину, коли вона ще не до кінця розморозилася в центрі. Тоді скибочки гарантовано вийдуть акуратними і рівними.
  • Підготовлена свинина відбивається тупою стороною спеціального молоточка. Головне, не перестаратися і не залишити в скибочках діри. Відбивні зі всіх сторін натираються сумішшю з солі і італійських мелених трав.
  • М’ясо укладається на глибоке деко.
  • Окремо з’єднується майонез і сметана, а також натертий на дрібній тертці часник. Отриманим соусом ретельно промащується кожен шматок свинини.
  • Цибуля чиститься, миється і нарізати досить великими кільцями. Всі вони обсмажуються на розігрітій олії до м’якості та легкого золотавості. Готові кільця також розподіляються по м’ясу.
  • Зверху розкладаються кружечки помідорів.
  • М’ясо під «шубою» з овочів і соусу переставляється в сильно розігріту духовку приблизно на 20 — 22 хвилини.
  • Далі шматочки засипаються тертим сиром і повертаються в духовку ще хвилин на 14 – 17.

Частування прикрашається зеленню і подається до столу порційно.

Відбивні зі свинини під сметаною заливкою

Інгредієнти: половина склянки домашньої сметани, 430 г свинячого ошийка, 2 ст. л. солодкої гірчиці, 85 г сиру, сіль, мелений перчик, будь-яке рослинне масло.

  • М’ясо треба нарізати великими шматками. Їх товщина виявиться близько 2 див.
  • Скибочки з двох сторін відбиваються спеціальним кухонним молотком. Можна захистити шматочки від розривів двома шарами харчової плівки.
  • Свинина злегка натирається дрібною сіллю і свіжомеленим перцем.
  • М’ясні шматочки укладаються на деко з високими бортиками.
  • М’ясо потрібно промазати зверху рослинним маслом. Зручно використовувати для цього силіконову пензлик.
  • Відбивні будуть запікатися в духовці, розігрітій до 190 градусів, трохи менше півгодини.
  • За цей час потрібно приготувати заливку. Основою її стане крупно тертий сир, змішаний з густою домашньою сметаною. Можна використовувати магазинний продукт, але високої жирності. Маса солиться за смаком, до неї додається солодка гірчиця. Любителі можуть взяти дуже гостру приправу.
  • М’ясо на хвилинку витягується з духовки і покривається заливкою з попереднього кроку.
  • Відбивні повертаються і запікаються ще 25 – 35 хвилин при тій же температурі. За цей час вони повністю просочаться ніжним сметанним соусом.
Спробуйте також:  Перець халапеньо: опис, де застосовується в кулінарії

Готову страву особливо смачно подавати гостям або до повсякденного обіду з картопляним пюре. Можна також приготувати гарнір з гороху або брокколі.

Ніжний рецепт запікання в вершках

Інгредієнти: 630 г свинячого філе, велика цибулина, 40 г слив. олії і 1 ст. л. будь-якого рослинного, 140 мл жирних вершків, 80 мл сухий. білого вина, сіль, щіпка сушеного естрагону і чорного перчика, будь-які інші приправи за смаком.

  • М’ясо промивається, підсушується серветками від зайвої вологи, після чого нарізати товстими невеликими шматочками. Воно солиться і перчится з усіх боків. Потрібно пам’ятати про те, що в соусі також буде сіль.
  • У сковороді добре розігрівається рослинне масло. До нього додається половина вершкового компонента. Коли останнім розтопиться, можна викладати в ємність м’ясні шматочки.
  • Свинина з двох сторін обсмажується на сильному вогні. М’ясо повинно стати дуже з апетитною рум’яною скоринкою. Коли вона дійде до потрібної консистенції, в сковороду вливається кип’ячена вода. Вона повинна покривати свинину приблизно на 2/3.
  • Під закритою кришкою шматочки нудяться до м’якості при частому перевертанні. На це піде приблизно 45 – 55 хвилин. При необхідності в сковороду підливається нова партія води.
  • В окремому посуді тонкі полуколечки лука обсмажуються з естрагоном. Вони солятся, присипаються обраними спеціями.
  • Коли цибуля стане м’яким, вливається біле сухе вино. Після повного її випарювання додається масло і вершки. Соус нудиться на мінімальному вогні до загусання.
  • Коли м’ясо приготується, вона відправляється у термостійку форму, до нього виливається вершкова маса з попереднього кроку.
  • Страва готується в духовці ще 10 – 12 хвилин.

Смачно подавати до обіду гречку зі свининою, запеченої у вершках за таким рецептом з порцією зеленого горошку.

Свиняча шия, запечена на луці

Інгредієнти: 1 кг свинячої шиї, 60 г сиру, велика морквина, 2 цибулини, 7 картоплин, кухонна сіль, великий помідор, 3 ст. л. рафінованої олії, ½ ст. л. майонезу і гірчиці, свіжа зелень, половина склянки води, чорний перець.

  • Шматок свинини ріжеться на чотири великих скибочки. Вони з усіх боків обмащуються маслом з кухонною сіллю і чорним перцем.
  • Всі овочі, крім томатів, чистяться, миються і шинкують найтоншої довгою соломкою. Потім змішуються з рештою олією, також солятся і перчатся.
  • На деко, застелений промасленим пергаментним папером, висипається овочева соломка. Зверху укладається підготовлена шийка. На деко вливається вказану кількість води. Зверху страву покривається одним шаром фольги.
  • М’ясо переміщається в сильно розігріту духовку. Далі воно буде готуватися 85 – 95 хвилин при 190 – 200 градусах.
  • В цей час ріжуться кубиками сир та помідор разом з шкіркою. До продуктів додається майонез, гірчиця, подрібнена зелень, сіль. Всі вони добре перемішуються.
  • Не вимикаючи духовку, витягується назовні м’ясо. Фольга знімається. На шматочки свинини викладається «салат» з минулого кроку.

Ще через 20 – 25 хвилин страва буде повністю готове.

М’ясо по-селянськи в духовці

Інгредієнти: 4 – 5 шт. свинячих реберець, 3 – 4 картоплини, 2 невеликі цибулини, часник за смаком, сіль, спеції, зелень, 5 ст. л. густої сметани, 110 г сиру, жменя волоських горіхів.

  • На розігрітій сковороді до м’якості обсмажуються великі кільця цибулі. Вони мають розм’якнути і стати злегка золотистим.
  • Після цибулі смажаться брусочки картоплі. Вони повинні стати красивого рум’яного кольору. Головне, щоб картопляні шматочки не підгоріли.
  • Окремо до рум’яності обсмажуються свинячі реберця.
  • У глибоку підготовлену ємність для запікання викладається спочатку картопля, після неї ребра і, нарешті, цибулю. Зверху висипається подрібнена зелень, спеції, сіль. З обговорюваних стравою краще всього поєднується петрушка і кінза.
  • Частування буде запікатися близько 20 хвилин, так як всі його складові вже практично повністю готові.
  • Для приготування соусу змішуються мініатюрні шматочки часнику, густа сметана, рубані волоські горіхи, тертий сир. Сюди також додається сіль за смаком.

Вийшло частування розкладається порційно, щедро поливається соусом з шостого кроку і відразу ж подається до столу.

Соковита буженина у фользі

Інгредієнти: 1,7 кг шийної частини свинини, 3 ст. л. солодкої гірчиці, 2 ст. л. морської солі, стільки ж олії соняшнику, по 1 ст. л. тростинного цукру і соєвого соусу, 3 зуб. часнику, 5 – 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочка, малий. л. солодкої меленої паприки, гострого перцю, мускатного горіха, насіння гірчиці, сушеного орегано, коріандру, сушеної м’яти і кінзи, 2 мал. ложки соку лайма.

  • М’ясо цілим шматком поливається половиною лаймового соку, натирається тростинним цукром і сіллю. Зверху вона заливається холодною водою. Додається лаврушка і класичний чорний перець горошком. У такому вигляді свинина на годину залишають прямо на столі.
  • Через зазначений час м’ясо підсушується рушниками з паперу, для фіксації форми шматка воно обв’язується мотузкою. У кожного отриманого ланки робляться надрізи, які заповнюються подрібненим часником.
  • В свинину втирається соєвий соус, після чого вона залишається на столі ще на 40 – 45 хвилин.
  • В цей час всі сухі компоненти подрібнюються в ступці. До них додається солодка гірчиця і щіпка тростинного цукру. Також вливається залишився лаймовий сік, масло і трохи води. Консистенція маси повинна вийти зручною для обмазування м’яса.
  • Свинина покривається пряним соусом, замотується в плівку і забирається в холод на всю ніч. Якщо є можливість, краще залишити заготовку на добу.
  • Потім плівка замінюється фольгою, і буженина відправляється запікатися в духовку на 2 – 2,5 години при середній температурі.
  • Далі вона готується ще півгодини вже без покриття. В процесі свинина поливається соком, що виділився.
  • Ще 13 – 14 годин буженина буде остуджуватися в прохолоді, загорнута в новий шар фольги.

Далі м’ясо можна нарізати порційно і пригощатися.

Спробуйте також:  Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів

М’ясо по-китайськи в соєво-медовому соусі

Інгредієнти: 4 ст. л. класичного соєвого соусу, ½ ч. л. меду, 370 г м’ясної м’якоті, дрібка солі, 2 ст. л. з гіркою картопляного крохмалю, жменя кунжуту (світлого), мелений чорний перчик, масло оливи.

  • Промите і просушену м’ясо нарізати невеликими смужками. Воно трохи солиться. Головне, не переборщити з цією добавкою. Потрібно пам’ятати, що соєвий соус солоний.
  • Скибочки свинини перчатся і обвалюються в крохмалі.
  • М’ясо смажиться на розігрітому оливковому маслі 12 – 14 хвилин. Точний час буде залежати від величини шматочків. Свинина повинна повністю приготуватися в процесі обсмажування.
  • У сковороду вливається соєвий соус, додається мед. При частому помішуванні м’ясо залишається на вогні до загусання заливки. На це піде близько 3 хвилин.
  • Всипається кунжут, інгредієнти перемішуються, і сковорода відразу знімається з вогню.

Свинина подається до столу гарячою.

Наивкуснейшая яловичина в пиві

Інгредієнти: 1 кг м’якоті яловичини, 2 цибулини, 3 – 4 кореня моркви, 60 г борошна, 1,5 ст. соусу з помідорів, лавровий листочок, підлогу-літра темного пива, половина склянки кип’яченої води, 1 ст. л. цукру-піску, 5 зубчиків часнику, сіль, мелений чорний перець.

  • Цибуля довільно крупно ріжеться. Морквина мельчится брусочками. Овочі відправляються обсмажуватися на розігрітому жирі. Відмінно підійде для цієї мети оливкову олію або суміш з вершковим або топленим компонентом. Овочі готуються 12 – 14 хвилин до розм’якшення.
  • Часник крупно рубається.
  • Підготовлена нежирна яловичина ріжеться середніми шматочками. Вона пересипається в пакет разом з борошном. М’ясо ретельно струшується. Мука повинна покрити кожен його шматочок.
  • Яловичина викладається до овочевої обжарке. Разом інгредієнти готуються ще 5 – 6 хвилин при частому помішуванні.
  • До м’яса додається соус з помідорів, сіль, часник, лаврове листя, перець, вода, пиво, перець. Після перемішування маса доводиться до закипання.
  • Нагрівання плити зменшується до мінімального поділу.
  • Під кришкою (без отворів для виходу пари) страва буде нудитися близько трьох годин. Час від часу маса перемішується, до неї доливають воду або пиво.

У підсумку виходить дуже ніжна м’яка яловичина.

М’ясні гнізда з грибною начинкою

Інгредієнти: половина склянки молока, 370 г свинячого фаршу, 2 скибочки білого пшеничного хліба, 1 ст. л. крупної солі, велике куряче яйце, 130 г печериць, цибулина, 40 г вершкового масла.

  • Хліб розмочується у молоці.
  • У глибокій мисці змішується фарш сире яйце, сіль.
  • До масі з попереднього кроку додається розмоклий віджатий хліб.
  • Для начинки змішуються дрібні шматочки сирих грибів і цибулі. Продукти обсмажують на будь-якому розігрітій олії до готовності.
  • Форма застеляється пергаментом. У неї викладаються коржі з фаршу. М’ясні заготовки перетворюються в «гнізда» — посередині в них робиться виїмка.
  • Поглиблення заповнюється обсмаженням з цибулі і грибів.
  • Зверху викладається по мініатюрному шматочку вершкового масла.

Гнізда запікаються в гарячій духовці півгодини. Досить буде температури 190 градусів.

Свинина, запечена в ківі

Інгредієнти: 420 г свинини, 2 стиглих ківі, 120 г сиру, дрібна сіль, мелений чорний перчик.

  • Підготовлене філе нарізати довільними шматочками. Наприклад, мініатюрними пластинками.
  • Ківі чиститься і рубається тонкими кружечками. Товщина кожного повинна бути не більше 0,5 див. Ківі потрібно обов’язково вибирати стиглі і м’які.
  • Сир крупно треться.
  • Жароміцний форма натирається маслом. У неї в один шар викладаються скибки м’яса. Свинина солиться, присипається перчиком. Можна взяти суміш кольорових мелених перців.
  • Зверху розподіляються кружечки свіжого фрукта і тертий сир. Ківі додасть свинині приємну пікантну кислинку.
  • При 180 – 190 градусах частування запікається 35 – 45 хвилин. Потрібно стежити за тим, щоб сир не перетворився в темну тверду скоринку. З цієї причини його слід помістити в самому кінці приготування, витримавши до розплавленого стану.

М’ясо смачно подавати з гарніром з білого або бурого відвареного рису або будь-яких тушкованих овочів.

М’ясний рулет з грибами і сиром

Інгредієнти: 430 г м’ясного фаршу, 130 г плавленого сиру, 320 г печериць, кам’яна сіль, суміш кольорових мелених перців, 3 ст. л. будь-якого олії.

  • Свіжі гриби промиваються, чистяться. Оновлюється зріз на ніжках. Вони подрібнюються мініатюрними кубиками. За бажанням замість печериць можна використовувати свіжі гливи.
  • Гриби обсмажують на розігрітому маслі.
  • Фарш солиться і перчится за смаком. Краще всього брати змішаний м’ясний продукт. Наприклад, зі свинини і яловичини.
  • З фольги вирізається великий квадрат, який мастять маслом. На нього викладається шар м’ясного фаршу. Зверху крупно треться підморожений плавлений сир. Розподіляється охолола грибна обсмажування.
  • Згортається акуратний м’ясний рулет. Він покривається фольгою. Вся конструкція загортається якомога щільніше. При необхідності береться другий шар фольги. З покриття не повинен витікати м’ясний сік, інакше рулет вийде сухим.
  • Заготівля відправляється в заздалегідь добре розігріту духовку. Рулет запікається півгодини.
  • Потім покриття розгортається і страва готується ще 15 – 17 хвилин, щоб воно зарум’янилося зовні.

Готове частування нарізати середніми шматочками і одразу подається до столу. Можна використовувати скибочки рулету замість ковбаси для бутербродів.

Мармурова яловичина в спеціях в духовці

Компоненти: 430 г мармурової яловичини, 3 ст. л. олії оливи, 1 ч. л. перцю горошком, кілька гілочок чебрецю і солодкої паприки, сіль.

  • Шматок елітної яловичини нарізати на стейки оптимальною товщиною 1 – 1,5 см.
  • М’ясо розкладається на столі, підсушується серветками з паперу, щоб прибрати зайву вологу.
  • Яловичина натирається сіллю.
  • Всі спеції обробляються в ступці. Отримана суміш розподіляється по м’ясу. Смачно також використовувати роздавлений часник.
  • Стейки укладаються один на одного. Між ними поміщається по ароматної гілочки чебрецю. Прямо на столі м’ясо залишається хвилин на 20-30.
  • Духова шафа заздалегідь розігрівається до максимальної потужності.
  • На деко, застелений промасленим пергаментом, викладаються стейки.
  • М’ясо запікається в розігрітій духовій шафі 7 – 8 хвилин.
  • У маслі, що розчиняється невелика кількість солі. Можна додати свої улюблені спеції.
  • Готові шматочки укладаються один на одного, кожен промащується підсоленим маслом.

Страва подається до столу в гарячому вигляді. Елітна яловичина, якщо її не пересушити в духовці, завжди виходить дуже ніжною і м’якою. М’ясо смачно доповнювати пікантними соусами.

Загрузка...