М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

Вибираючи, чим нагодувати домашніх, не витративши багато часу біля плити, варто згадати про соковите, м’яке м’ясо в горщиках. Головне, вибрати для цього якісну товстостінну керамічний посуд. У горщиках м’ясо томиться довго, просочуючись ароматними соками овочів, спеціями та іншими добавками.

М’ясо в горщиках з картоплею в духовці

Інгредієнти на чверть кіло телятини:

  • 1 велика ріпчаста цибулина;
  • 350 г картоплі;
  • 1 морквина;
  • 1 лавровий лист;
  • сухий часник;
  • сіль.

Приготування:

  • Телятину порізати середніми шматочками. Обсмажити з усіх боків на добре розігрітому жирі. Посолити.
  • Цибулю порізати кільцями. Моркву – тонкою довгою соломкою.
  • Овочі висипати до м’яса. Обсмажити інгредієнти разом.
  • Розкласти продукти по горщикам: спочатку шар телятини, потім – обсмажених овочів, далі – пластинок сирої картоплі.
  • В окропі розвести сухий часник і сіль, додати лавровий лист. Розлити отриманий склад по горщикам, щоб рідина доходила до 2/3 ємностей.

Запікати м’ясо в горщиках з овочами при середній температурі 70 – 80 хвилин. Подати страву до столу в тій же посуді.