М’ясо в клярі – 7 смачних рецептів приготування на сковороді і в духовці

Що таке м’ясо в клярі? Це соковитий і ніжний шматок яловичини, свинини або курятини, майстерно приготований в хрусткій скоринці з повітряного тіста. Вибирайте будь-який рецепт пречудесных страв і отримуйте в подарунок рідкісні за значимістю кулінарні подробиці, а також практичні рекомендації.

Як посмажити свинину в клярі на сковороді

Щоб отримати смачне м’ясо, недостатньо мати просто якісний продукт. Необхідно грамотно підібрати кляр, в якому свинина проявиться у всьому своєму ніжному і соковитому пишності.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • яйця — 3 шт.;
  • гірчиця діжонська — 100 г;
  • молоко незбиране — 120 мл;
  • філе свиняче (грудинка, корейка, окіст) — 600 г;
  • борошно 130 г;
  • сіль, паприка, перець.

Спосіб приготування:

  • Зрізаємо з м’яса плівки і сухожилля, ретельно промокаємо продукт серветками (якщо піддавали його водним «процедур»), після чого нарізаємо філе пластами товщиною до 0,5 см. Більш об’ємні скибки погано просмажиться, блюдо вийде жорстким.
  • Натираємо шматочки прянощами і сіллю, після чого відбиваємо. Таким прийомом не тільки розм’якшуючи м’ясо, але і «направляємо» спеції вглиб тканин. Діємо сокиркою без зайвого старанності — проявляємо турботу про своїх силах і нервах сусідів!
  • Як правильно готувати кляр. Відокремлюємо білки, ретельно збиваємо, додаємо в тісто безпосередньо перед тим, як будемо смажити м’ясо. При цьому ємність з продуктом ставимо в холодну воду. Приєднуємо натуральне молоко, перець і сіль, акуратно збовтуємо склад, потім поміщаємо просіяне борошно. Перемішуємо утворену масу до однорідної в’язкості.
  • Щоб свинина вийшла максимально соковитою, потрібно запобігти втраті її природної вологи. Для цього вдаємося до подвійної паніровці. Нагріваємо в сковороді жир, поки не з’явиться легкий димок. Обвалюємо шматочки свинини в борошні, занурюємо в кляр, потім знову паніруємо сипучим матеріалом.
  • Обсмажуємо м’ясо на середньому вогні до перетворення тіста в хрустку повітряну скоринку. Перевертаємо вироби і повторюємо процес термічної обробки. Таким способом використовуємо всі підготовлені продукти.
  • Готову страву викладаємо на паперові рушники, залишаючи на них надлишок жиру.

Правильно посмажити м’ясо в клярі на сковороді здатна навіть починаюча господиня. Досвід прийде дуже швидко, а там і до власних творів недалеко!

Рецепт запікання в духовці

Готувати смачне м’ясне страву в рідкому тісті можна не тільки на плиті, але і в печі. Такий спосіб заощаджує час, а знаючи маленькі секрети, можна зробити просто чудово блюдо.

Список продуктів:

  • масло пісне;
  • яйця — 2 шт.;
  • куряче філе — 600 г;
  • гірчиця — 20 р;
  • гранули сухого часнику;
  • сир — 150 г;
  • сметана домашня — 50 г;
  • борошно — 120 г;
  • сіль, перець.
Дивіться також:  Страви з сочевиці – 9 рецептів простих і смачних

Порядок приготування:

  • Промиваємо м’ясо птиці, промокаємо серветками, нарізаємо пластинами, злегка відбиваємо. Враховуючи ніжну структуру курячого продукту, перед обробкою накриваємо скибочки плівкою. До того ж зберігаємо таким чином в чистому стані навколишній простір.
  • Поміщаємо в піалу яйця, додаємо гірчицю, сметану, перець і сіль. Збиваємо виделкою складу. Сюди ж додаємо дрібку часнику. Його легка пікантність відтінятиме смак м’яса, але в той же час сухі гранули не мають різкого запаху, характерного для свіжого пряного овоча.
  • Приєднуємо порції попередньо просіяного борошна, добре перемішуємо суміш до однорідності. Основним показником правильно приготовленого кляру є його рідка або густа в’язкість. Орієнтиром бажаної консистенції служить товщина м’ясного пласту — чим тонше, тим м’якше має бути тісто.
  • Нагріваємо на сковороді свіжа олія, занурюємо шматочки курятини в кляр, швидко підсмажуємо, щоб оболонка «схопилася» легкої скоринкою.
  • Золотисті вироби перекладаємо на застелений фольгою деко, посипаємо сирної стружкою. Відправляємо заготовки на 20 хвилин у духовку (190 °C), де м’ясо пропечеться, а тісто знайде закінчену виразність.

Викладаємо приготоване філе в клярі на листя салату, сервіруємо часточками стиглого томату, подаємо до столу.

В клярі з майонезом і зеленню

Для отримання ніжного і соковитого страви, оформленого в «шубці» з тіста, використовуємо найпопулярніший у світі соус — майонез. З’єднаний з зеленню, він стане прекрасною основою для створення кляру.

Перелік компонентів:

  • свинина — 500 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло пісне;
  • просеянная борошно — 100 г;
  • майонез — 100 г;
  • сіль, перець, зелень.

Методика приготування:

  • Обробляємо свинину в звичайному порядку, промокаємо серветками, нарізаємо невеликі медальйони товщиною до 1 см, злегка їх простукиваем молоточком. Розділивши продукт на шматочки по 4 см кожен, отримаємо цілком значну «гірку» апетитною хрусткою їжі. Вигідно і смачно!
  • Збиваємо в чаші яйця (не забуваємо про окремому використанні білків), приєднуємо перець, сіль, просіяне борошно, нарубану зелень. Віночком збиваємо складу. Щоб кляр вийшов більш якісним, ніжним і повітряним при запіканні м’яса, відправимо його на годину в холодильник. У відмінному результаті такого прийому переконайтеся самі!
  • Нагріваємо в сковороді олію, обмазуємо свинину тестом або занурюємо в нього, якщо склад вийшов більш рідкий. Підсмажуємо кожну сторону виробів до 7 хвилин, викладаємо порції на серветки, а потім на сервірувальний посуд.

Приготували дуже багато розкішної їжі? Це не прекрасний привід покликати друзів в гості, щоб разом насолодитися своїм кулінарним витвором?

Дивіться також:  Тушкована риба — 15 рецептів, як приготувати смачне і корисне блюдо в мультиварці, на сковороді і в духовці

М’ясо в клярі в духовці

Якщо в нашому розпорядженні опинився шматок свинячої грудинки з тонкими прошарками жиру, саме час приготувати відбивні, підсмажити їх в клярі, а потім влаштувати домашнє свято. Відмінна ідея!

Набір продуктів:

  • борошно вівсяна — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • незбиране молоко — 60 мл;
  • відбивні зі свинини — 5 шт.;
  • кунжут, паніровка вівсяна;
  • спеції.

Процес приготування:

  • В окремому посуді змішуємо жовток, молоко, сіль, перець і обрану суміш прянощів. Добре перемішуємо складу. Ніяких грудочок бути не повинно, тому краще використовувати міксер або блендер. Білок, як завжди, вводимо до складу кляру для відбивних перед його використанням.
  • Злегка обробляємо молоточком пласти свинини. Оскільки в нашому розпорядженні є свіжий і якісний продукт, просто трохи розм’якшуємо текстуру м’яса, надаємо скибочкам акуратну форму.
  • Обвалюємо відбивні в клярі, сполученому з пінним складом яєчних білків, потім паніруємо вівсяними сухарями і кунжутом. Викладаємо заготовки на вистелений пергаментом деко і відправляємо на 20 хвилин у піч, нагріту до t 190 °C.

М’ясо свинини, приготований в духовці, виправдало наші найкращі очікування. Недільний обід виявився ситним, апетитним, святковим!

Готуємо в сирній паніровці

Додавання в кляр сирної стружки додасть м’ясної страви особливо ніжний і дуже цікавий смак.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • яйця — 2 шт.;
  • вирізка свиняча — 600 г;
  • сир (бажано твердих сортів) — 100 г;
  • борошно — 60 г;
  • спеції.

Щоб скибочки м’яса прожарювалася рівномірно, заздалегідь дістаємо продукт з холодильника, тримаємо його на столі до придбання температури приміщення.

Поетапне приготування:

  • Нарізаємо свинину на порційні частини, обробляємо спеціями і приправами, злегка відбиваємо. Для цих цілей підійде спеціальне пристосування — тендерайзер. Він чудово розм’якшує м’ясо, але зберігає його цілісність, що не завжди вдається зробити кулінарним молотком.
  • Кладемо в чашу яйця і терту стружку сиру, трохи збовтуємо суміш. Приєднуємо перець, сіль, просіяне борошно. Перемішуємо склад, потім ретельно збиваємо.
  • У цей час на сковороді вже злегка димить нагріте рослинний жир. Потім шматки м’яса в кляр, обсмажуємо обидві сторони за 5 хвилин кожну до утворення пишної і рум’яної скоринки. Не забуваємо позбавлятися від зайвого масла, залишаючи вироби ненадовго на серветках.

Подаємо м’ясо в сирній паніровці з гарніром з улюблених овочів.

З соєвого соусу з крохмалем

Чудова рецептура отримання гострого м’яса свинини в клярі з китайським соусом і крохмалем. Велика кількість приправ тільки вітається!

Дивіться також:  Смажені крабові палички – 7 смачних рецептів

Склад інгредієнтів:

  • яйце;
  • свиняча вирізка — 500 г;
  • зубок часнику;
  • крохмаль — 40 г;
  • борошно — 100 г;
  • масло пісне;
  • соус соєвий
  • коріандр, імбир сушений, паприка, суміш перців.

Спосіб приготування:

  • Оброблену м’якоть свинини поділяємо на смужки товщиною до 1 см, довжиною не більше 7 див. Такий спосіб нарізки забезпечить швидку прожарювання продукту і додасть найсмачнішої страви естетичний вигляд.
  • Для маринаду, в якому шматочки м’яса знайдуть злегка кислий смак, змішуємо соєвий соус, подрібнений зубок часнику, коріандр і суміш перців. Розширений склад спецій — на ваш смак! Залишаємо продукт на півгодини в отриманій пряної суміші.
  • Тепер оформляємо кляр. Просто в посуді збиваємо яйця, додаємо сіль і крохмаль, добре все перемішуємо.
  • Нагріваємо в широкій сковороді (краще використовувати вок) свіже масло. Його повинно бути досить багато, щоб м’ясо буквально плавало в жирі. Паніруємо шматочки свинини борошном, потім поміщаємо в кляр. Тримаємо в ньому заготовки до хвилини, після чого обсмажуємо до золотистого відтінку. Готове м’ясо викладаємо на паперові серветки.

Подаємо страву з тушкованими овочами, як це прийнято в китайській кухні, яка подарувала нам чудовий смак соєвого соусу.

Відбивні з м’яса у пивному клярі без яєць

Тісто для такої страви може готуватися практично на будь-якій рідкій основі, у тому числі на пиві без додавання яєць. Отримуємо дуже цікавий і приємний смак м’ясної страви.

Список продуктів:

  • масло пісне;
  • молода яловичина — 500 г;
  • мука в/с (бажано пшеничне) — 200 г;
  • пиво світле — 500 мл;
  • сухарі панірувальні;
  • спеції, сіль, зелень.

Технологія приготування:

  • Звільняємо яловичину від плівок і жив, нарізаємо порційними пластами. Відбиваємо м’ясо тільки з одного боку. При такій обробці продукт залишиться після обсмажування м’яким і соковитим.
  • З’єднуємо в зручній чаші свіже пиво і борошно. Додаємо спеції, подрібнену зелень. Перемішуємо складу до гладкої і однорідної консистенції.
  • Потім кожен шматок м’яса в клярі, після чого густо паніруємо сухарями. Потім поміщаємо заготовки на сковороду в гарячий жир. Обробляємо чергову порцію пластів і викладаємо в ємність трохи віддалік один від одного.

Блюдо вийшло запаморочливо смачне!

М’ясо в клярі має безліч варіацій. Для любителів «екстремальних» страв готуємо тісто не на питній воді, а на «Фанте» або «Колі». А цитрусовий або горіховий присмак тесту вразить саму багату уяву. Приголомшливий ефект!