М’ясо з айвою – 7 рецептів приготування в духовці, в казані і мультиварці

Айву не смачно вживати в сирому вигляді. Однак блюдо з її використанням виходять дуже ароматними і дивовижними на смак. Пропонуємо найкращі рецепти м’яса з айвою.

М’ясо, тушковану з айвою в казані

У казані м’ясо пропікається рівномірно і виходить м’яким, завдяки айві набуває особливий аромат і насичений смак.

Інгредієнти:

• перець;
• цибуля – 1 шт.;
• картопля – 2 шт.;
• сіль;
• часник – 3 зубчики;
• лимонний сік – 0,4 гуртки;
• вода – 3 гуртки;
• оливкова олія – 0,4 гуртки;
• айва – 3 плоду;
• свинина – 1100 м;
• томатне пюре – 1 кружка.

Приготування:

1. Нашаткувати цибулю. Залити в казан оливкова олія. Помістити цибульні півкільця. Нашаткувати часникові зубчики і додати в цибулю, коли він стане золотистим.
2. М’ясний шматок порізати. Отримані великі шматки у вигляді соломки помістити в казан. Потримати до золотистого забарвлення скоринки.
3. Посипати сіллю і перцем. Залити водою. Додати томатне пюре.
4. Порізати айву. Порізати картоплю. Відправити в казан. Залити лимонним соком. Накрити кришкою. Тушковане м’ясо з айвою буде готове через годину.

Покрокове приготування в горщиках

Страви з айвою і м’ясом завжди ароматні і смачні. Щоб блюдо вийшло соковитим, пропонуємо приготувати в горщиках. Продукти просочаться соком, який виділяється при тепловій обробці, що зробить страву особливо ніжним і апетитним.

Інгредієнти:

• оливкова олія – 4 ст. ложки;
• червоне вино – 230 мл;
• червоний цибуля – 2 шт.;
• лаврове листя – 2 шт.;
• часник – 3 зубки;
• сіль;
• томатна паста – 2 ст. ложки;
• айва – 2 шт.;
• томати – 420 г;
• яловичина – 2 кг.

Приготування:

1. Нашаткувати часникові зубки. Обсмажити в олії на сковорідці.
2. Айву нарізати. Додати в сковорідку і обсмажити. Нашаткувати цибулю. Покласти у сковорідку. Засмажити. Викласти в горщики.
3. Яловичину порізати. Повинні вийти великі кубики. Розкласти по горщикам. Викласти порубані томати. Залити тістом. Помістити лаврушку. Посипати сіллю. Полити вином і залити до верху водою.
4. Накрити кришкою. Помістити в духову піч. Запікати годину. Режим 180 градусів.

Дивіться також:  Соус для курки – 7 рецептів

Готуємо в мультиварці

В мультиварці продукти рівномірно пропікаються. Завдяки приладу ви тільки витратите час на підготовку компонентів, а все інше за вас зробить мультиварка.

Інгредієнти:

• свинина – 1100 м;
• перець;
• айва – 4 плода;
• сіль;
• цукор – 1,5 ст. ложки;
• вода – 20 г;
• цибуля – 3 шт.

Приготування:

1. Нарізати на порційні шматки м’ясної шматок. Нашаткувати цибулю. Необхідні півкільця. Айва знадобиться часточками. Середину вирізати.
2. Помістити в чашу цибульні півкільця (половину). Частина айви. Посипати цукром. Розкласти м’ясні шматки. Підсолити і поперчити. Злегка збризнути водою.
3. Вкрити цибулею. Зверху розмістити айву. Посипати цукром. Підсолити.
4. Виставити режим «Гасіння». Таймер – 3 години.

Щоб блюдо вийшло смачним, вибирайте плоди жовтого рівномірного забарвлення. На поверхні не повинно бути вм’ятин та плям.

Узбецький плов з айвою і м’ясом

Ароматне і дивовижне блюдо, яке припаде до смаку усій родині.

Інгредієнти:

• рослинна олія – 240 мл;
• баранина – 1100 м;
• вода;
• цибуля – 2 шт.;
• спеції;
• морква – 1 шт.;
• перець;
• айва – 2 шт.;
• сіль;
• рис – 2 гуртки пропарений.

Приготування:

1. Нарізати м’ясо побільше. Залити в казан масло. Розжарити і засипати м’ясні шматки.
2. Нашаткувати цибулю і відправити до м’яса. Томити до золотистого відтінку лука.
3. Закип’ятити воду і залити в казан. М’ясо повинно бути повністю покрито рідиною. Загасити чверть години.
4. Порубати морквину. Додати до м’яса. Розрізати айву. Дістати серцевину. Помістити в казан.
5. Підлити за необхідності воду. Посипати перцем. Потомити п’ять хвилин. Насипати рисові зерна. Посипати сіллю.
6. Долити воду. Рідина повинна бути вище рису на два сантиметри. Тушкувати до готовності.

Дивіться також:  Рулет з лаваша з сьомгою — 9 рецептів

Рецепт від Сталика Ханкишиева

На перший погляд непоєднувані продукти, перетворюються на чудове на смак блюдо. Солодкувата морква, кисла айва і солоне м’ясо роблять страву неймовірно соковитим і тане в роті.

Для приготування використовуйте м’ясо кастрованого і обов’язково молодого барана. В такому випадку страва не придбає неприємний аромат.

Інгредієнти:

• голяшка бараняча – 4 шт.;
• рослинна олія – 2 ст. ложки;
• сік з 0,5 лимона;
• морква – 3 шт.;
• перець;
• часник – 4 головки;
• сіль;
• айва – 4 шт.;
• чабер – 1 ч. ложка;
• вода – 1 л;
• зіра – 1 ч. ложка;
• цукор – 1 ч. ложка.

Приготування:

1. Прогріти казан. Порубати морквину. Повинні вийти великі кубики. Помістити в казан. Засипати зіру. Посипати цукром. Смажити в олії.
2. Викласти ляшки. Підсолити. Посипати перцем. Додати спеції і очищені часникові зубчики.
3. Залити водою. Накрити кришкою. Готувати півтори години в духовій печі.
4. Нарізати на часточки айву. Полити лимонним соком. Викласти шаром в казан. Накрити кришкою і запікати півгодини.

Печеня з чорносливом

Страва набуває неповторний аромат і присмак завдяки ідеальному тандему айви і чорносливу.

Інгредієнти:

• свиняча вирізка – 550 г;
• чорнослив – 7 шт.;
• айва – 1 шт.;
• перець;
• морква – 1 шт.;
• сіль;
• цибуля – 1 шт.;
• пісне масло – 3 ст. ложки;
• імбир – 0,3 ч. ложки порошку;
• яблучний сік – 125 мл

Приготування:

1. Свинина знадобиться брусками. Посипати сіллю і імбиром. Полити яблучним соком. Промаринувати. Знадобиться годину.
2. Вирізати серединку у айви. Нарізати часточками.
3. Очистити і порубати морквину. Нашаткувати цибулю.
4. Помістити м’ясо в сковорідку і смажити. Перемістити до ємність. Додати айву в сковорідку і смажити. Прибрати в ємність. Покласти підготовлені овочі і прожарити.
5. Відправити запашні компоненти в сотейник. Викласти чорнослив. Присипати сіллю. Додати перець. Залити маринадом від м’яса. Накрити кришкою і потомити чверть години.

Дивіться також:  Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

Айва, фарширована м’ясом в духовці

Приготувати м’ясо з айвою в духовці дуже легко, якщо знати тонкощі приготування. Пропонуємо перевірений і дуже вдалий варіант.

Інгредієнти:

• айва – 6 шт.;
• сіль;
• картопля – 6 шт.;
• бараняче м’ясо – 550 г;
• коріандр – 10 г;
• курдючний жир – 140 г;
• зіра – 10 г;
• цибуля – 240 р.

Приготування:

1. Нарізати дрібно м’ясної шматок. Тонко подрібнити курдючний жир.
2. Нашаткувати цибулю. Очистити картоплю.
3. Зрізати верхівку з айви. Видалити насіння і серцевину. Вискобліть невелику кількість м’якоті.
4. М’ясо, частина курдючного жиру і цибулю відправити в м’ясорубку. Отриману масу підсолити. Посипати спеціями.
5. Помістити начинку в айву. Добре утрамбувати. Закрити відрізаною верхівкою.
6. На дно форми викласти решту курдюк. Помістити айву. Між заготівками розмістити картоплю. Накрити кришкою.
7. Відправити запікатися в духову шафу. Режим 180 градусів. Час – годину.