М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

М’ясо з грибами – це прекрасне поєднання, завдяки яким можна приготувати найрізноманітніші страви. Їх запікають, смажать або тушкують в духовці. А якщо додати до них та інші інгредієнти, а також ароматні приправи і спеції, то можна створити справжнє гостину, гідне будь-якої страви з ресторанного меню.

М’ясо по-французьки з грибами в духовці

Таке блюдо, як м’ясо по-французьки, користується популярністю вже багато років. Його подають в ресторанах, готують на свята і у звичайні дні.

Для приготування використовують м’ясо молодої телятини і свинини, а от з яловичини готують його вкрай рідко.

Найголовніше, вибрати якісне м’ясо, яке жодного разу не піддавалося заморожуванню.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинної (телячої) вирізки;
  • три цибулини;
  • ½ Кг грибів;
  • ½ Кг твердого сиру;
  • майонез;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо рівними шматочками однакових розмірів і відбиваємо з двох сторін.
  • З грибів можна використовувати печериці або будь-які лісові гриби, їх потрібно порізати на четвертинки або навпіл.
  • Цибулю ріжемо півкільцями. Сир тремо на крупній тертці.
  • У майонез можна додати трохи перцю і подрібнену зелень.
  • Деко змащуємо олією, викладаємо м’ясну основу, просочуємо майонезом, зверху кладемо гриби, потім цибулю, ще трохи соусу і рясно посипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо страву в духовці 40 хвилин при температурі 180°С

В сметанному соусі на сковороді

Сьогодні є безліч рецептів приготування м’яса з грибами. Його можна запекти в духовці, тушкувати в казанку, а можна приготувати м’ясо з грибами в сметанному соусі на звичайній сковороді. Завдяки молочній кислоті інгредієнта, м’ясо стає соковитим і м’яким. У цьому рецепті ми будемо використовувати свинину, а от якщо замінити її телятиною, то можна приготувати страва німецької кухні – шнильклопс.

Інгредієнти:

  • 700 г свинини;
  • цибулина;
  • 200 г свіжих грибів;
  • дві ложки борошна;
  • склянка сметани;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • З м’якоті свинини зрізаємо зайвий жир, нарізаємо її на невеликі пластини, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо.
  • Цибулю ріжемо півкільцями, гриби – малими шматочками.
  • Шматочки свинини солимо, паніруємо в борошні і смажимо на олії до золотистої скоринки.
  • Потім додаємо до м’яса лук і через 5 хвилин кладемо печериці. Ще через 5 хвилин вливаємо сметану і приправляємо спеціями.
  • Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо 30 хвилин.

Готуємо по-корейськи

М’ясо по-корейськи – це поєднання трьох смаків: солодкого, гострого і кислого. Для приготування краще вибрати нежирні шматочки свинини або яловичину.

Дивіться також:  Яйця бенедикт – 3 рецепта приготування, класичний рецепт

Традиційно, м’ясо обсмажують в глибокій сковороді- “вок”, але в домашніх умовах його можна приготувати і на звичайній сковороді з товстими стінками.

Інгредієнти:

  • 400 г яловичої (свинячий) вирізки;
  • п’ять ложок соєвого соусу;
  • ложка лайма;
  • ложка кунжутного масла;
  • 200 г грибів (гливи);
  • пучок зеленої цибулі;
  • дві ложки цукру;
  • чотири зубчики часнику;
  • сіль, гострий перець.

Спосіб приготування:

  • В соєвий соус вливаємо олію і сік лайма, додати гострий перець і подрібнений часник.
  • М’ясо нарізаємо тонкими пластинками, опускаємо в підготовлений маринад, перемішуємо і залишаємо на годину.
  • Печериці ріжемо навпіл і обсмажуємо на олії, поки не випарується вся волога.
  • У глибокій сковороді сильно розігріваємо масло і швидко обсмажуємо в ньому замариновані шматочки яловичини.
  • В готове м’ясо додаємо гриби, зелену цибулю, все перемішуємо, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.

М’ясо по-купецькому з грибами

Незважаючи на те, що достовірних джерел про походження такої страви немає, м’ясо по-купецькому відносять до російської кухні. Його подають в ресторанах, але приготувати цей смачний кулінарний шедевр можна і в домашніх умовах. Для виконання класичного рецепту знадобиться не так багато інгредієнтів, але ми будемо готувати страву з додаванням грибів, які зроблять його більш ситним і ароматним.

Інгредієнти:

  • 600 г свинини;
  • 350 г печериць;
  • три томата;
  • склянки сметани;
  • 200 г сиру;
  • олія, спеції.

Спосіб приготування:

  • Свинячу вирізку нарізаємо порційними шматочками, відбиваємо і натираємо сумішшю з солі і перцю.
  • Помідори ошпарюємо окропом і подрібнюємо нетовстими слайсами. Гриби ріжемо на тонкі пластини, сир тремо на крупній тертці.
  • На змащене маслом деко викладаємо шматочки свинини і просочуємо їх сметаною. Зверху кладемо кружечки помідор і трохи присипаємо їх сиром. Потім розподіляємо гриби і робимо «шубу» з сиру і сметани.
  • Готуємо страву 20 хвилин при температурі 200°С, в останні 5 хвилин збільшуємо жар на 30 градусів.

З додаванням картоплі

Оскільки сучасні жінки не володіють достатньо великою кількістю часу, вони шукають швидкі рецепти приготування страв. Але при цьому їм дуже хочеться приготувати смачне і ситне блюдо. У такій ситуації хорошим вибором стане рецепт м’яса з грибами і картоплею.

Інгредієнти:

  • ½ Кг м’яса;
  • ½ Кг картоплі;
  • ½ Кг грибів;
  • дві цибулини;
  • майонез;
  • зелень, спеції.
Дивіться також:  Риба, запечена у фользі — 7 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо невеликими тонкими пластинами, відбиваємо і приправляємо спеціями.
  • Картоплю і цибулю ріжемо кружальцями, гриби – невеликими пластинами, а зелень подрібнюємо.
  • Беремо форму для запікання. Першим шаром викладаємо м’ясо, потім цибулю і гриби, посипаємо подрібненою зеленню.
  • Зверху розподіляємо картопля, посипаємо його спеціями і просочуємо майонезом.
  • Запікаємо м’ясо з картоплею та грибами 30 хвилин при температурі 200 градусів, потім 20 хвилин при температурі 160 градусів. Так страва вийде більш ніжним і соковитим.

Печеня в горщиках в духовці

Вже не одне століття люди готують м’ясо в горщиках. Саме такий спосіб приготування дозволяє насолодитися неймовірно смачним м’ясним блюдом.

Для рецепта можна використовувати будь-яке м’ясо і приправи, але свинина краще всього поєднується з кмином, базиліком і шавлією, яловичина – з естрагоном і розмарином, а для баранини ідеально підходить фенхель і орегано.

Інгредієнти:

  • 800 г м’яса;
  • 700 г грибів;
  • дві цибулини;
  • три моркви;
  • сім зубчиків часнику;
  • 200 г сиру;
  • майонез;
  • 500 мл бульйону;
  • зелень, спеції, вершкове масло.

Спосіб приготування:

  • Свинину нарізаємо невеликими кубиками, цибулю, часник і зелень дрібно подрібнюємо, морква шаткуємо на крупній тертці, картоплю ріжемо соломкою, а шампіньйони – скибочками.
  • На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки м’яса до рум’яної скоринки.
  • Окремо пасеруємо цибулю, потім додаємо до нього моркву і гриби, тушкуємо пару хвилин.
  • На дно горщика викладаємо м’ясо і додаємо спеції. Потім розподіляємо овочеву засмажку з грибами, часник, картоплю і знову трохи приправ. Зверху кладемо трохи вершкового масла, приправляємо зеленню, вливаємо бульйон і посипаємо сиром.
  • Готуємо страву в духовці приблизно годину при температурі 180 градусів.

Рецепт приготування у вершковому соусі

М’ясо з грибами у вершковому соусі виходить неймовірно ніжним і дуже смачним.

Для приготування соусу краще взяти жирні вершки, щоб він вийшов густим.

Але щоб блюдо не вийшло занадто жирним, краще використовувати пісні шматки м’яса, наприклад, лопаткову або філейну частину.

Інгредієнти:

  • 400 р свинини;
  • 300 г грибів;
  • склянка вершків;
  • ложка вершкового масла;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • М’якоть свинини нарізаємо невеликими шматочками, обсушуємо і смажимо в розпеченому маслі до красивої рум’яної скоринки.
  • Гриби шаткуємо довільно, відправляємо їх до м’яса і готуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  • У вершки додаємо сіль, перець і трохи мускатного горіха. Все перемішуємо і вливаємо в м’ясо з грибами. Накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Якщо соус виявився недостатньо густим, то візьміть 50 мл води, розведіть в ній трохи крохмалю і до закінчення процесу влийте в сковороду. Як тільки соус закипить, можна знімати блюдо з плити.
Дивіться також:  Яловичина тушкована в мультиварці – 5 смачних рецептів приготування

М’ясо, тушковану в мультиварці з грибами

Є багато рецептів приготування м’яса з грибами в мультиварці, але який би ви не вибрали варіант, страви завжди виходять смачними і апетитними. Готове м’ясо можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості основного до картопляного пюре, макаронів і круп.

Інгредієнти:

  • 700 г м’яса;
  • 300 г грибів;
  • морква;
  • цибуля ріпчаста;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • Для страви можна взяти будь-яке м’ясо, але в цьому рецепті ми будемо використовувати свіжу яловичину. М’ясо нарізаємо середніми шматочками, кладемо в чашу мультиварки, включаємо режим «Випічка» або «Смаження» і обсмажуємо яловичину 15 хвилин. Масло додавати не варто, так як м’ясо виділяє достатньо соку.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби – пластинками, моркву тремо на тертці.
  • До яловичині додаємо цибулю і моркву, обсмажуємо 5 хвилин, потім кладемо гриби і готуємо ще чверть години.
  • Потім заправляємо все спеціями, вливаємо дві склянки води і встановлюємо режим «Випічка» або «Тушкування» на 30 хвилин.

«Гармошка» в духовці

М’ясо «Гармошка» – чудовий вибір для святкового столу. Оригінальне оформлення та неперевершений смак зроблять цей рецепт одним з найулюбленіших у вашому меню.

Основний секрет приготування – це використання цілого відрізу карбонаду і ароматного маринаду для м’яса.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого карбонаду;
  • 200 г грибів;
  • три томата;
  • дві часточки часнику;
  • 200 г сиру;
  • ріпчаста цибуля;
  • майонез, спеції.

Спосіб приготування:

  • На підготовленому карбонаде робимо надрізи, натираємо її спеціями, часником і майонезом.
  • Гриби, цибуля, томати та сир ріжемо так, щоб вони красиво заповнили розрізи.
  • Спочатку запікаємо м’ясо у фользі протягом 1 години при температурі 180°С, потім заготовку розкриваємо і підрум’янюємо «гармошку» ще 15 хвилин.

М’ясо з грибами – ідеальний варіант для сімейного вечері. Такі продукти чудово поєднуються з сиром, сметаною, вершками, овочами та приправами. Для смаження завжди вибирайте тільки молоде м’ясо, а щоб воно залишалося соковитим, нарізайте його гострим ножем.