М’ясо з грибами – 9 рецептів, як приготувати в духовці, мультиварці і на сковороді

М’ясо з грибами – це прекрасне поєднання, завдяки яким можна приготувати найрізноманітніші страви. Їх запікають, смажать або тушкують в духовці. А якщо додати до них та інші інгредієнти, а також ароматні приправи і спеції, то можна створити справжнє гостину, гідне будь-якої страви з ресторанного меню.

М’ясо по-французьки з грибами в духовці

Таке блюдо, як м’ясо по-французьки, користується популярністю вже багато років. Його подають в ресторанах, готують на свята і у звичайні дні.

Для приготування використовують м’ясо молодої телятини і свинини, а от з яловичини готують його вкрай рідко.

Найголовніше, вибрати якісне м’ясо, яке жодного разу не піддавалося заморожуванню.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинної (телячої) вирізки;
  • три цибулини;
  • ½ Кг грибів;
  • ½ Кг твердого сиру;
  • майонез;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо рівними шматочками однакових розмірів і відбиваємо з двох сторін.
  • З грибів можна використовувати печериці або будь-які лісові гриби, їх потрібно порізати на четвертинки або навпіл.
  • Цибулю ріжемо півкільцями. Сир тремо на крупній тертці.
  • У майонез можна додати трохи перцю і подрібнену зелень.
  • Деко змащуємо олією, викладаємо м’ясну основу, просочуємо майонезом, зверху кладемо гриби, потім цибулю, ще трохи соусу і рясно посипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо страву в духовці 40 хвилин при температурі 180°С