Мигдальне молоко — як зробити в домашніх умовах, корисні властивості для організму

Виявляється, цей унікальний дієтичний продукт дуже корисний для організму людини і особливо актуально тримати його під рукою представницям прекрасної статі. Адже мигдальне молоко дозволяє жінці продовжити молодість і завжди дивувати домашніх смачними частуваннями.

Як зробити мигдальне молоко в домашніх умовах?

Самостійно зробити мигдальне молоко можна різними способами. Перший – базовий рецепт — найпростіший. Освоївши його, можна переходити до наступних, більш цікавим та оригінальним.

Базовий рецепт

Склад продуктів: цілий стакан з гіркою мигдалю, 4 таких же склянки фільтрованої дуже холодної води, 1 ч. л. ванільного екстракту, 1 ст. л. рідкого меду.

  • Сирі горішки заливаються звичайною водою (вона повинна повністю покрити продукт) і залишають на всю ніч. Мінімум вони повинні провести в рідині 6-7 годин. Далі рідина зливається з миски — вона не буде використовуватися в подальшому.
  • Мигдаль висипається в чашу блендера і заливається вказаним у рецепті кількістю холодної фільтрованої води.
  • Інгредієнти обробляються на високій швидкості пристрою. Коли не поверхні рідини з’явиться піна, можна додавати мед і ванільний екстракт. Далі перемішування триває ще приблизно півхвилини на мінімальній швидкості.

Отримана маса проціджують через складену в кілька шарів марлю і молоко повністю готове. Утворився макуху можна буде в подальшому використовувати у випічці.

З додаванням шоколаду

Склад продуктів: половина склянки горіхів, 1 ч. л. какао, по щіпці меленого імбиру, кардамону, меленої кориці і мускатного горіха, 2 ст. фільтрованої води.

  • Горіхи заливаються холодною водою на всю ніч.
  • Вранці з них рідина зливається і заливається свіжа вода в кількості, зазначеному в рецепті.
  • Маса відправляється в чашу блендера, в неї додається какао і всі спеції. Замість порошку можна взяти 2 кубика дрібно поламаного гіркого шоколаду.
  • В залежності від потужності пристрою суміш збивається 4-9 хвилин.
  • Готовий напій проціджують.

Зберігати ласощі навіть у холодильнику не довше 3 діб.

Полуничне мигдальне молоко

Склад продуктів: 2 чашки свіжих ягід полуниці, стакан з гіркою мигдалю, 4 склянки очищеної холодної води.

Як приготувати молочко з ніжним ягідним смаком, більш докладно розберемо нижче.

  • Горіхи вимочуються у воді всю ніч, після чого з них зливається рідина.
  • Мигдаль перекладається в чашу блендера. Туди ж заливається свіжа вода і додаються вимиті і очищені від листочків і гілочок ягоди.
  • Інгредієнти збиваються разом 8-9 хвилин на середній швидкості роботи пристрою.

Термін безпечного зберігання такого напою скорочується до 24 годин.

Як зробити з корицею?

Склад продуктів: 250 мл готового мигдального молочка, 1 ч. л. меленої кориці.

  • Напій готується за базовим рецептом.
  • В останню чергу в блендер всипається кориця і збивання триває ще півхвилини.

Готовий напій бажано вживати відразу.