Минтай під маринадом – 7 смачних рецептів в духовці, в мультиварці і на сковороді

У радянські роки особливою популярністю користувалось таке блюдо, як минтай під маринадом. Сьогодні, воно втратило свою актуальність і зовсім даремно, адже саме маринад з цибулі і моркви підкреслює незвичайний смак ніжною риби.

Минтай під маринадом – класичний рецепт на сковороді

Таку рибу, як минтай, завжди можна побачити на прилавках наших магазинів. Правда, багато хто вважають її продуктом другого сорту з-за нейтрального смаку і низької ціни. Насправді, риба багата білком і вітамінами, особливо в її м’язах багато йоду, фосфору і калію. М’ясо минтая ніжне, у ньому практично немає кісток і якщо знати перевірений рецепт, то можна приготувати дуже смачне і корисне блюдо.

Інгредієнти:

  • минтай;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • дві моркви;
  • склянка сметани;
  • ч. л. оцту (7%);
  • два склянки борошна;
  • олія, спеції.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом приготуємо маринад. Для цього на сковороді з соняшниковою олією обсмажуємо півкільцями цибулю, а через кілька хвилин додаємо до нього подрібнену на крупній тертці моркву.
  • Як тільки овочі стануть трохи м’якше, додаємо сіль і цукор за смаком, вливаємо сметану і оцет. Також інгредієнти варто розбавити водою, щоб маринад вийшов соковитим, а не горілим. Тушкуємо 10 – 15 хвилин до повного приготування овочів.
  • Минтая ріжемо шматочками, обвалюємо в борошні, змішаної з сіллю, і обсмажуємо з двох сторін. Щоб м’ясо вийшло ніжним, варто рибу протушкувати під закритою кришкою.
  • В окреме глибоке блюдо викладаємо готову рибу, заливаємо її теплим маринадом і залишаємо на 30 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося.