Минтай смажений на сковороді – 6 рецептів приготування

Одна з найбільш затребуваних риб – минтай. Його м’ясо, нейтральне за смаком, поєднується з багатьма продуктами. Можна приготувати різними способами, але минтай, смажений на сковороді виходить особливо смачною.

Минтай, смажений в борошні на сковороді

Дуже просте, смачне і в той же час корисне блюдо, яке швидко готується.

Інгредієнти:

  • минтай – 450 г філе;
  • сіль;
  • борошно;
  • масло.

Приготування:

  • Промити і просушити рибне філе. Нарізати порційними шматками.
  • Підсолити борошно і обваляти заготовки.
  • У сковороді розігріти олію і покласти підготовлені шматки. Смажити з кожного боку до красивої рум’яної скоринки.

Хрін – відмінний гарнір до риби.

Рецепт приготування з цибулею

Смажений минтай з цибулею в борошні чудово підходить до будь гарнірів і стає чудовим варіантом для вечері. Завдяки доступній ціні, можна готувати кожен день.

Інгредієнти:

  • минтай – тушка;
  • сіль – 0,2 ч. ложки;
  • спеції для риби – щіпка;
  • рослинне масло – 5 ст. ложок;
  • цибуля – 2 шт.;
  • мука – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити і видалити нутрощі. Просушити тушку використовуючи серветки. Нарізати. Шматки повинні бути порційними за розміром. Присипати сіллю і спеціями. Розтерти.
  • Обваляти в борошні. Залити масло в сковорідку і прогріти. Помістити заготовки і смажити до золотистого кольору.
  • Нашаткувати цибулю і додати в сковорідку. Накрити кришкою і потомити чверть години.

В сметанному соусі

Минтай в сметані виходить ніжним і корисним, а завдяки соусу неймовірно смачним. Якщо ви хочете, щоб риба зберегла соковитість, то правильно розморожуйте тушки. Ніколи не заливайте водою і не використовуйте МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Рекомендується поступово розморожувати рибний продукт на повітрі, а краще протягом ночі на полиці холодильника.

Інгредієнти:

  • минтай – 850 м;
  • соняшникова олія – 35 мл;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • вода – 210 мл;
  • цибулина – 1 шт.;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • сметана – 110 мл
Дивіться також:  Риба зубатка – що це за риба? Як смачно приготувати зубатку – 4 рецепта

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Моркву подрібнити за допомогою терки. Змішати з олією. Відправити в сковороду, накрити кришкою і згасити чверть години. Залити сметаною.
  • Влити воду. Підсолити і підсипати перець. Перемішати.
  • Нарізати шматками рибу. Помістити в соус. Додати лаврушку.
  • Накрити сковорідку кришкою і тушкувати півгодини.

Минтай відноситься до сухих сортів риби, яка позбавлена жиру. Тому, щоб отримати в результаті соковите блюдо, використовуйте для приготування сметану пожирніше і не шкодуйте її кількість.

Смажене на сковороді філе минтая

Філе полегшить процес приготування. А їсти рибу, не вибираючи кісточки, набагато приємніше.

Зазвичай продають філе замороженим. Тому при виборі звертайте увагу на глазур, якою покрита риба. Льоду не повинно бути занадто багато.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • філе минтая – 1100 м;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • борошно – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Розморозити рибу. Нарізати. Присипати перцем і сіллю. Перемішати.
  • Помістити в борошно і обваляти.
  • Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити рибні заготовки і прожарити. На поверхні має утворитися красива, смачна скоринка.

В клярі

Цю страву можна вживати не тільки в ресторані, але і приготувати вдома. Минтай в клярі послужить хорошою закускою в звичайний або святковий день.

Якщо філе вкрите товстим шаром льоду, то такий продукт купувати не варто. Через товстий крижаний шар складно зрозуміти, якої якості риба. Як правило, – це вірна ознака того, що філе піддавалося не однократної розморожуванні. Глазур повинна бути тонкою і прозорою.

Інгредієнти:

  • борошно – 210 г;
  • минтай – 550 г філе;
  • оливкова олія;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль;
  • молоко – 160 мл

Приготування:

  • Нарізати на дрібні шматки філе. Підсолити і перемішати.
  • Збити за допомогою віночка яйця. Змішати з молоком і підсолити. Додати борошно. Перемішати віночком.
  • Вмочити філе в отриману суміш. Щоб тісто рівномірно розподілився з усіх боків, використовуйте вилку.
  • Влити олію у сковорідку і смажити з двох боків заготовки.
Дивіться також:  Паста з фаршем — 12 рецептів приготування

Під маринадом з цибулі і моркви

Багато хто з ностальгією згадують життя в радянські часи. А страви, які готували в той період, здаються самими смачними. Пропонуємо приготувати страву популярний в СРСР. Незважаючи на багаторічну історію, воно не втратило популярності і в наші дні.

Інгредієнти:

  • минтай – 950 г;
  • сіль;
  • морквина – 320 г;
  • борошно – 55 г;
  • цибуля – 270 г;
  • вода – 55 мл;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • томатна паста – 210 г;
  • перець – 5 горошин;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • оцет – 140 мл;
  • лаврове листя – 3 аркуша;
  • цукор – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Очистити тушки. Нарізати шматками. Посипати сіллю і перцем. Натерти і відставити на півгодини.
  • Обваляти в борошні. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Прибрати в контейнер.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця відправити на сковорідку. Додати натерту на крупній тертці моркву. Смажити п’ять хвилин. Влити томатну пасту. Потомити п’ять хвилин.
  • Влити воду. Загасити п’ять хвилин. Підсолити і налити оцет. Додати цукор і посипати приправами.
  • Загасити чверть години. Залити отриманим маринадом рибні шматки. Вживати можна в гарячому і охолодженому вигляді.

При виборі минтая звертайте увагу на колір. Риба повинна бути чисто білим, без плям рожевого або жовтуватого відтінку.

Калорійність страви

Страви з минтая підходять для вечері всієї родини. Риба легко засвоюється, і не викликає важкість у шлунку. У смаженому вигляді виходить дуже смачною. А шкода і насиченість готового страви залежить від методу приготування.

Калорійність смаженого минтая з додаванням тільки солі буде становити всього 100 ккал. Можна масло замінити сметаною, тим самим знизивши калорійність. При такому варіанті приготування вона буде дорівнює 71,7 ккал.

Дивіться також:  Стегно індички в духовці – 6 рецептів приготування

Якщо смажити рибу на маслі борошно, то калорійність збільшиться і складе 127 ккал. Якщо ви вирішили приготувати в клярі, то показники будуть ще вище – 145 ккал.

Якщо ви готуєте з додаванням майонезу, яєць та олії, то на сто грамів продукту калорійність складе 260 ккал.