Млинці на кефірі – 10 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Традиційно замішується тісто для млинців на молоці. Проте є не один рецепт тонких з дірочками млинці на кефірі: з содою або дріжджами, молоком або ряжанкою, і навіть окропом. Основна відмінність таких виробів – це злегка кислуватий присмак (зовсім трохи!), який зовсім не псує загального враження від кефірних млинчиків.

Тонкі млинці з дірочками на кефірі – покроковий рецепт

Для простого і швидкого приготування млинчиків з дірочками знадобляться такі продукти:

  • літр кефіру;
  • 0,25 л окропу;
  • борошно вищого сорту (скільки знадобиться);
  • сіль і сода – по ложечці без гірки;
  • кілька ложок (3-4) соняшникової олії;
  • 3 курячих яйця;
  • вершкове масло для промазування готових виробів.

Як готувати:

  • Кефір посолити, додати яйця і добре розмішати.
  • Трохи підігріти, щоб вийшла досить тепла маса.
  • Помішуючи, насипати борошно. Повинна вийти трохи густа, як оладки, маса.
  • Соду, всипати в окріп, швидко перемішати, а потім влити в масу.
  • Вмішати масло.

Якщо тісто виходить дуже рідким, то необхідно додавати трішки борошна. Якщо ж навпаки – густим, то його потрібно розбавити кефіром.

Розжарити сковорідку, обмазати олією або салом. Обсмажувати з двох сторін до підрум’янення. Гарячі млинці обмазати вершковим або топленим маслом і начинити.

Трохи інакше роблять солодкі вироби.

При цьому на 2 склянки кисломолочного продукту береться:

  • 1-2 склянки борошна;
  • 2 яєчка;
  • 250 мл окропу;
  • кілька ложок цукрового піску (в залежності від смаку);
  • 4 ложки соняшникової олії;
  • третина ложечки соди;
  • трохи ванілі.

Рецепт приготування по кроках:

  • Змішати яйця з ваніллю і цукром, збити.
  • Вмішати кисломолочний продукт.
  • Постійно розмішуючи, висипати невеликими частинами борошно.
  • Влити суміш соди і окропу.
  • Залишити настоюватися на 7-8 хвилин.
  • Вмішати рослинне масло.

Млинці повинні бути дуже м’якими і ажурними. В них загортають будь-яку начинку, але краще в невеликій кількості. Адже вироби виходять більш крихкими, ніж їхні прісні аналоги, тому можуть розірватися в процесі.