Млинці на кефірі з окропом – 4 смачні рецепти

Більшість людей просто обожнює млинці, тим більше, в них можна загорнути різні начинки. Сьогодні ми розглянемо кілька рецептів млинців на кефірі з окропом.

Тонкі млинці на кефірі з окропом (в дірочку)

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 л (жирність не більше 2,5 %, це обов’язково);
  • Окріп – 0,25 л;
  • Яйця – 3 штуки (якщо великі – то досить і двох);
  • Борошно – 0,5 кг;
  • Цукор – 4 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • Сода – ½ ч. ложки;
  • Сіль – 2 щіпки.

Приготування:

  • Візьміть велику миску, в якій зручно буде замішувати тісто і вбийте в неї яйця. Гарненько збийте їх за допомогою виделки або віночка. Якщо є можливість – скористайтеся міксером, це значно прискорить процес.
  • Додайте до яєць цукор, а потім сіль. Знову все змішайте.
  • У невелику каструльку влити кефір і поставте її на невеликий вогонь. Досить буде декількох хвилин, щоб кефір нагрівся.
  • Теплий (не гарячий) кефір додайте до яєць. Збийте вінчиком тісто до однорідної маси.
  • Просійте борошно і додайте її до тесту. Міксером все ретельно збийте. Борошно краще додавати невеликими порціями, щоб не утворювалися грудочки. Наприклад, спочатку всипте в тісто лише півсклянки борошна, все розмішайте, потім ще півсклянки, і так до тих пір, поки ви не кинете все 2 склянки. Тісто має бути однорідним, тому не лінуйтеся. Інакше, тонких млинчиків не вийде, це один з найбільш складних етапів.
  • Маса буде густоватой (як на оладки), тому додамо в тісто кип’ячену воду. Спочатку потрібно налити в склянку крутий окріп і додати в нього соду, вона повинна повністю розчинитися у воді.
  • Додавайте воду в тісто тонкою цівкою, постійно помішуючи.
  • Налийте в тісто трохи рослинного масла (близько 4 ложок) і знову все збийте. Надішліть тісто настоятися 30 хвилин. Нехай воно відпочиває при кімнатній температурі.
  • Коли тісто буде готове, ставте сковорідку на газ. Обов’язково її добре розігрійте, інакше млинці будуть недожаренными і без дірочок. Багато господинь допускають цю помилку, і перші млинці доводиться викидати.
  • Налийте на сковороду трохи олії, почекайте, поки вона нагріється, і тільки потім вливайте тісто.
  • Візьміть ополоник і наберіть в нього тісто, його має бути небагато – десь половина ополоника.
  • Влийте тісто на середину сковороди і прокручивающими рухами розподіліть тісто по всій поверхні.
  • Коли млинець з одного боку придбав золотисту скоринку – його можна перевертати. Ступінь прожарювання вибирайте самі, так як одні люблять хрусткі млинці, а інші – м’які млинці.
  • Ажурні млинці на кефірі з окропом готові. Млинці кладіть на тарілку і змащуйте маслом або просто кожен млинець, перед вживанням, занурюйте в солодку начинку.
Дивіться також:  Бананові млинці – 7 рецептів приготування

Шоколадні млинці на кефірі з окропом

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,25 л;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Кефір – 0,25 л;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Какао – 3-4 ст. ложки (можна замінити плитковим шоколадом);
  • Кип’ячена вода – 0,5 склянки;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Цукор – 2-3 ст. ложки;
  • Розпушувач – 1 ст. ложка;
  • Борошно – 0,5 кг.

Приготування:

  • Закип’ятіть молоко і дайте йому повністю охолонути.
  • У невеликій мисочці з’єднайте разом какао і цукор. Додайте вершкове масло і залийте всі ці компоненти окропом. Все дуже ретельно перемішати з допомогою міксера.
  • Додайте до маси холодне молоко і знову все збийте міксером.
  • У велику миску влийте підігрітий кефір, змішайте його з яйцями.
  • Додайте до кефіру трохи солі і знову все збийте. Сіль в рецепті необхідна, так як вона розкриває цукор.
  • Влийте в тісто шоколадну масу.
  • Просійте борошно і додайте її до тесту, постійно помішуючи. Додайте до тесту розпушувач і знову все акуратно збийте, щоб тісто не було грудочок.
  • Готове тісто залиште відпочити, не менше, ніж на 20 хвилин.
  • Перед приготуванням ще раз ретельно збийте тісто.
  • Змастіть маслом розпечену сковороду. Це досить зробити лише раз і перед наступними млинцями сковороду змащувати не доведеться.
  • Вливайте тесту на дуже гарячу сковороду і стежте, щоб млинці не підгоріли, так як тісто дуже тонка.
  • З кожної сторони блін повинен запікатися близько хвилини.
  • Готові тонкі млинці на кефірі з окропом потрібно подавати зі сметаною або з вершками.

Шоколадні млинці можуть вийти набагато красивіше. Якщо ви намалюєте на них візерунки. Для цього, зробіть тісто без додавання какао і потім відлийте близько третини готового тіста і додайте 3 столових ложки какао.

Дивіться також:  Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування

Потім на сковороду вливайте звичайне тісто і швидко набирайте ложкою шоколадну масу і малюйте кола або смужки. Або ви можете написати на кожному виробі імена членів своєї родини або гостей. Втім, тут вже включиться фантазія, і млинці вийдуть дуже оригінальні і барвисті.

Заварні млинці на кефірі без яєць

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,4 л;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Масло (олія) – 2 ст. ложки;
  • Кип’ячена вода – 0,2 л;
  • Цукор – 1 ст. ложки;
  • Борошно – 0,25 кг;
  • Сода – 2 щіпки.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте всі інгредієнти, щоб кожен продукт мав кімнатну температуру. Таким чином, інгредієнти будуть краще з’єднуватися.
  • Підігрійте трохи кефір і влийте його в велику миску (далі ми будемо в ній замішувати тісто).
  • Додайте до кефіру сіль і соду, всипте цукор. Все ретельно перемішайте.
  • Поступово вводите борошно (попередньо просіяне). Постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
  • Тонкою цівкою влийте до тесту окріп.
  • Останнім компонентом буде масло. Вливайте його і ще раз все збийте міксером.
  • Добре розігрійте млинцеву сковороду на великому вогні. Вона повинна бути дуже гарячою, тому навіть якщо ви впевнені, що розпечена сковорода, дайте їй нагрітися ще кілька хвилин.
  • Вливайте тісто на сковороду. Це можна зробити за допомогою пляшки, тоді не буде разбрызганных крапель, і млинці вийдуть рівні.
  • Коли краї виробу придбають золотистий відтінок – перевертайте млинець, в цьому вам допоможе лопатка.
  • Заварні млинці на кефірі і на окропі готові. Можете подавати їх будь-якими начинками

В такі млинці можна загортати не тільки солодкі інгредієнти, але і м’ясні. Наприклад, можете зробити з них печінковий торт. Для цього спечіть млинці, викладайте їх один на один, промазавши між ними печінкової начинкою з зеленню. Щоб блюдо не вийшло сухим, промажте кожен млинець майонезом або сметаною.

Млинці з сирною начинкою (готуємо в духовці)

Буває, що сир вже кілька днів лежить в холодильнику, тоді, його небажано вживати у свіжому вигляді. В такому разі, цей продукт потрібно піддати тепловій обробці. Вихід з цієї ситуації – солодкі сирні млинці.

Дивіться також:  Рецепт млинців з борошна для млинців

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,2 кг;
  • Кип’ячена вода – 0,2 л;
  • Кефір – 0,2 л;
  • Сир – 0,2 кг;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Сметана – 3 ст. ложки;
  • Сода – на кінчику ножа;
  • Масло – для смаження;
  • Цукор – 3-5 ст. ложок;
  • Сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • У велику миску налийте кефір і погасите в ньому соду.
  • До кефіру додати сіль і ложку цукру, все ретельно перемішайте.
  • Влийте окріп до тесту і вбийте в суміш 1 яйце. Гаряча вода швидко охолоне за рахунок інших холодних компонентів (кефір, цукор тощо), тому не бійтеся, що яйце може зваритися.
  • Всипте до тесту борошно. Додавайте її невеликими порціями і збивайте повільно, щоб уникнути появи грудочок. Якщо ви будете це робити з допомогою міксера, то просто поставте найменшу швидкість. Тісто готове, можна приступати до обсмажуванню млинчиків.
  • На розпечену сковороду налийте олію і рівномірно розподіліть його по всій поверхні, з допомогою силіконової пензлика.
  • Ополоником викладайте тісто на середину сковороди і проворачивающими рухами розподіліть тісто по всій поверхні.
  • Обсмажте млинці з обох боків до золотистої скоринки.
  • Тепер займемося приготуванням начинки. Увімкніть духовку на 180 градусів, щоб до моменту випікання вона вже була в розігрітому стані.
  • Сир перетріть разом з 2-3 ложками цукру.
  • В окрему миску розбийте яйце і збийте його.
  • Додайте яйце до сиру, все змішайте. Базова начинка готова. Але можна додати ще фруктів. Наприклад, можна додати до сиру банан, курагу, родзинки або горішки. Загалом, додавайте солодощі за смаком.
  • В кожен млинець загорніть начинку. Їх можна згортати конвертами, трубочками або конусом.
  • Змастіть маргарином деко (або маслом) і викладайте на нього згорнуті млинці. Зверху промажте їх маслом або збитим яйцем.
  • Надсилайте форму в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
  • Десерт готовий. Запрошуйте всіх до столу, приємного апетиту.

Ось ми й розглянули кілька рецептів смачних млинців. Сподіваємося, у вас вийде приготувати цю смакоту і пригостити нею своїх близьких.