Млинці на кислому молоці, покроковий рецепт з фото

Масниця є справжнім блинным святом, і випікають у це свято млинці ще з язичницьких часів. Початок весни вважали до цього свята, а не з 1 березня. У ці святкові дні сонце яскравіше світить, краще гріє і його символом і є золотистий блін. У ці дні пригощаються різноманітними видами млинців: пшеничними, манними, гречаними та житніми. Для випікання млинців можна використовувати кисле молоко, свіже молоко, кефір, мінералку.

Готуємо Млинці на кислому молоці

Якщо ви виявили, що молоко в холодильнику скисло, не турбуйтеся. З нього виходити чудові млинці. Особливо вони припадуть до душі тим, хто не особливо любить солодке, тому що в них присутня кисло-солодкий смак. Млинці виходять дуже ніжні й ароматні. Вони досить пластичні, тому фарширувати їх дуже легко. Деякі люди вважають млинці на кислому молоці смачніше інших, а багато порівнюють їх за смаком з звичайними оладками. Ви можете самі спробувати їх приготувати і визначитися зі своєю думкою.
Млинці на прокисшем молоці є дуже смачним і апетитним стравою. Багато господинь для млинчиків використовують виключно свіже молоко, і навіть не знають, що з кислого молока вони виходять не менш смачними. При жаркій погоді молоко швидко прокисає, і використовувати його можна лише для випікання млинців.
Для приготування смачних, повітряних, золотистих млинців потрібно використовувати деякі секрети. Самим головним інгредієнтом є кисле молоко. Кисле молоко не повинно бути кислим. Воно повинно бути тільки що скисшим, а не испортившимся. Для смачних млинців найкраще підійде натуральне сільське молоко. Для того, щоб молоко скисло прокип’ятіть його, потім остудіть до 37 градусів, додайте в нього трохи сметани або натурального йогурту. Після цього молоко потрібно залишити, і за короткий час воно скисне.

Дивіться також:  Млинці на воді

Рецепт смачних млинців на кислому молоці

Для випікання тонких, золотистих, повітряних млинців не треба так вже й багато зусиль. Наприклад, з допомогою додавання цукрового порошку можна надавати млинців рум’яні боки. Чим більше кількість цукрового порошку в тесті, тим рум’яніша виходять млинці. Однак не варто перестаратися з цукровим порошком, т. к. млинці можуть підгоряти. Якщо млинці мають коричневий відтінок, але не пропікаються і розриваються, то може бути тут інша проблема. Може бути тісто дуже рідке. Щоб це виправити, потрібно додати в тісто ще борошна. Її має бути достатньо, але не надмірно. Тісто має бути як густа сметана. Якщо ви хочете спекти товсті млинці, то робіть тісто більш густим. Якщо вам необхідно позбутися від густоти, то додайте до неї невелику кількість кислого молока.
Готувати млинці на скисшем молоці потрібно обов’язково зі свіжих яєць, попередньо гарненько їх збивши. Сода гаситься за допомогою розведеної лимонної кислоти чи оцту в окремій ємності, і додається вона строго перед борошном. Для випікання млинців найкраще використовувати млинцеву сковорідку. Зберігати її потрібно в окремому місці, мити її не потрібно і готувати на ній тільки млинці. Вживати млинці краще всього в гарячому вигляді, так вони будуть набагато смачніше. Користуючись цими порадами, ви приготуєте відмінні млинці на прокисшем молоці.

Ще один смачний рецепт цих млинчиків

Час приготування: 30 хвилин.
Кількість порцій: близько 20 шт. млинчиків.

Склад продуктів для млинчиків на кислому молоці:

  • 1. Кисле молоко – один літр.
  • 2. Кілька курячих яєць.
  • 3. Цукровий порошок за смаком.
  • 4. Соняшникову олію – 5 їдалень ложок.
  • 5. Половина чайної ложки соди.
  • 6. Трохи лимонної кислоти або оцту.
  • 7. Борошно – кілька столових ложок.
  • 8. Сіль за смаком.
Дивіться також:  Млинці з м’ясом – 7 рецептів млинців, фаршированих м’ясом

Приготування млинців на кислому молоці

  • Для початку потрібно розбити яйця в глибокій посудині, додати до них цукровий порошок і трохи посолити.
  • Потім їх потрібно збити блендером або міксером. Залийте яйця кислим молоком і перемішайте.
  • Соду потрібно погасити з допомогою оцту або лимонної кислоти в окремій ємності.
  • Потім вона додається в тісто і вміст посудини перемішується.
  • Мука повинна бути попередньо просіяна з допомогою сита.
  • Її слід повільно додавати, постійно перемішувати для уникнення грудочок.
  • Для тонких млинчиків тісто потрібно зробити рідке.
  • Якщо ви плануєте пекти млинці товстіший, то додайте в тісто ще борошна.
  • В кінці додається рослинне масло і все знову перемішується.
  • Для усунення густоти тесту можна розбавити його окропом.
  • Так, за допомогою цього млинців можна надати пористості.
  • Тісто має настоятися півгодини перед випіканням млинців.

Млинці на кислому молоці можна вживати самостійно, а можна додавати до них начинку. Ласуни можуть їх їсти з джемом, варенням, медом, сиром. А для любителів солоного, млинці можна нафарширувати лососем, ікрою, курячим філе та іншими начинками.