Млинці на крохмалі | Рецепт з Фото

Ви любите захоплені відгуки гостей і домочадців про ваших видатних кулінарних здібностях? Якщо так, я розкрию вам маленький секрет, який забезпечить вам незмінний тріумф на кухні. Вас будуть не тільки просити приготувати теж саме «на біс». Ваш успіх надовго залишиться в пам’яті тих, хто сидів за вашим столом.

Тонкі млинці – це традиційна російська їжа. Вони користуються незмінною популярністю і можуть бути як основним блюдом, так і десертом. Вони дешеві і прості у приготуванні. Але тільки при одному «але»: якщо ви вмієте робити їх ажурними і тонкими як пергамент. Думаєте це складно? Аж ніяк! Додавання в тісто такого інгредієнта як крохмаль і є наш маленький секрет «на мільйон».

Який крохмаль використовувати?

Картопляний, кукурудзяний або рисовий. Вони доступні практично в кожному магазині і коштують зовсім недорого.

Рецепт млинців на крохмалі

Час приготування: 25-30 хвилин.

Кількість порцій: 4.

Для млинців на крохмалі рецепт дуже простий:

  • 4 столових ложки пшеничного борошна з гіркою;
  • 4 столові ложки крохмалю, без гірки;
  • ½ Літра молока (коров’ячого або козячого);
  • 3 курячих яйця;
  • щіпка солі;
  • чайна ложка цукру-піску;
  • ½ Чайної ложки лимонного соку;
  • 1 чайна ложка рослинної олії.

Як посмажити тонкі млинці на крохмалі?

Існує тільки одна особливість приготування таких млинців. Оскільки крохмаль дуже швидко осідає, необхідно перемішувати тісто перед випічкою кожного млинця.

В іншому дійте як завжди:

  • дайте готовому тісту настоятися мінімум 10 хвилин, щоб в ньому утворилася клейковина;
  • у цей час добре прогрійте чавунну млинцеву сковороду на середньому вогні;
  • добре змастіть поверхню сковороди кулінарним жиром/рослинним маслом без запаху і яскраво вираженого смаку;
  • для перевертання млинців використовуйте млинцеву лопатку шириною близько 3 сантиметрів.
Дивіться також:  Чому рвуться млинці, і як це виправити

Як це працює

Замішуючи тісто на пшеничному борошні, ми створюємо умови для утворення в ньому так званих глютеновых ниток (інші терміни: глютен або клейковина). Це – сполуки, які складають «каркас» наших майбутніх млинців.

Тісто, в якому багато глютену, на смак виявляється кілька «гумовим» і важким. Якщо додати менше борошна, ми отримаємо рвуться млинці, які неможливо перевернути. Збільшуючи в тесті кількість яєць, ми доб’ємося більш міцної структури виробу. Проте на смак вони будуть нагадувати омлет.

Додавання крохмалю в борошно дозволяє:

  • знизити кількість клейковини в тісті;
  • отримати міцні млинці, оскільки при нагріванні крохмаль загущает рідкі середовища.

Більш того, млинці з крохмалем на молоці виходять дуже смачними, тонкими, ажурними і дуже ніжними.

Приємного апетиту!