Млинці на молоці – 7 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Млинці – це завжди свято. Коли вони готуються, в будинку відчувається особлива атмосфера радості, гарного настрою, затишку. Млинці на Масницю – символ сонячного світла і весняного натхнення. Кожна господиня повинна мати в кулінарній книзі свій рецепт тонких млинців на молоці з дірочками.

Млинці на молоці з дірочками — класичний рецепт

Щоб приготувати смачні солодкі млинці з дірочками, необхідно замісити тісто, взяти краще коров’яче молоко і вибрати якісну сковорідку.

Склад:

  • молоко коров’яче – 460 мл;
  • борошно – 230 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • сода – 0,7 чайної ложки;
  • цукор – 2,5 столові ложки;
  • лляне масло – 45 мл;
  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Етапи приготування:

  • Підігріти молоко в сотейнику.
  • Додавши яйця, цукор, сіль, акуратно збити отриману суміш. Для збивання краще підійде міксер або блендер.
  • В отриману масу всипати борошно, соду. Влити лляне масло. Все збити до однорідної суміші. Поставити тісто настоюватися 16-18 хвилин.
  • Розжарити сковороду, збризнути маслом і обережно рівномірно налити тісто. Млинці не повинні вийти товстими.
  • Обсмажити до золотистого відтінку.

Подавати частування на великому блюді, в центрі якого слід помістити розетку з подрібненими ягодами або фруктами.

Заварні тонкі і солодкі млинці на молоці

Заварні млинці – знахідка для господинь. Пишна ароматна текстура сподобається всім членам сім’ї.



Склад:

  • молоко – 520 мл;
  • окріп – 220 мл;
  • борошно – 320 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 2,5 столових ложок;
  • сіль – за смаком;
  • сода – 1,5 щіпки;
  • оливкова олія – 23 мл

Етапи приготування:

  • Об’єднати яйця з цукровим піском, молоком, сіллю з допомогою блендера.
  • Закип’ятити воду і вилити киплячу рідину в чашу до збитим інгредієнтів.
  • Насипати борошно, розмішати. З’єднати масло з содою. Рідка основа – гарант тоненьких і невагомих млинчиків. Для отримання необхідної консистенції у тісто можна влити трохи води. Поставити суміш настоятися на 13-16 хвилин.
  • На розпечену сковорідку бризнути масла, влити тісто. Смажити млинець, акуратно перевертаючи лопаткою.

Заварні млинці слід подавати до столу теплими, доповнюючи вареним згущеним молоком або брусничним джемом.

Зробити млинці на кислому молоці — покроковий рецепт

Млинці вразять вишуканим смаком і чудовим ароматом випічки. Їх полюблять дорослі і малята. Це блюдо стане центральною стравою на дитячому святі.

Склад:

  • молоко кисле – 615 мл;
  • борошно – 325 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • оливкова олія – 4,5 столових ложок.

Етапи приготування:

  • Яйця, цукровий пісок, сіль розмішати з допомогою блендера.
  • Влити кисле молоко.
  • Борошно підсипати повільно, безперервно помішуючи, уникаючи формування грудок. Влити олію.
  • Змастити сковорідку олією, розжарити. Налити тісто, приступити до випікання, не забуваючи вчасно перевертати, щоб млинці не підгоріли.

Страву подають із фруктовим пюре або кремоподібним сиром. Можна доповнити блюдо чорницею або часточками яблук.

Рецепт тонких млинців на молоці з дірочками без додавання яєць

Млинці вразять всіх хрусткими краями і тонкою текстурою. Щоб страва порадувало жовтим відтінком, в тісто рекомендується всипати куркуму.

Склад:

  • молоко – 970 мл;
  • борошно – 430 г;
  • сода – щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • лляне масло – 2,5 столові ложки;
  • масло вершкове – 62 р.

Етапи приготування:

  • Розмішати 450 мл молока з цукровим піском, сіллю, содою. Всипати в миску борошно, безперервно помішуючи ложкою. Суміш повинна бути кашкоподібної консистенції.
  • Влити в тісто олію.
  • Молоко необхідно прокип’ятити, влити в чашу.
  • Вершкове масло розтопити на сковорідці, де будуть випікатися млинці. Влити його в чашу.
  • Налити тісто на сковороду і випікати 1-2 хвилини з кожного боку.

Готові вироби сформувати куточком. Подавати з квітковим гречаним медом.

Загрузка...

Дріжджові ажурні млинці на молоці

Млинці відрізняються своїм незвичайним мереживним виглядом. Виходять вони такі красиві і смачні завдяки додаванню дріжджів в тісто.

Склад:

  • молоко – 900 мл;
  • борошно – 480 м;
  • сухі дріжджі – 12 м;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 3,5 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • рослинне масло – 43 мл.

Етапи приготування:

  • Підігріти частина молока, налити в чашку з дріжджами. Всипати сіль, цукровий пісок, збити. Залишити в теплому приміщенні, щоб дріжджові бактерії активізувалися, і маса стала пузиритися і збільшуватися в об’ємі.
  • Інше молоко підігріти і вилити в посудину з борошном, розмішати, щоб не утворювалися злиплі грудки. Покласти в чашу яйця, цукровий пісок, олія, дріжджі. Замісити й забрати в тепле місце до підняття тесту.
  • Через 25-30 хвилин об’єм тіста збільшиться в кілька разів. Обім’яти його для осідання і залишити. Повторити 4 рази.
  • Промазати сковорідку олією, розжарити і рівномірно налити тісто. При випіканні в млинці повинні з’являтися дірочки.

Такими красивими ажурними виробами можна прикрасити будь-який святковий стіл. Подавати краще з червоною ікрою. Це додасть настрій, а смак буде просто чудовий.

Незвичайний і швидкий спосіб приготування млинців в пляшці

Приготувати млинці на молоці у пляшці – це своєрідний і незвичайний спосіб, що практикується останнім часом. Зробивши тісто в бутлі, вам не потрібно мити багато посуду. Смажити млинці буде зручно, не проллється ні однієї крапельки тесту.

Склад:

  • борошно – 190 г;
  • молоко – 620 мл;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 3,5 столові ложки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • оливкова олія – 2 столові ложки.

Етапи приготування:

  • Взяти пластмасову порожню пляшку. Вона повинна бути сухою! Міцно закріпити на ній пластикову воронку. Важливо простежити, щоб воронка щільно прилягала до шийки пляшки.
  • Помістити в бутель яйця, сіль, цукор. Сильно струснути, перевертаючи ємність.
  • Насипати борошно, влити олію.
  • Підігріти і влити молоко. Потрясти тару, щоб не утворилися грудки.
  • Розігріти сковорідку з олією і налити необхідну кількість тіста. Приступити до випікання, вчасно перевертаючи блін лопаткою.

Не обов’язково дожаривать все за один раз, адже пляшку можна помістити в прохолодне місце і зробити собі гарячі млинці на наступний день.

Приготувати млинці на топленому молоці

Пряжене молоко надає млинців легкість, легкість, неповторний смак. Здобне блюдо приведе в захват навіть розбірливого дитини.

Склад:

  • молоко топлене – 540 мл;
  • борошно – 210 г;
  • цукор – 2,5 столові ложки;
  • сода – щіпка;
  • яйця – 2 штуки;
  • лляне масло – 2 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Етапи приготування:

  • У блендері змішати яйця з цукром. Важливо стежити, щоб маса вийшла однорідною і кремоподібній.
  • Закип’ятити пряжене молоко, опустивши туди збиті яйця, сіль, соду. Акуратно всипати борошно, безперервно перемішуючи близько 6 хвилин. Важливо не допустити утворення грудок з борошна. Додати лляне масло.
  • Акуратно налити тісто на заздалегідь розігріту сковорідку. Пекти до золотистого відтінку на обох сторонах млинця.

Ароматне блюдо дуже порадує домашніх і гостей своїм смаком. До столу такі млинці рекомендується подавати з варенням з малини, вишні або чорної смородини.

Млинці – це блюдо, яке завжди принесе в дім свято та чудовий настрій. Їх можна готувати в будь-який час, не тільки на Масляну, адже піч їх дуже просто і швидко. А діти з радістю будуть їсти на сніданок солодкі і тонкі млинці на молоці з різними цікавими начинками.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...