Млинці на молоці — 7 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Млинці – це завжди свято. Коли вони готуються, в будинку відчувається особлива атмосфера радості, гарного настрою, затишку. Млинці на Масницю – символ сонячного світла і весняного натхнення. Кожна господиня повинна мати в кулінарній книзі свій рецепт тонких млинців на молоці з дірочками.

Млинці на молоці з дірочками — класичний рецепт

Щоб приготувати смачні солодкі млинці з дірочками, необхідно замісити тісто, взяти краще коров’яче молоко і вибрати якісну сковорідку.

Склад:

  • молоко коров’яче – 460 мл;
  • борошно – 230 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • сода – 0,7 чайної ложки;
  • цукор – 2,5 столові ложки;
  • лляне масло – 45 мл;
  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Етапи приготування:

  • Підігріти молоко в сотейнику.
  • Додавши яйця, цукор, сіль, акуратно збити отриману суміш. Для збивання краще підійде міксер або блендер.
  • В отриману масу всипати борошно, соду. Влити лляне масло. Все збити до однорідної суміші. Поставити тісто настоюватися 16-18 хвилин.
  • Розжарити сковороду, збризнути маслом і обережно рівномірно налити тісто. Млинці не повинні вийти товстими.
  • Обсмажити до золотистого відтінку.
  • Подавати частування на великому блюді, в центрі якого слід помістити розетку з подрібненими ягодами або фруктами.

    Загрузка...

    Заварні тонкі і солодкі млинці на молоці

    Заварні млинці – знахідка для господинь. Пишна ароматна текстура сподобається всім членам сім’ї.



    Склад:

    • молоко – 520 мл;
    • окріп – 220 мл;
    • борошно – 320 г;
    • яйця – 3 штуки;
    • цукор – 2,5 столових ложок;
    • сіль – за смаком;
    • сода – 1,5 щіпки;
    • оливкова олія – 23 мл

    Етапи приготування:

  • Об’єднати яйця з цукровим піском, молоком, сіллю з допомогою блендера.
  • Закип’ятити воду і вилити киплячу рідину в чашу до збитим інгредієнтів.
  • Насипати борошно, розмішати. З’єднати масло з содою. Рідка основа – гарант тоненьких і невагомих млинчиків. Для отримання необхідної консистенції у тісто можна влити трохи води. Поставити суміш настоятися на 13-16 хвилин.
  • На розпечену сковорідку бризнути масла, влити тісто. Смажити млинець, акуратно перевертаючи лопаткою.
  • Спробуйте також:  Що приготувати на день народження дитини?

    Заварні млинці слід подавати до столу теплими, доповнюючи вареним згущеним молоком або брусничним джемом.

    Зробити млинці на кислому молоці — покроковий рецепт

    Млинці вразять вишуканим смаком і чудовим ароматом випічки. Їх полюблять дорослі і малята. Це блюдо стане центральною стравою на дитячому святі.

    Склад:

    • молоко кисле – 615 мл;
    • борошно – 325 г;
    • яйця – 2 штуки;
    • сіль – щіпка;
    • цукор – 4 столові ложки;
    • оливкова олія – 4,5 столових ложок.

    Етапи приготування:

  • Яйця, цукровий пісок, сіль розмішати з допомогою блендера.
  • Влити кисле молоко.
  • Борошно підсипати повільно, безперервно помішуючи, уникаючи формування грудок. Влити олію.
  • Змастити сковорідку олією, розжарити. Налити тісто, приступити до випікання, не забуваючи вчасно перевертати, щоб млинці не підгоріли.
  • Страву подають із фруктовим пюре або кремоподібним сиром. Можна доповнити блюдо чорницею або часточками яблук.

    Рецепт тонких млинців на молоці з дірочками без додавання яєць

    Млинці вразять всіх хрусткими краями і тонкою текстурою. Щоб страва порадувало жовтим відтінком, в тісто рекомендується всипати куркуму.

    Склад:

    • молоко – 970 мл;
    • борошно – 430 г;
    • сода – щіпка;
    • сіль – за смаком;
    • цукор – 3 столові ложки;
    • лляне масло – 2,5 столові ложки;
    • масло вершкове – 62 р.

    Етапи приготування:

  • Розмішати 450 мл молока з цукровим піском, сіллю, содою. Всипати в миску борошно, безперервно помішуючи ложкою. Суміш повинна бути кашкоподібної консистенції.
  • Влити в тісто олію.
  • Молоко необхідно прокип’ятити, влити в чашу.
  • Вершкове масло розтопити на сковорідці, де будуть випікатися млинці. Влити його в чашу.
  • Налити тісто на сковороду і випікати 1-2 хвилини з кожного боку.
  • Готові вироби сформувати куточком. Подавати з квітковим гречаним медом.

    Дріжджові ажурні млинці на молоці

    Млинці відрізняються своїм незвичайним мереживним виглядом. Виходять вони такі красиві і смачні завдяки додаванню дріжджів в тісто.

    Спробуйте також:  Млинці на кефірі з окропом - 4 смачні рецепти

    Склад:

    • молоко – 900 мл;
    • борошно – 480 м;
    • сухі дріжджі – 12 м;
    • яйце – 2 штуки;
    • цукор – 3,5 столові ложки;
    • сіль – 0,5 чайної ложки;
    • рослинне масло – 43 мл.

    Етапи приготування:

  • Підігріти частина молока, налити в чашку з дріжджами. Всипати сіль, цукровий пісок, збити. Залишити в теплому приміщенні, щоб дріжджові бактерії активізувалися, і маса стала пузиритися і збільшуватися в об’ємі.
  • Інше молоко підігріти і вилити в посудину з борошном, розмішати, щоб не утворювалися злиплі грудки. Покласти в чашу яйця, цукровий пісок, олія, дріжджі. Замісити й забрати в тепле місце до підняття тесту.
  • Через 25-30 хвилин об’єм тіста збільшиться в кілька разів. Обім’яти його для осідання і залишити. Повторити 4 рази.
  • Промазати сковорідку олією, розжарити і рівномірно налити тісто. При випіканні в млинці повинні з’являтися дірочки.
  • Такими красивими ажурними виробами можна прикрасити будь-який святковий стіл. Подавати краще з червоною ікрою. Це додасть настрій, а смак буде просто чудовий.

    Незвичайний і швидкий спосіб приготування млинців в пляшці

    Приготувати млинці на молоці у пляшці – це своєрідний і незвичайний спосіб, що практикується останнім часом. Зробивши тісто в бутлі, вам не потрібно мити багато посуду. Смажити млинці буде зручно, не проллється ні однієї крапельки тесту.

    Склад:

    • борошно – 190 г;
    • молоко – 620 мл;
    • яйце – 2 штуки;
    • цукор – 3,5 столові ложки;
    • сіль – 1 щіпка;
    • оливкова олія – 2 столові ложки.

    Етапи приготування:

  • Взяти пластмасову порожню пляшку. Вона повинна бути сухою! Міцно закріпити на ній пластикову воронку. Важливо простежити, щоб воронка щільно прилягала до шийки пляшки.
  • Помістити в бутель яйця, сіль, цукор. Сильно струснути, перевертаючи ємність.
  • Насипати борошно, влити олію.
  • Підігріти і влити молоко. Потрясти тару, щоб не утворилися грудки.
  • Розігріти сковорідку з олією і налити необхідну кількість тіста. Приступити до випікання, вчасно перевертаючи блін лопаткою.
  • Спробуйте також:  Шарлотка на кефірі - 7 рецептів

    Не обов’язково дожаривать все за один раз, адже пляшку можна помістити в прохолодне місце і зробити собі гарячі млинці на наступний день.

    Приготувати млинці на топленому молоці

    Пряжене молоко надає млинців легкість, легкість, неповторний смак. Здобне блюдо приведе в захват навіть розбірливого дитини.

    Склад:

    • молоко топлене – 540 мл;
    • борошно – 210 г;
    • цукор – 2,5 столові ложки;
    • сода – щіпка;
    • яйця – 2 штуки;
    • лляне масло – 2 столові ложки;
    • сіль – 0,5 чайної ложки.

    Етапи приготування:

  • У блендері змішати яйця з цукром. Важливо стежити, щоб маса вийшла однорідною і кремоподібній.
  • Закип’ятити пряжене молоко, опустивши туди збиті яйця, сіль, соду. Акуратно всипати борошно, безперервно перемішуючи близько 6 хвилин. Важливо не допустити утворення грудок з борошна. Додати лляне масло.
  • Акуратно налити тісто на заздалегідь розігріту сковорідку. Пекти до золотистого відтінку на обох сторонах млинця.
  • Ароматне блюдо дуже порадує домашніх і гостей своїм смаком. До столу такі млинці рекомендується подавати з варенням з малини, вишні або чорної смородини.

    Млинці – це блюдо, яке завжди принесе в дім свято та чудовий настрій. Їх можна готувати в будь-який час, не тільки на Масляну, адже піч їх дуже просто і швидко. А діти з радістю будуть їсти на сніданок солодкі і тонкі млинці на молоці з різними цікавими начинками.

    Загрузка...