Млинці на ряжанці – 7 рецептів приготування

Млинці на ряжанці – універсальне блюдо: вони ситні і поживні, а готуються дуже швидко і з мінімального набору продуктів, який є в кожному будинку. Їх можна їсти як десерт, присмачивши медом, варенням чи сметаною, а можна як повноцінний прийом їжі, якщо додати до них улюблену начинку. Одним словом, пекти млинці на ряжанці варто якомога частіше, тим більше що існує таке розмаїття рецептів!

Класичний рецепт

Що може бути краще класики? Відмінний, роками перевірений рецепт ніколи не підведе. І вже тим більше варто почати саме з нього, якщо ви ніколи ще не готували млинці на ряжанка. З ним не буває осічок і промахів навіть у новачків в кулінарії. Ніяких складних операцій і рідких продуктів. Все просто, швидко і дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 1 склянка ряжанки;
  • 1 яйце;
  • 50 мл води;
  • 5 столових ложок борошна;
  • 1,5 столових ложки рослинного масла без запаху;
  • ¼ Склянки цукру;
  • сіль, харчова сода, ванілін – по щіпці;
  • оцет – кілька крапель, щоб погасити соду.

Як приготувати?

  • куряче яйце збити з цукровим піском і сіллю;
  • влити ряжанку і воду;
  • ввести муку по частинах, ретельно розмішуючи кожну порцію;
  • додати в суміш соду, гашену оцтом, і рослинне масло, все перемішати. У результаті повинно вийти тісто густе, як сметана;
  • сковороду нагріти, змастити маслом;
  • вилити на сковороду ополоник тесту. Рівномірно розподілити млинцеве тісто, нахиляючи сковороду в різні сторони;
  • коли млинець зарум’яниться з одного боку, з допомогою лопаточки акуратно перевертаємо і підсмажуємо.