Млинці з яблуками – 7 рецептів приготування

Коли в повітрі витає неймовірний аромат свіжоприготовлених млинці з яблуками, домочадці тут же збігаються на запах апетитного страви і з нетерпінням чекають можливості спробувати готове ласощі. Такий сніданок можна без особливих клопотів зробити за лічені хвилини, скориставшись деякими хитрощами, які ви знайдете в даній статті.

Є кілька способів приготування. Перший – готові начинити млинці подрібненими яблуками. Другий – покласти начинку відразу в тісто, а в третьому випадку можна додавати шматочки фруктів безпосередньо в процесі смаження. Рекомендуємо спробувати всі три способи, щоб на власному досвіді вибрати найбільш вдалий варіант приготування.

Класичні млинці з яблуком

Вам знадобляться:

  • 150 г борошна;
  • 300 мл молока;
  • 150 мл очищеної води;
  • 200 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. соняшникової олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 яблук;
  • 1 ст. л. лимонної цедри.

Покроковий спосіб приготування:

  • На початковому етапі необхідно зробити яблучну начинку, після чого приступають до приготування тіста. Помиті фрукти очищають від шкірки і серцевини, нарізати невеликими шматочками.
  • У подрібнені яблука кладуть цедру лимона, взбрызгивают інгредієнти невеликою кількістю лимонного соку і ретельно перемішують суміш.
  • Вершкове масло нагрівають на водяній бані, після чого починають повільно всипати підготовлений цукор. Сироп помішують до тих пір, поки кристали цукру повністю не розчиняться.
  • Порізані яблука викладають на сковороду, заливають фрукти цукровим сиропом і обсмажують начинку протягом 5 хвилин.
  • Далі приступають до готування тіста. У глибокій ємності змішують борошно з молоком і яйцями, додають 30 г цукру, щіпку солі, вливають воду і рослинну олію. З допомогою віночка ретельно збивають суміш до однорідної консистенції. На замітку: щоб готове тісто вийшло без грудочок, попередньо просіяти борошно через сито, а воду додавайте потроху, постійно помішуючи суміш віночком.
  • Розігріту сковороду змащують сумішшю з вершкового та рослинного масел, після чого виливають тісто тоненьким шаром і акуратно розподіляють його по всій поверхні.
  • Готові млинчики фарширують раніше підготовленої яблучною начинкою. Згортати млинці можна найрізноманітнішими способами: мішечком, трубочкою, конвертиком або трикутником.
  • На заключному етапі згорнуті млинці ще раз обсмажують на сковороді до ароматної скоринки і подають готову страву до столу.