Млинці з ікрою – 6 рецептів, як приготувати і красиво подати на стіл

Якщо ви думаєте, що подати на святковий стіл, щоб страва була і смачне і красиво виглядало на столі, зробіть млинці з ікрою. Закуска виходить дуже ніжною, ситної з пікантним смаком, а її яскрава начинка буде виділятися на фоні всіх інших страв.

Ідеї, як красиво загорнути млинці з ікрою

Щоб закуска виглядала смачно та вишукано, потрібно знати, як красиво загорнути млинці з ікрою.

  • Найпростіший варіант – згорнути ласощі в рулет, стежачи за тим, щоб ікра злегка визирала з краї млинця. Викладаємо страву на блюдо, додатково можна покласти поруч пару гілочок петрушки і лимонні дольки.
  • Інший спосіб – скласти млинці мішечками. Звертаємо коржик навпіл, загинаємо вниз спочатку лівий, а потім правий край. Залишилося вивернути верхівку млинця назовні, а в отвір покласти червону ікру.
  • Ще один варіант – бокові сторони розгорнутого млинця підтягніть один до одного, згорніть навпіл. Вийшла трубочка, тепер цю трубочку складіть в рулетик і проткніть його зубочисткою, щоб тісто не розпалося. Поставте рулет вертикально. Вийшов пенечек, на його вершину викладіть ікру. Тарілочку з закускою прикрасьте листям салату.

Класичний рецепт млинців з ікрою

Інгредієнти рецепту:

  • цукровий пісок – 50 г;
  • яйце – 3 шт;
  • ікра – 200 г;
  • масло рослинного сорту – 60 мл;
  • молоко – 0.5 л;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль – 8 р.

Поетапне приготування:

  • Прогріваємо молоко до теплого стану.
  • Виливаємо 250 мл молока в миску, до нього додаємо сіль, цукор і сирі курячі яйця.
  • Включаємо міксер і переробляємо цю масу до однорідності.
  • Крізь сито пересипаємо в молочну суміш борошно, заважаємо все ложкою.
  • Доливаємо залишилося тепле молоко і 50 мл рослинного масла.
  • Залишаємо млинцеве тісто на 10 хвилин.
  • Рослинне масло виливаємо в сковороду виливаємо половину ополоника рідкого тіста і обсмажуємо з двох сторін по 1-1,5 хвилини.
  • Кожен приготований млинець обробляємо шматочком масла, викладаємо їх на тарілку башточкою.
  • Набираємо ложку ікри і викладаємо її на кожен млинець, загортаємо конвертиком.
Дивіться також:  Як приготувати млинці? 15 способів

З вершковим сиром

Необхідні продукти:

Для начинки:

  • сметана – 75 г;
  • сир вершковий– 190 г;
  • трохи свіжої зелені;
  • ікра червона — 130 г;

для млинців:

  • сіль – 5 г;
  • тепла вода – 0,25 л;
  • цукор – 8 г;
  • масло рослинне – 45 мл;
  • яйце – 2 шт;
  • борошно – 0,15 кг;
  • молоко – 0,25 л

Готуємо млинці з ікрою і вершковим сиром:

  • Виливаємо в глибоку ємність яйця, насипаємо цукор, додаємо сіль, вливаємо молоко і переробляємо суміш віночком.
  • Не перестаючи заважати віночком, насипаємо борошно пшеничне.
  • Підігріваємо воду і вливаємо в густу борошняну масу, додаємо трохи олії.
  • Залишилися кількістю рослинного масла обробляємо сковороду.
  • Виливаємо трохи тіста і починаємо готувати млинці, засмажуючи їх до легкої золотистої скоринки.
  • У підготовлену чашу викладаємо вершковий сир, потроху додаємо сметану, щоразу перемішуючи масу.
  • Викладаємо туди ікру і кришимо дрібно посічену зелень, перемішуємо. Начинка готова.
  • Чекаємо, поки млинці охолонуть, намазуємо на кожен з них шар начинки, звертаємо в трубочку. Млинці з червоною ікрою та сиром готові. Приємного апетиту!

Готуємо зі сметаною

Вам знадобиться:

Для млинців:

  • масло вершкове розтоплене – 40 г;
  • цукор – 8 г;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 0,4 л;
  • сіль – 4 г;
  • борошно – 190 г;

для начинки:

  • ікра – 125 г;
  • шматок вершкового масла – 60 г;
  • сметана – 20 г;
  • кріп – 20 р.

Покрокова інструкція:

  • Міксером збиваємо сирі яйця в мисці до пінистої маси.
  • Молоко прогріваємо до кімнатної температури і вливаємо 200 мл у яєчну суміш, засипаємо сіль і сахарны пісок.
  • У кілька прийомів додаємо до основних інгредієнтів просіяне борошно, замішуємо масу ложкою, не допускаючи утворення грудок.
  • Доливаємо молоко, що залишилося, додаємо масло і завершуємо приготування тіста.
  • Розм’якшуємо шматок вершкового масла для начинки. Обробляємо їм кожен підсмажений млинець і скласти їх в стопку.
  • В окремий посуд викладаємо сметану і змішуємо її з дрібно порубаним кропом.
  • Насипаємо в суміш ікру і обережно перемішуємо.
  • Залишилося розподілити по намасленим млинців начинку, самі млинці згорнути рулетиком.
  • Тепер можна подавати закуску до столу. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Млинці на мінералці – 7 рецептів смачних млинців з дірочками

Млинці з ікрою та червоною рибою

Що потрібно взяти:

  • червону ікру – 100 г;
  • сіль – 5 г;
  • сир молочний – 100 г;
  • борошно – 270 г;
  • філе сьомги – 150 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • пісне масло – 50 мл;
  • цукор – 8 р.

Процес приготування:

  • З’єднати в чашці цукор, сирі яйця і сіль, обробити суміш міксером.
  • Наливаємо 100 мл молока, додаємо подрібнену в ситі борошно і знову включаємо міксер.
  • Доливаємо решту молока, пісне масло і перемішуємо.
  • Печемо гірку золотистих млинчиків, складаємо на тарілку.
  • Філе риби ріжемо на тонкі смужки.
  • На іншій сковороді плавим сир, на кожен млинець наносимо шар цього сиру.
  • Викладаємо зверху рибні скибочки, звертаємо тісто в трубочку і розрізаємо її на кілька частин.
  • Отримані маленькі трубочки ставимо по вертикалі на тарілочку і на вершину кожної трубочки кладемо трохи ікри. Таким чином можна красиво подати млинці з ікрою.

З крабовими паличками і маскарпоне

Список інгредієнтів:

  • ікра червона – 150 г;
  • свіжий кріп – 1 жменя;
  • сир маскарпоне – 140 г;
  • крабові палички – 5 шт;
  • стрілки зеленої цибулі – 5 шт.

Алгоритм дій:

  • Дрібно поріжте очищений кріп, змішайте його з плавленим сиром.
  • Нашинкуем крабові палички на маленькі шматочки і додайте в сирну суміш.
  • Заздалегідь спечемо млинці і складемо їх в стопку остигати.
  • В кожен млинець викладаємо суміш сиру і крабових паличок і трохи червоної ікри, звертаємо у формі конвертика.
  • Подаємо на стіл дивовижно смачне ласощі в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Готуємо з авокадо

Вам знадобляться:

Для начинки:

  • лимонний сік – 8 мл;
  • авокадо – 1 шт;
  • огірок – 1 шт;
  • кріп свіжий – 3 гілочки;
  • ікра – 80 г;
  • сир вершковий – 90 г;
Дивіться також:  Чому млинці прилипають до сковороди? Розглянемо причини і підкажемо, що робити

для тіста:

  • молоко – 0,2 л;
  • масло вершкове розм’якшене – 30 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – 4 г;
  • борошно 130 г;
  • цукор – 8 р.

Покрокова інструкція:

  • Через сито проведіть суміш борошна, солі і розпушувача.
  • В іншій мисці з’єднайте сире яйце, молоко і цукор. Вміст чашки перелийте в борошно і замісіть тісто.
  • Через 10 хвилин додайте в тісто олію і знову перемішайте.
  • Очищене авокадо викладаємо в чашу блендера, до нього викладаємо сир, насипаємо сіль, подрібнений кріп, вливаємо лимонний сік і перемелюємо.
  • На сковороді випікаємо млинці розміром з оладки, даємо їм охолонути.
  • На кожну корж намазуємо суміш авокадо, зверху насипаємо трохи ікри. Порізані на маленькі кубики огірок завершує ласощі. Приємного апетиту!