Млинці з сиром – 8 рецептів приготування

Серед різних борошняних виробів млинці користуються особливою популярністю. Млинці з сиром – прекрасне рішення для апетитного сніданку або швидкого вечері. А відмінне поєднання сирного продукту з іншими добавками дозволяє експериментувати з різними начинками.

Класичні млинці з сиром

Щоб втілити в життя класичний рецепт сирних млинчиків, потрібно підготувати:

  • 2 яйця;
  • 15 г цукрового піску;
  • 480 мл молока;
  • 200 г борошна;
  • стопку соняшникової олії;
  • 200 г сиру.

Спосіб створення:

  • У посуді вимішується рідке тісто з яєць, солі, цукру-піску, молока, борошна і масла½.
  • По сковороді рівномірним шаром розподіляється борошняна маса і випікаються млинці, в центрі яких розміщуються сирні пластини.
  • Краї виробів згортаються всередину, поле чого вони обсмажуються на сухій сковороді по кілька хвилин, щоб сирний продукт розм’як.

З додаванням в начинку шинки

Млинці з шинкою і сиром – апетитне ласощі, що поєднує смак м’яса з розплавленим сиром.

Рецепт виконується з:

  • 300 г борошна;
  • 5 середніх яєць;
  • 900 мл молока;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 15 г цукру;
  • щіпки солі;
  • 300 г шинки;
  • такої ж кількості сиру.

Готуються млинці по наступній схемі:

  • У високу миску забиваються яйця і збиваються до остаточного розчинення цукрового піску і солі.
  • У збиту яєчну масу вливаються підігріте до 30°C молоко, соняшникова олія і вводиться борошно.
  • Після того, як отримане однорідне тісто, борошняна маса виливається на розігріту сковороду, де і обсмажуються млинці до рум’яної скоринки.
  • З шинки і сиру готується стружка, яка в невеликій кількості викладається в центр млинчиків.
  • Млинці згортаються у формі рулетів і викладаються на деко, який відправляється в духовку, щоб сир розплавився.

З курячим філе

Чудова варіація класичного рецепту, відрізняється ситністю завдяки використанню курячого філе.

Дивіться також:  Млинці на воді

Для виконання варіації необхідні наступні компоненти:

  • 400 г борошна;
  • 3 великих яйця;
  • 1 л молока;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 15 г цукру;
  • по дрібці соди і солі;
  • 1 цибулина;
  • 30 г вершкового масла;
  • 100 г сиру;
  • в 4 рази більше курячого філе.

Етапи підготовки:

  • Яйця збиваються з цукровим піском і сіллю, після чого масу вводяться половина молока і борошна.
  • Коли тісто стане однорідним, до нього додаються залишився молоко, борошно, рослинне масло і сода.
  • З борошняної маси випікаються млинці.
  • Цибуля шинкуется і пассеруется на вершковому маслі, після чого змішують з нарізаною соломкою відвареною філе і сирної стружкою.
  • На вироби викладається начинка.
  • Формуються конвертики, які на кілька хвилин відправляються в духову шафу.

Млинці з сиром і зеленню

Строкаті вироби з зеленню обов’язково припадуть до смаку всім членам сім’ї.

Для приготування готуються:

  • 2 середніх яйця;
  • по 5 г цукру, солі і розпушувача;
  • 370 мл молока;
  • 200 г борошна;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • шматочок сиру;
  • пучок зелені.

Спосіб підготовки полягає у виконанні наступних дій:

  • Яйця збиваються до утворення піни з цукром і сіллю.
  • Потім в масу вливається молоко, і за допомогою міксера втручається борошно з розпушувачем.
  • У тісто викладаються мелкорубленая зелень, сирна стружка і соняшникову олію.
  • З отриманої борошняної маси випікаються ажурні млинці, які подаються у формі рулетиків або конвертів.

З ковбасою

Рецепт відмінного перекусу, для виконання якого необхідно:

  • 4 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 250 мл води;
  • 260 г борошна;
  • 30 г цукру;
  • 200 г сиру;
  • в 2 рази більше ковбаси;
  • щіпка солі.

Щоб поласувати смачними виробами:

  • Млинці випікаються з замішаного з яєць, цукру, солі, молока і води тесту.
  • Ковбаса ріжеться кубиками, а сир натирається.
  • Після охолодження в центр млинців викладається начинка.
  • Формуються конвертики, які відправляються на сковороду, де нудяться, щоб прогрілися.
Дивіться також:  Млинці з кабачків – 11 рецептів приготування кабачкових млинчиків

Готуємо з грибами

Начинка для млинців з сиру з грибами додасть страві особливої пікантності.

Для створення закуски необхідно підготувати:

  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – ½ л;
  • цукор – 30 г;
  • борошно – 300 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби і сир – 200 г;
  • сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Збиті яйця з цукром і сіллю поступово змішуються з молоком, борошном і олією.
  • Випікаються млинці.
  • Гриби ріжуться пластинками, а цибулю шинкуется.
  • Цибуля пассеруется до прозорості. Після чого до нього додаються гриби, сіль і перець.
  • Після готовності зажарка змішується з сирною стружкою.
  • Начинка викладається в центр млинців, з яких формуються конвертики, обжаривающиеся по кілька хвилин на сковороді до рум’яності.

По голландському рецептом

Сирні млинці, приготовані за голландським рецептом, чудово підійдуть в якості закуски до чашки чаю або ароматної кави.

Щоб приготувати апетитну ласощі необхідні:

  • 200 г борошна;
  • таку ж кількість молока;
  • 300 мл кави;
  • 1 яйце;
  • шматочок сиру;
  • щіпка солі.

Схема підготовки виглядає наступним чином:

  • Борошно змішують з яйцем у високій посуді, куди вливаються кава і молоко.
  • З однорідного тіста випікаються млинці, одна сторона яких покривається сирними пластинками, накрывающимися вільної половиною млинця.
  • Потім виріб обсмажується з іншого боку.

Млинці, фаршировані сьомгою і вершковим сиром

Оригінальні фаршировані млинці готуються з:

  • ½ Л молока;
  • 2 яєць;
  • 300 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 200 г сьомги;
  • такої ж кількості вершкового сиру;
  • невеликої кількості солі та зелені.

Етапи створення:

  • Щоб випекти млинці, тісто готується шляхом змішування яєць, солі, цукру, молока, борошна і оливкової олії.
  • Кожен млинець після випікання покривається сиром і притрушивается рубаною зеленню, зверху на яку в шаховому порядку викладаються тонкі пластинки лосося.
  • З млинців формуються рулетики, які перед подачею діляться на кілька частин у вигляді ролів.
Дивіться також:  Млинці з житнього борошна — 8 рецептів

Отже, якщо в меню часто присутні млинці, то можна подавати їх не тільки з джемом і медом, урізноманітнивши раціон апетитною солоної закускою з оригінальним смаком.