Молочний суп з макаронами – 7 рецептів, як приготувати

Легкий молочний суп з макаронами особливо подобається самим маленьким гурманам. Таке перше блюдо виходить ситним, готується швидко, а до його складу входять тільки прості доступні і недорогі продукти. Дитячий молочний суп можна пропонувати вже малюкам старше 1 року.

Класичний молочний суп з макаронами

Склад продуктів:

  • 1 л среднежирного молока;
  • 100 г макаронних виробів;
  • кухонна сіль і цукор-пісок за смаком;
  • масло вершкове.

Виконуємо покроково:

  • Щоб приготувати молочний суп з макаронами, насамперед потрібно вилити в каструлю холодну воду. Приблизно на 1 см вище дна.
  • Залити до води холодне молоко.
  • На маленькому вогні довести суміш до закипання.
  • Всипати макарони. Постійно помішуючи основу супу варити їх 7 – 9 хвилин до напівготовності.
  • Накрити каструлю кришкою, зняти з вогню і залишити на півгодини.
  • Додати цукор і сіль за смаком.

Подати готовий супчик з вершковим маслом.

Покрокове приготування в мультиварці

Склад продуктів:

  • пів-літри свіжого молока;
  • 3 ст. л. дрібної вермішелі;
  • буряковий цукор за смаком;
  • вершкове масло.

Виконуємо покроково:

  • В кухонній помічниці встановити режим «Мультиповар» на 5 хвилин. Влити молоко. Довести його для кипіння (при 160 градусах). Для цієї ж мети можна використати режим смаження.
  • Щоб молоко в процесі не втекло, стінки пристрою потрібно змастити вершковим маслом.
  • Всипати в кипляче молоко дрібну вермішель. Додати цукор. За смаком можна використовувати і сіль.
  • Запустити режим «Мультиповар» на 10 хвилин (при 110 градусах). Можна використовувати варіння на пару, активувавши її на 2 хвилини, а потім залишивши суп на підігріві ще на 2 хвилини.
  • У вже готове частування додати вершкове масло.

Покрокове приготування в мультиварці обговорюваного страви припускає використання саме дрібної вермішелі. Якщо використовуються інші макаронні вироби, то час варіння потрібно збільшити.

Дивіться також:  Гороховий суп з копченими реберцями – 5 рецептів

З додаванням картоплі

Склад продуктів:

  • півлітра жирного молока;
  • 3 – 4 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 жменю дрібної вермішелі;
  • 30 – 40 г вершкового масла;
  • кухонна сіль;
  • 1 пучок петрушки.

Виконуємо покроково:

  • Коренеплоди погано розварюються у молоці, тому їх варто готувати в окремій каструлі. Для цього картопля чиститься і нарізане маленькими кубиками. Заливається водою і залишається хвилин на 10.
  • Морквина ріжеться довільними невеликими шматочками.
  • З картоплі зливається вода. Подрібнені коренеплоди заливаються невеликою кількістю злегка підсоленої води і варяться до м’якості.
  • Окремо доводиться до кипіння молоко. У нього перекладаються вже готову картоплю і моркву. Засипається вермішель.
  • Суп вариться ще 8 – 9 хвилин. Досаливается за смаком.

В готову страву додається подрібнена петрушка, вершкове масло. Суп настоюється під щільно закритою кришкою ще хвилин 10.

Дитячий молочний суп

Склад продуктів:

  • 1 повний стакан фільтрованої води;
  • 1 ст. среднежирного молока;
  • 1,5 десертні ложки манної крупи;
  • невеликий шматочок вершкового масла;
  • 1 столове яйце;
  • 1 ч. л. цукру-піску;
  • 0,5 десертної ложки борошна;
  • сіль;
  • 1 ч. л. цукру-піску
  • 1 жменю дрібної вермішелі.

Виконуємо покроково:

  • Щоб зварити молочний суп для дитини, насамперед потрібно приготувати галушки. Для цього 1/2 склянки води доводиться до кипіння, змішується з сіллю і м’яким маслом. У суміш всипається манку. Вона вариться як звична каша.
  • Отримана маса остуджується. В неї вливається збите до пінки вміст сирого яйця. Всипається борошно. Інгредієнти ретельно вимішуються. Якщо тісто недостатньо густе, можна додати ще трохи борошна. Зліпити з нього маленькі грудочки.
  • В іншій каструлі довести до закипання суміш молока і води, що залишилася. Додати сіль і пісок за смаком.
  • По одному додавати в майбутній суп манні грудочки. Потрібно стежити за тим, щоб вони не злипалися один з одним.
  • Коли галушки спливуть, всипати в суп дрібну вермішель. Поварити страву ще пару хвилин.
Дивіться також:  Гороховий суп з яловичиною – 7 рецептів, як зварити смачний суп в мультиварці і в каструлі

Закрити готовий суп кришкою і дати йому настоятися 10 хвилин.

Рецепт, як у дитячому садку

Склад продуктів:

  • 7 десертних ложок тонкої вермішелі;
  • півлітра фільтрованої води;
  • сіль (дрібна) та цукор-пісок за смаком;
  • 40 г масла вершкового;
  • 1,5 л молока.

Виконуємо покроково:

  • Закип’ятити воду. Всипати в неї вермішель. Відварити до м’якості і викласти на сито.
  • Молоко довести до закипання в окремому посуді. Пересипати в нього готові макаронні вироби
  • Варити дитячий молочний суп 3 – 5 хвилин після повторного закипання.

В готову страву додати пісок, сіль і вершковий жир.

Як зварити з куркою

Склад продуктів:

  • 150 г курячої грудки;
  • 2/3 ст. молока;
  • 3 десертні ложки тоненькою вермішелі;
  • 1/3 десертної ложки пшеничного борошна;
  • сіль, цукор-пісок;
  • масло топлене.

Виконуємо покроково:

  • Щоб зварити молочний суп з макаронами і куркою, насамперед потрібно розморозити птицю, промити її і позбавити від кісток.
  • Філе перемістити в каструлю. Залити водою і відправити варитися.
  • Після закипання готувати курятину ще приблизно чверть години.
  • Витягнути м’ясо з каструлі і подрібнити за допомогою блендера. Можна просто дрібно порізати.
  • Бульйон процідити і повернути назад в каструлю. Закипятит. Засипати в нього вермішель, сіль і цукор за смаком. Варити 5 – 6 хвилин. Додати подрібнену курятину. Знову закип’ятити основу супу.
  • В молоко всипати борошно. Перемішати суміш, щоб не залишилося грудочок. Тонкою цівкою влити її в суп.
  • Довести страву до кипіння. Прогріти пару хвилин і зняти з плити.

Подати з топленим маслом.

Суп-локшина з молочним смаком

Склад продуктів:

  • 0,5 л коров’ячого молока;
  • 0,5 л відфільтрованої води;
  • 80 г локшини;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 40 г розм’якшеного вершкового масла.

Виконуємо покроково:

  • У ємності з товстими стінками і дном змішати відфільтровану воду і свіже молоко. Відправити рідина на вогонь і довести до закипання.
  • Пересипати в ємність сіль і цукор-пісок.
  • У повторно закипілу рідину всипати локшину. Тушкувати на помірному вогні 8 – 10 хвилин.
  • Зняти суп з плити і настоювати під кришкою ще чверть години.
Дивіться також:  Суп пюре з гарбуза – 9 рецептів приготування

Розлити по порційних тарілках, поклавши по шматочку вершкового масла.