Морква по-корейськи на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок

Консервована морква по-корейськи на зиму – корисна і смачна закуска, яка ідеально підходить для гарячих і м’ясних страв. Моркву можна зробити за класичним рецептом, з різноманітними приправами та спеціями або доповнити її смак поєднанням різних овочів. Приготування заготовки не забере багато сил і часу, а маринований салат вийде соковитим, приємно гострим і дуже ароматним.

Класична морква по-корейськи на зиму

Овочевий салат з східними приправами, зробить смак будь-якої страви яскравіше і внесе нотку різноманітності в щоденне меню. Домашні консерви краще готувати з застосуванням стерилізації. Так можна не побоюватися, що вони зіпсуються і спокійно зберігати на кухні.

Необхідні інгредієнти:

  • свіжа морква – 3,5 кг;
  • оцет (9%) – 110 мл;
  • олія соняшникова – 90 мл;
  • часник – 120 грам;
  • цукор – 145 грам;
  • сіль – 40 грам;
  • вода – 120 мл;
  • пекучий перець – 10 грам;
  • корейські спеції – 50 грам.

Готуємо:

  • Почистити і вимити моркву, потім подрібнити її на довгі брусочки в кухонному комбайні.
  • Часник очистити і порізати на дрібні кубики.
  • У каструлі з’єднати моркву і часник, після чого додати інші компоненти і налити води.
  • Салат розім’яти з допомогою рук, потім щільно закрити і потримати на холоді 10 годин.
  • Після цього розкласти маринований морква по-корейськи в стерильні банки, а зверху залити соком, що виділився.
  • Поставити посуд в більший таз і наповнити його водою так, щоб вона доходила до верхньої частини банок. Потім закип’ятити воду і стерилізувати посуд з об’ємом 0,5 літра — 12 хвилин, а літрові банки близько 30 хвилин.
  • Оброблені банки закатати металевими кришками.

Готову моркву виходить пружною, хрусткою, з освіжаючим, гостро-солодким смаком. Зберігати консерви можна весь сезон в прохолодній коморі.