Морква по-корейськи — рецепт в домашніх умовах

Якщо хочеться доповнити святковий стіл яскравим за смаком і зовнішнім виглядом пікантним стравою, то морква по-корейськи — це ідеальний вибір. Вона може виступати і самостійною закускою, і бути в складі оригінального салату, і стати начинкою для рулету. Гості не залишать її без уваги в будь-якому випадку.

Корейська морква: класичний спосіб приготування

Цей салат придумали корейці, які проживали на території Радянського Союзу, коли спробували створити страва, схожа на їх національну кухню. Незвичайне поєднання гіркоти, кислинки, гостроти і солодощі припало до смаку і багатьом іншим. З тих пір популярність страви тільки зростає, а варіантами його приготування можна заповнити цілий блокнот. Рецепт моркви по-корейськи в домашніх умовах підійде для будь-якої господині: його легко готувати, а закуски інгредієнти недорогі і доступні.

Що знадобиться для його втілення в життя?

  • 1 кг соковитою і бажано великої моркви (щоб було зручно її нарізати або терти).
  • 6 середніх зубчиків часнику.
  • Велика цибулина.
  • 6 горошин чорного перцю.
  • Півтори чайні ложки меленого червоного перцю.
  • Чайна ложка коріандру.
  • Півтори чайні ложки солі.
  • 150 мл оливкової олії.
  • 2 столові ложки винного оцту.
  • Півтори столові ложки цукру.

Покрокова інструкція приготування

  • Коренеплоди добре вимиваємо, чистимо. Подрібнюємо на спеціальній терці або ножем нарізаємо у вигляді тонкої соломки.
  • Посипаємо сіллю, цукром, часником (продавлений через землянку).
  • Товчемо В ступці коріандр і перець горошком.
  • Шаткуємо цибулю.
  • У досить об’ємну сковороду виливаємо рослинне масло і прогріваємо його.
  • Додаємо мелені спеції і цибулю, смажимо все протягом п’яти хвилин.
  • Після цього шумівкою прибираємо підсмажену цибулю.
  • Змочуємо морква винним оцтом і поллємо приготованим соусом зі спеціями і присмаком цибулі.
  • Щільно закриваємо кришкою і залишаємо на півгодини прогрітися.
  • Відкриваємо блюдо, ретельно перемішуємо, викладаємо у харчової контейнер і ставимо в холодильник годин на десять-одинадцять.

Якщо часу в обріз: швидкий рецепт корейської моркви

Коли гості майже на порозі, а хочеться їх здивувати і порадувати, можна скористатися рецептом, не віднімати на приготування багато часу. Сам процес займе менше години, плюс два-три години, щоб страва настоялося і набуло покладені смак і соковитість.

Приготуємо:

  • кілограм моркви;
  • велику часникову головку;
  • щіпку меленого коріандру;
  • чайну ложку чорного меленого перцю;
  • три столових ложки оцту;
  • три чайні ложки цукру;
  • півсклянки соняшникової олії.

Тепер можна приступати до готування

  • Висипаємо В каструлю попередньо вимиту і натерту соломкою моркву, поливаємо оцтом.
  • В іншій ємності доводимо майже до кипіння соняшникова олія, заливаємо їм овоч.
  • Видавлюємо у посуд з морквою та олією часник, додаємо спеції, сіль з цукром.
  • Даємо салату постояти дві-три години, після чого подаємо на стіл.

Маринад на швидку руку

Щоб «швидкий салат» придбав закінчений смак, приготуємо для нього таку ж швидку заправку. Нам знадобляться велика цибулина, олію та столовий 9% оцет.

  • Не шкодуючи, наливаємо олію в заздалегідь розігріту сковороду.
  • Ріжемо «Чіполіно» великими фрагментами і висипаємо туди ж. Чекаємо, поки цибуля набуде золотистого кольору, потім видаляємо його шумівкою.
  • Даємо охолонути, поливаємо приготований салат, на півгодини кладемо під прес, потім на пару годин «переселяємо» в холодильник. Готове блюдо стане дуже соковитим.

Салатний «калейдоскоп»

Морква по-корейськи, як вже було сказано, подається на стіл не тільки у вигляді окремої частини меню, але і як складова найрізноманітніших страв. Це дуже «комунікабельний» продукт, він досить органічно поєднується з різними компонентами і вписується в різні кулінарні шедеври. Наприклад, прекрасно відтіняє смак м’яса.

Закуска з куркою

Салат з корейською морквою і куркою – улюблена їжа багатьох. Його можна зустріти як на повсякденному, так і на святковому столі. Причому, кожна господиня керується своєю інструкцією приготування. Ось одна з них.

Нам потрібні:

  • 250 грамів моркви по-корейськи;
  • два курячих філе;
  • чотири яєчка;
  • 200 грамів твердого сиру;
  • 250 грамів салатного майонезу;
  • великий апельсин;
  • зелень.

Порядок приготування.

  • Яйця варимо круто, відварюємо філе і даємо охолонути.
  • М’ясо ріжемо тонкими брусочками, яйця натираємо теркою або тиснемо виделкою.
  • Подрібнюємо на тертці сир, апельсин очистити від цедри і нарізаємо кубиками.
  • На дно салатниці викладаємо шар курятини і поливаємо майонезом.
  • Зверху кладемо моркву, її теж змащуємо соусом.
  • Тепер черга апельсинового шару (не забуваємо покрити майонезом і його).
  • Потім пласт яєчний (і знову майонез).
  • Зверху посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню.

До речі, такий салат можна подавати і у вигляді «листкового пирога», і перемішувати інгредієнти.

Насиченим смаком і додатковим ароматом димку порадує домашніх і рецепт з копченою курятиною.

Візьмемо:

  • чверть кілограма корейської морквини;
  • півкіло копченого курячого м’яса;
  • велику солодку перчину;
  • червону цибулину;
  • нежирний майонез.

Етапи приготування:

  • Відокремлюємо м’ясо від кісток, з допомогою ножа нарізаємо соломкою.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, а перець перетворюємо в кубики.
  • Всі висипаємо в салатницю, додаємо гостру морква, майонез і змішуємо.

Хазяєчки надають таку їжу різні смакові «нотки»: за допомогою консервованої кукурудзи, тертого твердого сиру або сухариків з сирним відтінком.

Морква по-корейськи з квасолею

Таке блюдо називають ще «Яскравий салат»: колірний контраст входять в нього овочів вражає і викликає апетит.

Візьмемо все, що знадобиться для приготування:

  • банку червоної квасолі;
  • два солодких перцю;
  • половину чайної ложки чорного перцю;
  • половину лимона;
  • 350 грамів гострої моркви;
  • по три столових ложки соєвого соусу, оливкової олії;
  • чайну ложку солі;
  • два часникових зубця;
  • пучок петрушки.

Діємо за планом.

  • Нарізаємо соломкою солодкий перець.
  • Додаємо до нього моркву по-корейськи і квасоля.
  • Солимо.
  • З’єднуємо в окремій мисочці соєвий соус і рослинне масло, додаємо роздавлений часник.
  • Додаємо в отриману суміш чорний перець, виливаємо до овочів.
  • Ретельно перемішуємо, викладаємо на 5 -7 годин в холодильник, щоб інгредієнти добре просочилися.
  • Готову страву прикрашаємо петрушкою. Також можна зелень пошинкувати і ввести до складу салату.

Корейська морква з грибами – улюблениця гурманів


Поєднання цих компонентів дає дуже незвичайні і приємні смакові відчуття. Так що подібні салати готуються часто і поїдаються з задоволенням. Гостра моркву і гриби, зрозуміло, повинні бути присутніми в них обов’язково. А от інші складові – справа переваг господині і її найближчого оточення.

Спробуємо «спорудити» цікаву закуску з гострою морквою, грибами і курятиною.

Для чого візьмемо:

  • 300 грамів корейської морквини;
  • півкіло печериць;
  • дві штуки курячого філе;
  • велику цибулину;
  • соняшникова олія;
  • пару яєць;
  • легкий майонез;
  • зелень (на ваш смак);
  • сіль.

Почнемо процес.

  • Дрібно рубаємо зелень, цибулю шаткуємо маленькими кубиками.
  • Гриби ріжемо на четвертинки і 10 хвилин обсмажуємо в олії разом з цибулею.
  • Відварюємо філе, остуджуємо і кришимо брусочками.
  • Яйця круто тиснемо виделкою.
  • Складаємо в ємність всі інгредієнти, заправляємо майонезом і змішуємо.

Якщо залишилися цілі гілочки зелені, можна використовувати їх для декору.

Лаваш плюс корейська морква — одно рулет

Кулінари знають чимало способів перетворити лаваш в повноцінну їжу з відмінними смаковими якостями. Один з таких варіантів (з цілим арсеналом підваріантів) – лаваш з корейською морквою.

Що може знадобитися для його приготування?

  • 300 грамів гострої морквини;
  • два тонких вірменських лаваша;
  • 300 грамів шинки (свинячий або курячий);
  • чотири зварених круто яйця;
  • пара часникових зубчиків;
  • 200 грамів сиру;
  • 300 грамів майонезу;
  • свіжа подрібнена зелень.

Що робимо?

  • Розкладаємо на робочій поверхні один лаваш і добре промазуємо майонезом.
  • Розміщуємо шар шинки, перетвореної з допомогою ножа в тонку соломку.
  • Зверху посипаємо тертими яйцями, злегка покриваємо майонезом.
  • Кладемо другий лаваш, просочуємо рештою майонезу, але вже змішаної з тиском часником.
  • Тепер наверх – шар тертого сиру, на нього – морквини по-корейськи, потім — зелені.
  • Останній штрих – формуємо рулет, укладаємо в поліетиленовий кульок і відправляємо в холодильник, щоб «дійшов».

Загрузка...

Приправа для корейської моркви: готуємо самі

Звичайно, завжди можна купити таку приправу в магазині. Але хто знає, якої якості продукти брали для її виробництва у фабричних умовах? А те, що зроблено будинку, відомо і безпечно.

Треба лише мати для цього набір спецій:

  • базилік;
  • часник;
  • коріандр;
  • мускатний горіх;
  • мелений чорний і червоний перець.

В залежності від вибраного рецепту все це в певній послідовності додається до морквині. Треба тільки знати деякі секрети, що допоможуть страви стати і привабливим на вигляд, і смачним.

  • Часник додають в салат тільки після масла: від гарячого масла він може позеленіти.
  • Спеції втручаються в рослинна олія (соняшникова, оливкова, кукурудзяна, кунжутне) під час його розігріву.
  • Зелень краще використовувати на завершальному етапі.
Загрузка...