Морквяне печиво — 8 рецептів в домашніх умовах

Яскраве ароматне морквяне печиво — смачне і корисне ласощі для дітей і дорослих. Випічка виходить м’якою, розсипчастої, а моркву в складі абсолютно не відчувається. По кожному із запропонованих рецептів можна приготувати десерт на кожен день або частування на святковий стіл.

Морквяне печиво — класичний рецепт

Ласощі по цьому рецепту готується з мінімального набору продуктів. Цукор в тісто додавати необов’язково, якщо морква досить солодка. Таким корисним десертом можна пригощати навіть малюків до року.

Необхідні компоненти:

  • 400 г сирої моркви;
  • 300 г просіяного борошна;
  • 80 г солодко-вершкового масла;
  • 80 г цукрового піску;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 5 г пекарського розпушувача;
  • 2 г солі.

Кроки приготування.

  • Олію заздалегідь розм’якшують при кімнатній температурі.
  • Розтоплене масло виделкою розтирають з цукром до тих пір, поки всі крупинки не розійдуться.
  • Очищену моркву труть на дрібній тертці і змішують з солодким маслом.
  • Додають сіль, ванільний цукор і розпушувач. Заважають до однорідного стану.
  • Засипають борошно, замішують яскраво-помаранчеве тісто. Воно має вийти густим, трохи буде липнути до рук.
  • З тіста ліплять кульки не більше волоського горіха.
  • Заготовки викладають на вистелений пергаментом деко і помістити в розігріту до 180°С духовку. Випікають 22 хвилини.

Порада: якщо використовується дуже соковита морква, потрібно брати більше борошна (на 400 г коренеплодів 400 г борошна).

Варіант приготування з родзинками

Це печиво замішується на сметані, тому виходить більш м’яким, а родзинки надає випічці оригінальний смак.

Потрібно:

  • 250 р пшеничного борошна;
  • 250 г моркви;
  • 100 мл рідкої сметани;
  • 60 г цукру;
  • 40 р родзинок;
  • 3 г розпушувача;
  • 1 ваніліну.

Процес приготування.

  • Родзинки миють і замочують у воді на годину для розм’якшення.
  • Коренеплоди подрібнюють на тертці.
  • У моркву додають цукор і сметану, перемішують.
  • Борошно, ванілін і розпушувач з’єднують і порціями всипають в основну масу.
  • Всі компоненти перемішують до однорідності. Тривалий заміс тіста не потрібно.
  • Родзинки обсушують на серветках і додають в тісто.
  • Отриману морквяну основу розкочують в не надто тонкий коржик (близько 1,5 см завтовшки).
  • Тісто нарізати на однакові трикутники.
  • Печиво з родзинками, укладають на лист з пекарської папером і випікати 20 хвилин при 180°С.
Дивіться також:  Печиво на сковороді – 7 рецептів на швидку руку

Морквяне печиво з вівсяними пластівцями

Хрустким і корисним печивом з морквини і вівсянки можна ласувати навіть на дієті.

Склад:

  • 160 г борошна;
  • 160 г вівсяних пластівців;
  • 200 г моркви;
  • 60 г цукру;
  • 40 г меду;
  • 3 г соди;
  • 60 мл оливкової олії.

Покроковий рецепт.

  • Моркву дрібно натирають, змішують з оливковою олією і злегка підігрітим медом.
  • Додають вівсянку. Масу ретельно перемішують і залишають на півгодини, щоб пластівці розм’якли.
  • Далі засипають борошно з содою і замішують яскраве тісто. Воно має бути трохи липким.
  • Від тесту відрізають маленькі шматочки і скачують з них кульки.
  • У тарілку насипати цукор і кожну заготовку обвалюють у ньому.
  • Печиво розкладають на пекарської папері і ставлять в прогріту до 180°С на 20 хвилин.

Сирно-морквяне ласощі

Це печиво ідеально для перекусу між прийомами їжі або після занять фітнесом. Воно стане відмінним десертом і для маленьких дітей.

Необхідні продукти:

  • 200 г сирої моркви;
  • 180 г сиру середньої жирності;
  • 300 г рисового борошна;
  • 2 яйця;
  • 40 г меду;
  • 40 г цукру.

Технологія приготування.

  • Моркву подрібнюють на самій дрібній тертці.
  • Додають яйце, сир і мед. Добре розмішують.
  • Частинами засипають рисову муку. Якщо її немає, можна перемолоти в блендері на потужній швидкості таку ж кількість рису.
  • Отриманий склад залишають при кімнатній температурі на годину.
  • З настоявшегося тесту вылепляют заготовки довільної форми.
  • Сирно-морквяне печиво випікають в духовці при 180°С приблизно 20 хвилин.

Як зробити печиво з морквяного макухи?

Після виготовлення соку в соковижималці утворюється макуха, який найчастіше викидають. Однак на основі цього продукту можна зробити ароматне, низькокалорійне і корисне печиво. Для приготування підійде і заморожений макуха.

Дивіться також:  Печиво на пиві – 7 простих і смачних рецептів

Знадобиться:

  • 150 г морквяного макухи;
  • пів-апельсина;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • по 3 г солі і соди.

Кроки приготування.

  • Сухий макуха розмочують соком половинки апельсина.
  • Додають 20 г апельсинової цедри.
  • Масло нарізають кубиками і залишають на столі для розм’якшення, а потім розтирають з цукром.
  • Солодке масло з’єднують з морквою.
  • Додають соду, сіль і борошно. Замішують м’яке тісто.
  • Розкочують корж завтовшки 1,5 см і формочками вирізати з неї фігурки.
  • Печиво з морквяного макухи розміщують на деко з папером і відправляють в розігріту до 170°С духовку на 25 хвилин.

Рецепт для тих, хто постить

Цей варіант приготування печива підійде тим, хто не може відмовитися від солодощів навіть у піст. Незважаючи на незвичний рецепт, випічка виходить м’якою, розсипчастою і довго не черствіє.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 100 г цукру;
  • 1 г ванілі;
  • 2 р солі;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 240 г борошна;
  • 80 г картопляного крохмалю;
  • 5 г пекарського розпушувача.

Етапи готування.

  • Моркву натирають, змішують з ваніліном, сіллю, цукром і заливають маслом.
  • Поступово додають борошно, крохмаль і розпушувач.
  • Склад заважають вручну, поки не вийде густа, трохи липнущее до долонь, тісто.
  • З основи формують невеликі колобки, кладуть їх на деко застелений лист і ставлять у духовку. Пісне печиво готують близько 20 хвилин при 180°С.

З джемом

Щоб урізноманітнити класичний рецепт печива, досить додати начинку. Завдяки яблучного джему смак випічки стає більш ніжним.

Склад:

  • 2 яйця;
  • 300 г моркви;
  • 150 г цукру;
  • 200 г маргарину;
  • 300 г борошна;
  • 5 г соди;
  • 100 г яблучного джему;
  • 20 мл рослинного масла.

Процес приготування.

  • Маргарин розтоплюють на водяній бані, потім остуджують.
  • Коренеплоди подрібнюють на тертці.
  • Яйця засипають цукром і збивають.
  • Всі продукти з’єднують і розмішують до однорідної консистенції.
  • В одержаний склад додають соду і поступово всипають борошно.
  • Готують не дуже круте, але і не рідке тісто.
  • Розкочують невеликі коржики.
  • У центр кожної заготовки кладуть пів-ложки джему.
  • Краї коржі зліплюють, як у вареника. По шву вироби ножем роблять поперечні надрізи.
  • Печиво викладають на змащений маслом деко і готують 15 хвилин при 190°С.
Дивіться також:  Печиво зі згущеним молоком – 7 рецептів смачного домашнього печива

З додаванням чорносливу

Корисне печиво «з сюрпризом» обов’язково сподобається і дорослим, і малятам.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 350 г борошна;
  • 10 г пекарського розпушувача;
  • 10 чорносливин.

Етапи готування.

  • Розм’якшене при кімнатній температурі масло виделкою розтирають з цукром.
  • Додають натерту моркву.
  • Засипають борошно і розпушувач.
  • Руками замішують тісто, при необхідності додаючи борошно.
  • Від тесту відщипують шматочки, приплющивают їх пальцем, всередину кладуть по половині чорносливу і скачують кульки.
  • Напівфабрикати розкладають на деко, залишаючи між ними достатню відстань.
  • Печиво з начинкою випікають приблизно 25 хвилин при 180 градусах.

Печиво з моркви і подають в гарячому, і в охолодженому вигляді до чаю, соків, молока. При подачі ласощі можна посипати цукровою пудрою або подрібненими горішками.